به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت ایرنا، در شرایط بحرانی و در میدان خیز پنجم کرونا در حالیکه روزانه ۵۰۰ تا ۷۰۰ نفر بر اثر ابتلا به بیماری کرونا جان خود را از دست می دادند، دولت سیزدهم توانست در گام اول با تامین ۱۰۰ میلیون دز واکسن و آغاز نهضت واکسیناسیون، مطالبه اجتماعی را از هشتگ #واکسن-بخرید به هشتگ #واکسن_بزنید تغییر دهد.
مدیریت دولت مردمی در مورد واکسیناسیون عمومی باعث شد کشور با کاهش آمار مرگ و میر از ۷۰۰ نفر در روز به کمتر از ۲۰۰ نفر در پیک امیکرون برسد و بسیاری از نگرانی ها را در خصوص ابتلا به کرونا یا فوت از این طریق، رفع کرد.
با شروع فعالیت دولت سیزدهم سیاستگذاری تغییر کرد و اولویت تسریع در تامین واکسن و واکسیناسیون حداکثری برای عموم مردم در محور تصمیمات مهم قرار گرفت
در واقع با شروع فعالیت دولت سیزدهم سیاستگذاری تغییر کرد و اولویت تسریع در تامین واکسن و واکسیناسیون حداکثری برای عموم مردم محور تصمیمات قرار گرفت. محمولههای واکسن کرونا عمدتا از شرکت سینوفارم چین هر هفته با تعدادهای میلیونی وارد کشور شد، این روند بر مدار سرعت قرار گرفت و خوشبختانه دولت مردمی توانست در عرض مدت ۷ ماه از شروع به کار بیش از ۲۰۰ میلیون دز واکسن را تامین کند تا مردم نگرانی بابت تامین واکسن نداشته باشند.
همین واکسیناسیون بود که موجب شد تا مردم در پایان سال ۱۴۰۰ با آسودگی خاطر به سفرهای نوروزی بروند و ترددهای نوروزی ۱۴۰۱ قابل مقایسه با ۱۴۰۰ و ۱۳۹۹ نباشد.
هم اکنون ۶۴ میلیون و ۱۷۳ هزار و ۲۷۵ نفر دُز اول، ۵۷ میلیون و ۳۲۵ هزار و ۲۴۴ نفر دُز دوم و ۲۶ میلیون و ۷۱۹ هزار و ۴۶۷ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۴۸ میلیون و ۲۱۷ هزار و ۹۸۶ دُز رسید.
وزیر بهداشت: پوشش وسیع واکسیناسیون علیه کرونا در دولت مردمی شادی و لبخند را در مردم کشورمان بوجود آورد
همانطور که بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۲۱ فروردین گفت: پوشش وسیع واکسیناسیون علیه کرونا در دولت سیزدهم شادی و لبخند را در مردم کشورمان بوجود آورد و رئیس جمهور شخصا در بحث واکسیناسیون وارد شد و در جهت تامین واکسن علیه کرونا تلاش زیادی کرد.
وی افزود: در روزهای نخست دولت، روزانه بیش از ۵۰ هزار بیمار کووید۱۹ شناسایی میشدند و بیش از ۷۰۰ نفر فوت میکردند که فاجعه انسانی بود اما دولت با قدرت وارد کنترل کرونا شد و واکسیناسیون را به بحث های سیاسی و FATF گره نزد و با قدرت، واردات و تزریق واکسن را پیگیری کردیم و در تولید واکسن داخلی نیز فعال شدیم بطوریکه صادرات واکسن به کشورهای آفریقایی آغاز شده است.
وزیر بهداشت تصریح کرد: یکی از دلایل موفقیت دولت در کنترل کرونا و واکسیناسیون، حضور و مشارکت مردمی بود و تا امروز تزریق واکسن از مرز ۱۴۸ میلیون دز گذشته است و هر طرحی که با مشارکت مردم همراه باشد، حتما به موفقیت می رسد.
تاخت و تاز کرونا فعلا در مسیر آهسته
با موفقیت دولت سیزدهم در پوشش وسیع واکسیناسیون و اینکه تاخت و تاز کرونا فعلا در مسیر آهسته قرار گرفته است، ستاد ملی مقابله با کرونا هفته دوم فروردین سال جاری خبر از بازگشایی مدارس، دانشگاهها، اماکن ورزشی، تفریحی، بازگشت ساعات کاری ادارات به روال قبل و غیره داد.
عباس شیراوژن سخنگوی ستاد ملی پیشگیری و مقابله با کرونا در توئیت خود ۶ فروردین نوشت: ساعات کاری ادارات به شرایط پیش از اوج گیری بیماری کرونا برمیگردد و همچنین مجددا تأکید میشود که مدارس و دانشگاهها از ۱۴فروردین ۱۴۰۱ حضوری خواهند بود و هیچ عذر و بهانهای پذیرفتنی نیست.
عادی انگار نشود، کرونا تمام نشده اما کار، آموزش، تحصیل و زندگی پرشورتر از گذشته دنبال می شود
وی تاکید کرد: عادی انگاری نشود؛ کرونا تمام نشده است اما کار، آموزش، تحصیل و زندگی پر شورتر و با نشاطتر از گذشته دنبال میشود.
مسعود مردانی عضو ستاد ملی مقابله با کرونا نیز در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: بازگشت به شرایط عادی زندگی قبل از همه گیری کرونا را باید مرهون پوشش وسیع واکسیناسیون در دولت سیزدهم دانست، رفع محدودیتهای کرونایی و بازگشایی مدارس و دانشگاهها نشان میدهد که وضعیت کرونا در کشور آرام است.
وی اظهار داشت: اکنون آمار مرگ و میر روزانه ناشی از کرونا دو رقمی و به زیر ۵۰ نفر رسیده و امیدواریم با تزریق دز سوم به موقع مردم واکسن و رعایت شیوه نامه های بهداشتی این میزان فوتی های روزانه نیز به صفر برسد و جشن پیروزی بر علیه کرونا در کشور را برگزار کنیم.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: البته کرونا بیماری است که به صورت آهسته حرکت می کند و می تواند دوباره اوج بگیرد، نباید از اوجگیری این بیماری که در چندین مرحله ما را غافل کرده است، آسان بگذریم؛ ضرورت رعایت شیوه نامه های بهداشتی و تکمیل روند واکسیناسیون بیش از گذشته نیاز است.
مردانی با بیان اینکه بیشتر مرگ و میرهای کرونایی ناشی از بستری در بخش مراقبتهای ویژه است، خاطرنشان کرد: اکنون میزان مراجعه سرپایی و بستری ناشی از بیماری کرونا در مراکز درمانی کاهش یافته و اگر مردم شیوهنامههای بهداشتی بهویژه استفاده از ماسک و حفظ فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند، امید است که دوران همهگیری کرونا زودتر به پایان برسد.
آنچه مسلم است امروزه به همت دولت سیزدهم واکسیناسیون علیه کرونا با پوشش وسیع در سه نوبت انجام شده و به گفته وزیر بهداشت ایران در این امر پیشرو و سرآمد در دنیا است. تکمیل روند تزریق واکسیناسیون در ۳ نوبت و رعایت شیوه نامه های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی می تواند ما در مهار و به زانو درآوردن کرونا کمک کرده و به جشن پیروزی نزدیک تر کند.
۱۳۵۲