سپیده یاقوتی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: جشنواره یازدهم مد و لباس با نگاهی تحولی فعالیت رسمی خود را از بهمن ماه سال گذشته آغاز نموده است، ما دو مرحله اساسی را پشت سر گذاشتیم، با توجه به اینکه اطلاعات مختصر و بعضاً پراکنده ای از دوره های گذشته موجود هست. اولین قدم تبادل نظر با برگزارکنندگان، شرکت کنندگان و بازدیدکنندگان دوره های قبل در قالب جلسات ارزیابی و آسیب شناسی، اتاق فکر و شورای راهبردی بود.
وی افزود: زمان زیادی صرف شد تا به نتایج قابل قبولی که البته هنوز هم نیاز به ارتقا و بازبینی دارد برسیم. از ابتدای امر اصل بر شفافیت سازی فعالیت ها بوده و هست. علاوه براینکه در انتخاب و انتصاب ارکان جشنواره اعم از داوران و اعضای اتاق فکر و کمیته های راهبردی، شایسته محوری و تخصص محوری در اولویت قرار گرفته، آثار راه یافته به مرحله نهائی هم با حساسیت ویژه ای براساس ملاک ها و شاخصه های استانداردسازی شده داوری که توسط کمیته های راهبردی بازنگری و همزمان با فراخوان کلی از طریق سایت جشنواره در اختیار عموم قرار خواهند گرفت، ارزیابی خواهند شد.
یاقوتی ادامه داد: مرحله بعدی، برنامه ریزی دقیق برای فعالیت های اجرائی و عملیاتی نمودن برنامه ها بود. با توجه به اینکه اهم فعالیت های جشنواره امسال در سه حوزه مجزا «علمی»، «رقابتی» و «غیررقابتی» دسته بندی شده اند نیاز بود که به هریک از این حوزه ها با دیدگاه متفاوت و نوآورانه ای بپردازیم. بخش علمی در قالب اولین همایش بین المللی پوشاک ایرانی و سبک پوشش ایرانی اسلامی برنامه ریزی و طراحی شده و امیدوار هستیم که باتوجه به تمهیداتی که درخصوص انتشار دستاوردهای علمی صورت گرفته استقبال خوبی هم از جانب پژوهشگران حوزه داشته باشیم.
وی گفت: در بخش غیررقابتی تاکید بر مشارکت حداکثری اصناف و تولیدکنندگان، استان ها و حوزه بین الملل هست و برای هر یک از این حوزه ها کمیته های سیاستگذاری و راهبردی تعریف شده. ضمن اینکه تجلیل از مفاخر و چهره های ماندگار با اعطای نشان درجه یک هنری و تقدیر از پیشکسوتان به صورت ویژه ای انجام خواهد شد.
دبیر یازدهمین جشنواره مد و لباس فجر تاکید کرد: با توجه به اینکه مهمترین و حساس ترین بخش جشنواره تبدیل فضای رقابتی به بستر رشد و استعدادیابی باتوجه به اقتضائات فرهنگی ایرانی- اسلامی و شاخصه های پوشش عفیفانه برای هنرمندان حوزه و بالابردن ارزش و اعتبار تولیدکنندگان داخلی هست مسئله اصلی ما پیشنهاد، بررسی و ارائه راهکارهای عملیاتی در خصوص تولید، تبلیغ و ارائه مد محجوب ایرانی خواهد بود که اگر با سیاستگذاری صحیح و هدفمند به این مهم پرداخته شود میتوانیم امیدوار به برگزاری هفته «مد ایرانی» در بستر جشنواره باشیم.
یاقوتی خاطرنشان کرد: تا این مرحله از فعالیت های دبیرخانه جشنواره تمهیداتی هم دراین خصوص صورت گرفته که از جمله میتوان به معرفی رنگ و پیشنهاد ترند مختص جشنواره برای یکپارچه سازی هر چه بیشتر طرح ها، اعطای گارانتی خرید و گرنت تولید به طرح های برگزیده و پیش بینی برگزاری جشنواره در بیش از یک دوره از سال باتوجه به هدفگذاری نیاز بازار برای پوشاک مناسب فصل اشاره نمود.
فراخوان یازدهمین جشنواره مدولباس فجر (۱۴۰۱) در اردیبهشت ماه اعلام و بخش نمایشگاهی در نیمه دوم تیرماه برگزار خواهد شد.