رضا قادری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یک هزار و ۳۱۵ روستای استان بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارند که برای همه این روستاها نقشه طرح هادی تهیه و تصویب شده است.
وی با بیان اینکه هر روستایی که ۱۰ سال از عمر طرح هادی آن سپری شده باشد، مورد بازنگری قرار میگیرد، افزود: این اقدام تاکنون در ۱۷۷ روستای استان اجرا شده است و امسال نیز در ۱۰ درصد از روستاهای مطالعه شده این طرح انجام می شود.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کردستان اضافه کرد: از مجموع روستاهای استان ۱۴۷ روستا شامل این طرح می شود که برای اجرای آن ۷۰ میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته است.
قادری به اجرای طرح هادی در ۵۵۱ روستای استان اشاره کرد و گفت: ۷۰ درصد جمعیت روستایی استان در این روستاها ساکن هستند و حداقل یک فاز طرح هادی در آن اجرایی شده است.
وی ادامه داد: در ۴۰۰ روستای استان هم ۲ تا پنج فاز طرح هادی اجرا شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کردستان اضافه کرد: ۳۸۰ روستا از یک هزار و ۶۹۵ روستای استان زیر ۲۰ خانوار جمعیت دارد که از لحاظ عمرانی کمتر به آن توجه شده است و به همین منظور طرح کاربری (طرحی که مختصرتر از طرح هادی است) در ۳۳ روستا انجام گرفته و تسهیلات مسکن هم در ۱۸۰ روستایی که جمعیت آنها کمتر از ۲۰ خانوار بوده، پرداخت شده است.
بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اولین نهاد سازندگی است که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با فرمان حضرت امام خمینی (ره) تشکیل شد، با توجه به اهمیت مسکن محرومان به فاصله ۱۰ روز پس از استقرار نظام جمهوری اسلامی طی پیام مهمی در تاریخ ۲۱ فروردین ۱۳۵۸ اقدام به افتتاح حساب ۱۰۰ و تاسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شد.
به گزارش ایرنا، طرح هادی روستایی با هدف ایجاد تسهیلات لازم جهت بهبود مسکن روستاییان، هدایت فیزیکی روستاها و تامین عادلانه امکانات انجام میگیرد.
ساماندهی و اصلاح بافت موجود، نحوه استفاده از زمین برای عملکردهای مختلف از جمله مسکونی، تولیدی، تجاری و کشاورزی، ساماندهی تاسیسات و تجهیزات عمومی روستایی از دیگر اهداف اجرای طرح هادی در مناطق روستایی است.
استان کردستان یک هزار و ۶۹۵ روستای دارای سکنه دارد که هزار و ۳۱۵ روستای آن دارای ۲۰ خانوار به بالا بوده و از جمعیت یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفری استان ۷۱ درصد معادل یک میلیون و ۱۳۵ هزار نفر در ۳۱ شهر و ۲۹ درصد معادل ۴۶۸ هزار نفر در یک هزار و ۷۰۳ روستا سکونت دارند.