اراک - ایرنا - سرپرست مرکز اورژانس پیش بیمارستانی استان مرکزی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: مصرف قارچ‌های غیرخوراکی و وحشی که با آغاز فصل بهار در طبیعت رُشد می‌کنند منجر به فلج تنفسی و فلج دیافراگم می‌شوند.

دکتر «محمد پروهان» روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: قارچ‌هایی که در طبیعت به صورت خودرُو رُشد می‌کنند مصرف خوراکی ندارند و باید از مصرف آنها جدا خودداری شود.

وی اظهار داشت: قارچ های وحشی حاوی توکسین (مواد زیان آوری هستند که توسط ارگانیسم‌های زنده از جمله حیوانات، گیاهان، باکتری ها و قارچ‌ها تولید می‌شوند) هستند که منجر به فلج عضلات تنفسی و فلج دیافراگم می‌شود و آثار نرولوژیک بر مصرف کننده دارد.

سرپرست مرکز اورژانس پیش بیمارستانی استان مرکزی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: در صورت مصرف بالا به علت تجمیع توکسین احتمال خطر مرگ به وجود خواهد آمد، بنابراین قارچ خوراکی فقط از مراکز عرضه معتبر خریداری و مصرف شود.

دکتر پروهان افزود: در صورت مصرف قارچ وحشی در اولین فرصت برای درمان حمایتی به اولین مرکز درمانی باید مراجعه صورت گیرد تا اثرات توکسین خارج یا کاهش یابد.

وی توصیه کرد، هرگز با مصرف کره یا شیر برای خنثی کردن اثر قارچ سمی درمان صورت نگیرد زیرا این مواد هرگز اثرات سمی بودن قارچ را بی‌اثر نخواهد کرد.

استان مرکزی دارای ۳۱ پایگاه اورژانس ۱۱۵ شهری، ۳۷ پایگاه اورژانس ۱۱۵ جاده‌ای، یک پایگاه اورژانس هوایی و پنج پایگاه اورژانس موتوری و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس است.