به گزارش ایرنا سرهنگ محمود رضا کفاش روز یکشنبه در آیین آغاز بهرهبرداری از مرکز رشد شهید چمنی در دانشگاه نیشابور اظهار داشت: مراکز هدایت و حمایت از تحقیقات کاربردی که در ادامه به شرکتهای دانشبنیان تبدیل میشوند، ماموریت تجاری سازی محصول و ورود آنها به بازار را بر عهده دارند و در استان خراسان رضوی ۲ مرکز هدایت و حمایت وجود دارد و ۴۰ شرکت دانشبنیان در ذیل سازمان علمی، پژوهشی و فناوری راهبری شدهاند.
وی با بیان اینکه مراکز رشد و نوآوری در جوامع توسعه یافته از ابزارهای اقتصادی برای تکمیل زنجیره ایده به پدیدهاند، افزود: یکی از برنامههای مهم معاونت علمی و پژوهشی سپاه امام رضا(ع) با هدف تسهیلگری و تصدیگری، ایجاد و راهاندازی مراکز رشد خلاقیت و فناوری است.
سرهنگ کفاش خاطر نشان کرد: تکمیل زنجیره ایده به پدیده و پدیده به ثروت نیازمند شرکتهای دانشبنیان است و در این چهارچوب باید نگاه جامعه دانشبنیان شده و به سمت دانشگاههای نسل چهارم پیش برود که خودکفا و پژوهش محور هستند و ارتباط بسیار نزدیکی با صنعت دارند.
وی افزود: سازمان بسیج علمی پژوهشی برای ایجاد یک جهاد علمی بزرگ با هدف به کار گرفتن همه ظرفیتهای علمی، پژوهشی، دانشی و فناورانه برای ایجاد جهش علمی، گفتمانسازی علمی و مطالبهگری تخصصی برای ایجاد تمدن نوین اسلامی است و شعارهای سال در گذشته بر حوزه تولید، اقتصاد و حمایت از کالای ایرانی تاکید داشته است و امسال هم توجه به تولید و حمایت از کالای ایرانی به عنوان یک ماموریت برای این سازمان تبیین شده است که همراه با آن تولید دانشبنیان و اشتغالزایی مورد توجه ویژه قرار دارد.
معاون علمی پژوهشی سپاه امام رضا(ع) گفت: هماکنون بیش از ۶ هزار و ۷۰۰ شرکت دانشبنیان در کشور وجود دارد که نوآوری یک از ویژگیهای اصلی این شرکتها است و در این چهارچوب ماموریت شرکتهای دانشبنیان مسالهمحوری و شناسایی و رفع نیازها است.
سرهنگ کفاش تصریح کرد: در سند اعتلای ۱۰ ساله بسیج، ایجاد، هدایت و حمایت از شرکتهای دانشبنیان تعریف شده و برای این منظور پایگاههای علمی در سطح کشور برای شناسایی و کشف استعدادها راهاندازی شده است که ماموریتشان برگزاری بازدیدهای علمی، مشاوره تحصیلی و برپایی کارگاههای مهارتافزایی برای شناسایی و کشف استعدادها است.
در پایان این آیین تفاهمنامه همکاری دانشگاه نیشابور با معاونت علمی پژوهشی سپاه امام رضا (ع) امضا شد.
مرکز رشد شهید چمنی در زمان اوج کرونا با به هم پیوستن کارگروههای فنی، علمی و پژوهشی توسط جوانان خلاق تشکیل شد و در حال حاضر در چهار حوزه نور و روشنایی، برق و الکترونیک، اورون ساز و سنگهای معدنی و زینتی فعالیت میکند.
تاکنون این مرکز موجب اشتغالزایی مستقیم برای ۲۰ نفر و غیرمستقیم برای ۵۰ نفر شده است.
مرکز شهرستان نیشابور در ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.