همدان-ایرنا- رییس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری همدان گفت: طرح همیاران محلات با هدف افزایش مشارکت اجتماعی شهروندان در مدیریت اجتماعی شهر، تقویت هویت و فرهنگ محله و افزایش اعتماد بین مردم و مدیریت شهری در ۵۲ محله در مناطق مختلف شهر در حال اجرا است. 

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی شهرداری همدان «هادی بلاغی» افزود: هدف از راه اندازی طرح همیاران محلات شناسایی و بهره‌گیری هدفمند از فرصت های اجتماعی محلات و فراهم شدن زمینه مشارکت نهادها و سازمان‌ها است.

وی ادامه داد: همیاران محلات یک گروه اجتماعی است که با عضویت افتخاری حداقل ۹ و حداکثر ۱۹ نفر و انتخاب یک رئیس از اشخاص حقیقی و حقوقی به عنوان نمایندگان مردم محله در حیطه قوانین و مقررات مشخص فعالیت دارند.

بلاغی تربیت شهروندان آگاه به وظایف، عامل به تکالیف و مطالبه‌گر را از رسالت های همیاران محلات برشمرد و اظهار داشت: گروه همیاران محلات متشکل از روحانی، ائمه جماعات، بانو، فرهیخته، ایثارگر، نماینده مجتمع مسکونی،پیشکسوت، جوان محله و شهروند برگزیده است.

رییس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری همدان گفت: در سطح راهبردی و نظارت عالی ریاست دبیرخانه همیاران محلات بر عهده شهرداری و در سطح پشتیبانی با مدیریت امور اجتماعی و فرهنگی مناطق شهرداری و در سطح عملیاتی با نواحی شهرداری است.

بلاغی یکی از اهداف مهم همیاران محلات را تدوین سند محلات با همکاری تسهیل گران برشمرد و افزود: سند محلات اطلاعات ارزشمندی در خصوص تاریخچه، مسائل و مشکلات و مفاخر محله در قالب چشم‌انداز پنج ساله و دسته بندی موضوعات مختلف در اختیار مدیریت شهری قرار می دهد و هر نوع فعالیت در محله باید منطبق با سند انجام شود. 

وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۷ دبیرخانه همیاران محلات توسط شورای راهبردی در چهار محله به صورت آزمونه (پایلوت) اجرا و در سال ۹۸ هشت محله و در سال ۱۴۰۰ چهل محله انتخاب شد که با راه اندازی سایت و برگزاری دوره آموزشی و قرائت سوگندنامه و ابلاغ همیاران محلات کار خودشان را به طور رسمی آغاز کردند.

رییس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری همدان به انعقاد تفاهم‌نامه با دستگاه‌های مختلف از جمله علوم پزشکی، نیروی انتظامی، بسیج، آموزش و پرورش و کمیته امداد با شهرداری اشاره کرد و اظهار داشت: این دستگاه ها متناسب با موضوع مشخص شده و با معرفی یک رابط در جلسات محله شرکت می‌کنند تا اقدامات لازم برای محله را انجام دهند. 

بلاغی افزود: مهمترین دستاورد همیاران محلات تقویت روحیه و کار جمعی است و مدیریت شهری و مردم مناطق مختلف شهر برای توسعه شهر نیاز مبرمی به همدلی، هماهنگی و همکاری دارند. 

وی با اشاره به ظرفیت همیاران محلات در افزایش مشارکت شهروندان در حوزه فرهنگی، اجتماعی، عمرانی، آسیب شناسی، خدمات و مدیریت شهری اظهار داشت: تقویت نقش مردم در تعیین سرنوشت به صورت محله محوری و روحیه کار تیمی و بحث بازیابی و ایجاد هویت برای محلات که جزو دارایی ها و میراث ناملموس فرهنگی و تاریخی شهر همدان است که با اجرای این طرح محقق می شود.

رییس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری همدان گفت: آشنایی و اشرافیت مردم محله با مختصات، زیرساخت ها، مسائل فرهنگی و اجتماعی و توانمندی‌های محله موجب سیاستگذاری از درون جامعه، شکل گیری روحیه خودباوری و استقلال در محلات می شود.

بلاغی پیشرفت و توسعه شهر را منوط به افزایش سرمایه اجتماعی به عنوان زیربنای توسعه جوامع انسانی دانست و اظهار داشت: سرمایه اجتماعی در ۲ بعد اعتماد اجتماعی به نهادهای مختلف از جمله شهرداری و افزایش مشارکت اجتماعی شهروندان شکل می گیرد که حضور داوطلبانه در دفاع مقدس و مدافعان حرم نمود این موضوع است.

وی گفت: در کنار توزیع عادلانه ثروت و امکانات توسط شهرداری، شهروندان باید بتوانند خواسته ‌های خود را در چارچوب قانون مطالبه کند.