همدان- ایرنا- رییس اداره مهندسی فرآورده های نفتی منطقه همدان گفت: در کنار مصارف نیروگاهی و بخش حمل و نقل، بیش از چهار هزار واحد صنفی و صنعتی در این استان ماهیانه دست کم ۶ هزار لیتر سوخت مایع را مصرف می‌کنند.

سیدمحمد رامین رضوی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال ۱۴۰۰ بعد از تحویل سوخت به مصرف کنندگان عمده، نزدیک به یک هزار و ۸۰۰ مورد از مخازن این مراکز نمونه گیری و مشخصات شیمیایی نمونه ها آزمایش شد.

وی اظهار داشت: چهار هزار و ۸۰۰ مورد آزمایش کیفیت سنجی سوخت تحویلی به خودروها در سال گذشته از مخازن جایگاه های سوخت و پمپ بنزین این استان انجام شد که ۷۵ مورد آن با همراهی نماینده دستگاه های ناظر استانی بوده است.

رضوی تصریح کرد: ۸۵ هزار و ۶۰۰ مورد آزمایش نیز از مخازن کامیون های نفتکش قبل از ورود به تأسیسات انبارهای نفت ایثارگران همدان و نوشیجان ملایر گرفته و مجوز صلاحیت بارگیری برای آن‌ها صادر شده است.

رییس اداره مهندسی فرآورده های نفتی منطقه همدان همچنین از ۴۳ مورد آزمایش کیفی محمولات فرآورده قاچاق در سال ۱۴۰۰ خبر داد، افزود: این محمولات با حکم قضایی توقیف شده و مطابق الزام قانونی ابتدا نوع و مشخصات شیمیایی فرآورده تشخیص داده شده که پس از گرفتن تاییدیه های لازم در مخازن انبار نفت تخلیه می شوند.

رضوی با اشاره به اینکه حرکت چرخ های ماشین آلات مختلف در صنایع گوناگون و خودروهای سبک و سنگین بخش حمل و نقل وابسته به دریافت و مصرف سوخت با استانداردهای شیمیایی خاص است، خاطرنشان کرد: شهروندان در صورت وجود شک و شبهه در خصوص کیفیت سوخت دریافتی می توانند با شماره تلفن ۲۴ ساعته ۰۹۶۲۷ تماس گرفته یا حضوری به نشانی همدان - میدان فردوسی، بلوار شهید چیت سازیان، انبار نفت قدیم، اداره مهندسی فرآورده ها مراجعه و راهنمایی لازم را دریافت کنند.

وی با بیان اینکه پایش و آزمایش مستمر کیفیت فرآورده های نفتی در تمامی مراحل دریافت، نگهداشت و توزیع از اصول اساسی شرکت است، گفت: آزمایش‌های سنجش کیفیت سوخت در چند مرحله و از خطوط انتقال فرآورده قبل و بعد از ورود به مخازن نگهداری در تأسیسات انبارهای نفت، ذخیره سازی، قبل و بعد از بارگیری از مخازن نفتکش ها، مخازن زیرزمینی جایگاه های سوخت و محل های تایید شده ذخیره سازی سوخت واحدهای  مصرف کننده عمده انجام می شود.

وی افزود: استفاده از فرآورده های نفتی به عنوان خوراک یا سوخت با منشاء فسیلی در بخش های مختلفی از قبیل نیروگاهی، صنایع سبک و سنگین، اصناف،گرمایشی، کشاورزی و حمل و نقل با گسترشی روز افزون همراه است.

به گزارش ایرنا؛ در استان همدان ۹۶ جایگاه عرضه فرآورده‌های سوخت مایع شامل بنزین و نفتگاز وجود دارد.