فرخنده بابایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اواخر فصل زمستان و اوایل فصل بهار، بیشترین زمان برای احتمال بروز سرخک است.
وی با بیان اینکه سرخک یک بیماری واگیر دار است، تصریح کرد: روش انتقال سرخک از طریق سیستم تنفسی است و همین موضوع باعث شده تا سرخک در زمره بیماری های خطرناک برای کودکان قرار گیرد.
این متخصص ادامه داد: خوشبختانه امروز به دلیل برنامه کامل واکسیناسیون سرخک در کشور، حتی در مناطق محروم هم کمتر شاهد ابتلای اطفال به این بیماری هستیم.
بابایی اظهار داشت: البته همچنان کسانی که به هر دلیلی از واکسیناسیون کودک خود سرباز میزنند، ممکن است طفل خود را در معرض ابتلا به این بیماری خطرناک قرار دهند.
این متخصص بیمارستان قدس بیان کرد: از زمان قرار گرفتن در معرض ویروس تا زمان ابتلا به بیماری، حدود ۱۸ روز طول میکشد و در طول این زمان، فرد، هیچ علایمی مبنی بر بیماری از خود نشان نمیدهد و در همین فاصله زمانی، ممکن است افرادی را که برنامه واکسیناسیون خود، کامل نکرده اند ناخواسته آلوده کند.
این پزشک قزوینی عنوان کرد: سرخک در کودکان، معمولا با تظاهر تب آغاز میشود و به دنبال آن، آبریزش بینی و قرمزی چشمها و ریزش اشک رخ میدهد که علائمش شبیه به یک سرماخوردگی ساده است.
وی همچنین گفت: چند روز بعد از بروز این علائم، یک زخم سفید رنگ یا برجستگی قرمز رنگ در ناحیه مخاط دهان ظاهر میشود که معمولا والدین متوجه آن نمی شوند و در مراحل ابتدایی، کودک را نزد پزشک نمیبرند.
به گفته این پزشک، تقریبا سه یا چهار روز بعد، به تدریج علائم پوستی که همان دانههای قرمز رنگ هستند، روی صورت، گردن و پشت کودک ظاهر میشود و پس از آن، دانههای قرمز باز هم گسترش مییابند و اندام های کودک را تا انتهاییترین مناطق درگیر میکند.
بابایی با بیان اینکه این راشهای پوستی خارش دار هستند و شرایط بسیار نامطلوب و آزار دهندهای را برای کودک ایجاد میکند، افزود: تقریبا یک هفته طول میکشد که این راشهای پوستی، ابتدا از رنگ قرمز به قهوهای تغییر رنگ دهند و سپس، به تدریج از بین میروند.
وی با بیان اینکه، بهترین راه کنترل سرخک، پیشگیری و انجام واکسیناسیون به موقع است، افزود: عوارض سرخک، بسته به سن کودک و سیستم ایمنی و همچنین وضعیت تغذیهاش متفاوت است؛ به طوری که هر چه سن کودک کمتر باشد، یا سیستم ایمنی ضعیفی به دنبال ابتلا به بیماری های مختلف یا سوء تغذیه داشته باشد، بیشتر در معرض ابتلا به عوارض سرخک است.
بابایی خاطرنشان کرد: بیماری سرخک، درمان خاصی ندارد و درمان های علامتی، مثل کنترل تب برای بیمار انجام می شود؛ پس بهترین راه برای کنترل بیماری، پیشگیری و انجام واکسیناسیون به موقع است.
طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی قزوین، در استان قزوین یک مورد ابتلا به سرخک در یکی از روستاهای شهرستان آوج گزارش شده است.