به گزارش خبرنگار ایرنا، ماموستا عبدالسلام امامی روز یکشنبه در نخستین جلسه شورای زکات این شهرستان افزود: اگر افراد واجد شرایط زکات اموال و دارایی خود را پرداخت کنند دیگر هیچ مستمندی نیاز به کمک پیدا نخواهد کرد و یا برای تامین هزینه معیشت خود اقدام به برخی اعمال ناشایست نخواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه اقتصاد ضعیف جامعه، مردم را به سوی پرتگاه گناه و بزهکاری های اجتماعی سوق خواهد داد، ادامه داد: با اجرای صحیح توصیه های قرآنی مبنی بر پرداخت زکات بخش قابل توجه ای از پدیده فقر در سطح جامعه رفع خواهد شد.
امام جمعه مهاباد یکی از برکات پرداخت این فریضه الهی را کاهش فاصله طبقانی در جامعه دانست و گفت: پرداخت زکات از طرف مسلمانان کلیدی برای رفع تمام کمبودهای جامعه بوده و نیاز است علمای دینی، ماموستایان و اساتید دانشگاهی در مورد ترویج آن تمام تلاش خود را به کار گیرند.
ماموستا امامی با بیان اینکه تمام اموال و دارایی مردم در جامعه امروزی مشمول پرداخت زکات است ادامه داد: براساس وعده های الهی پرداخت زکات موجب پاک شدن اموال، آرامش روحی و سعادت دنیا و آخرت است.
فرماندار ویژه مهاباد هم در این جلسه پرداخت زکات را جزو ضروریات جامعه دانست و گفت: آنچه هم اکنون در جوامع غربی تحت عناوین مختلف برای مقابله با فقر دنبال می شود در جامعه اسلامی از قدمتی هزار و ۴۰۰ ساله برخوردارست.
امیر قادری بیان کرد: سکونت گاههای شهری و روستایی ما نیاز به نهادینه کردن پرداخت زکات و فقرزدایی دارد تا ضمن جلب رضایت خداوند از آسیب ها اجتماعی گسترش فقر جلوگیری شود.
وی با اشاره به اینکه نقش رسانه ها در امر فرهنگ سازی پرداخت زکات پررنگ است، تاکید کرد: مشارکت خیران و مردم در حوزه های مختلف به ویژه پرداخت زکات کمک شایانی به بدنه دولت برای کمک به فقرا و رفع نیازمندان در این شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه خواهد کرد.
قادری اضافه کرد: شفافیت در امر هزینه کرد و توزیع زکات جمع آوری شده نیز برای مردم بسیار مهم است که از مسوولان دست اندرکار زکات در این شهرستان انتظار می رود در این زمینه اطلاع رسانی کنند.
به گزارش ایرنا، مهاباد با ۲۴۰ هزار نفر جمعیت و ۱۹۲ روستای دارای سکنه است چندین سال متوالی است که رتبه نخست بیشترین پرداخت زکات را در آذربایجان غربی به خود اختصاص داده است.
زکات در لغت به ۲ معنای رشد و نمو و پاکی آمده است؛ واژه زکات به سهمی اطلاق میشود که انسان از مال خود خارج میکند و به فقرا میدهد و به این دلیل است که در پرداخت آن، امید رشد و افزایش مال همراه با خیر و برکت وجود دارد که موجب تزکیه و پاکی روح پرداخت کننده میشود.
در قرآن کریم هم آمدن زکات در کنار نماز نشانه آن است که رابطه با خداوند متعال از طریق نماز حاصل شده است و رابطه با مخلوق خداوند از راه ادای زکات برقرار میشود.
همراهی این ۲ به جهت اهمیت ویژه آنهاست زیرا نماز در آیات قرآن کریم و روایات اسلامی از جایگاه خاصی برخوردار است و زکات نیز در دین اسلام در بعد اقتصادی و اجتماعی بسیار اهمیت دارد.