تهران - ایرنا - کارشناس پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: مصرف ماده محرک گل دارای دو بخش علائم آنی و درازمدت است که قرمزی چشم و خنده‌های بی‌مورد از علائم فوری مصرف گل است.

آزاده اولیایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر ضرورت آشنایی والدین با علائم مصرف مواد مخدر و محرک مختلف جهت پیشگیری از اعتیاد فرزندان، افزود: مصرف گل علائمی دارد که در همان لحظه می‌توان متوجه آن شد که خنده‌های مکرر از آن جمله است و در برخی موارد حتی منجر به توهم و هذیان می‌شود.

وی اضافه کرد: علاوه بر عوارض کوتاه مدت، مصرف گل عوارض بلند مدتی نیز دارد که از آن جمله می‌توان به آسیب دیدن حافظه کوتاه مدت اشاره کرد. همچنین در بلندمدت دراثر مصرف گل، افسردگی، پرخاشگری و انزوا ایجاد می شود وحتی ممکن است موجب ناباروری نیز شود.

اولیایی گفت: با آسیب دیدن حافظه کوتاه مدت، میزان تمرکز کاهش می‌یابد که تحت الشعاع آین آسیب‌ها، فرد ممکن است شغل یا فرصت تحصیلی خود را از دست بدهد.

والدین مانند کلاس زبان برای مهارت‌های زندگی نیز هزینه کنند

کارشناس پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: بسته به نوع مصرف و ماده مصرفی، علامت‌ها متفاوت است و والدین باید با علائم مصرف این مواد آشنا شوند.

اولیایی افزود: والدین ناگزیر هستند برای مهارت های فرزندپروری و آموزش مهارت زندگی برای فرزندان خود هزینه کنند همچنان که برای زبان و موسیقی آنان هزینه کنند.

وی ادامه داد: البته بخشی از اینها باید در مدارس ارائه شود اما اکنون اصل آموزش و پرورش با والدین است و لازم است که والدین تکنیک‌های مهارت فرزندپروری را با مطالعه و مراجعه به روانشناس کسب کنند.

بیشترین شیوع اعتیاد از گروه دوستان و همتایان اتفاق می‌افتد

کارشناس پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر مهارت "نه گفتن" برای پیشگیری از اعتیاد گفت: اعتیاد بین سنین ۱۸ تا ۴۰ سال بیشترین شیوع را دارد.

اولیایی افزود: افراد از گروه همتایان خود به مصرف مواد رو می‌آورند و بیشترین شیوع اعتیاد از گروه دوستان و همتایان اتفاق می‌افتد به آن معنا که فرد در محیط کاری از طریق همکار و در محیط دانشگاه از طریق دوستان خود به سمت اعتیاد کشیده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مهارت "نه گفتن" به مشاوره و آموزش نیاز دارد، گفت: والدین باید با علائم مصرف مواد مختلف آشنا شوند به طورمثال افراد با مصرف شیشه لاغر و پرخاشگر می‌شوند در حالیکه از روی ظاهر چندان نمی‌توان به مصرف تریاک پی برد. میل جنسی افراد با مصرف تریاک در درازمدت کم می‌شود.

کارشناس پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در ادامه به سیاست جدید ممنوعیت کشت خشخاش در افغانستان و گران شدن این ماده اشاره کرد و گفت: این مساله ممکن است در الگوی مصرف مواد در ایران نیز تاثیر داشته باشد و امکان دارد افراد به سمت مصرف مواد صنعتی و شیشه بروند و از سوی دیگر فرصتی برای معتادان به تریاک است که به خودشان بیایند و برای درمان اقدام کنند.