به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی، مهندس وحید واسطه گفت: این اقدام در راستای جلوگیری از برداشت غیرمجاز از منابع آب های زیرزمینی و با هدف صیانت از منابع آب توسط نیروهای حفاظت منابع آب و اکیپ های گشت و بازرسی صورت گرفته است.
وی با اشاره به ماده سه قانون توزیع عادلانه آب، تصریح کرد: استفاده از منابع آب های زیرزمینی از طریق حفر هر نوع چاه، قنات و توسعه چشمه در هر منطقه از کشور باید با اجازه و موافقت وزارت نیرو انجام شود.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی افزود: بر اساس بند (ه) ماده ۴۵ قانون توزیع عادلانه آب، تمامی چاه هایی که بدون رعایت مقررات این قانون مبادرت به حفر چاه نموده و فاقد پروانه بهره برداری باشند، غیرمجاز محسوب و مستوجب کیفر است و با متخلفان و متجاوزان به منابع آب سطحی و زیرزمینی برخورد قانونی می شود.
استان خراسان شمالی ۱۱ دشت دارد که ۸ دشت آن ممنوع و ممنوع بحرانی است و همچنین ۲۲۰۰ کیلومتر رودخانه و مسیل مهم دارد.
یک میلیارد متر مکعب آب مصرفی استان در سال است که از حدود ۹۰ درصد آب استان توسط بخش کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد.
در مجموع در استان ۶ هزار و ۲۵۰ منبع آبی شامل رودخانه، چشمه، قنات و سد وجود دارد.
میزان بارندگی سالانه در این استان در نواحی مختلف ۱۳۰ تا ۵۰۰ میلی متر متغیر است که بیشترین آن با مقدار ۴۶۸ میلیمتر در شهرستان مانه و سملقان و کمترین آن به مقدار ۱۲۰ میلیمتر در ایستگاه جاجرم گزارش شده است.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند. بیشترین شاغلان استان در بخش کشاورزی اشتغال دارند.
حدود ۴۴ درصد از جمعیت این استان در روستاها سکونت دارند و ۳۷ تا ۴۲ درصد اشتغال این استان در حوزه کشاورزی است.