شیراز- ایرنا- عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس گفت: به زودی کمیته تخصصی بازار بین‌المللی، بازاریابی و صادرات صنایع دستی در اتاق بازرگانی فارس تشکیل خواهد شد.

خسرو فروغان، دوشنبه در جلسه این کمیسیون در شیراز افزود: این کمیته تخصصی به پیشنهاد هنرمندان و بازرگانان استان و با هدف حمایت از صنایع دستی و هدفگذاری صادرات صنعتگران و هنرمندان صنایع دستی استان تشکیل خواهد شد.
وی، با بیان اینکه بسیاری از هنرهای حوزه صنایع دستی استان در حال منسوخ شدن است ادامه داد: باید زمینه تولید محصول باکیفیت، بازار فروش پایدار، افزایش درآمد و ارزآوری و فعال شدن این رشته‌ها در استان فراهم شود.
او اظهار داشت: باور داریم که در مسیر افزایش درآمد ارزی، باید صادرات صنایع دستی را افزایش دهیم تا هنرمندان نیز با کسب درآمد، دیگرن را تشویق و ترغیب به ورود به حرفه صنایع دستی کنند.
رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس افزود:  ما نیز در اتاق فارس با جدیت پیگیر حل مشکلات حوزه صادرات صنایع دستی استان خواهیم بود.
فروغان گفت: نکته قابل توجه برای فعالان بخش خصوصی در صادرات محصولات صنایع دستی، کیفیت و تولید محصول متناسب با بازار هدف است که این مهم زمینه اشتغال‌زایی و افزایش تولید ناخالص داخلی را به دنبال دارد.
وی ادامه داد: با وجود اینکه دو حوزه گردشگری و صنایع دستی از مزیت های اصلی اقتصادی استان فارس محسوب می‌شوند اما تاکنون از این ظرفیت‌ها به خوبی استفاده نشده و ما در حوزه صادرات این دو بخش نتوانسته‌ایم ثروت آفرینی مطلوبی داشته باشیم.
وی ادامه داد: بنابراین ضرورت دارد که فرصت‌ها و داشته‌های استان را شناسایی کرده و از آنها به خوبی استفاده کنیم.
او اظهار داشت: فارس در حوزه صادرات صنایع دستی حرف برای گفتن دارد و با تلاش هنرمندان و بازرگانان استان طی سال‌های گذشته کالاهای با اصالت فارس بازارهای بین المللی خوبی به دست آوردند که در شرایط فعلی این بخش نیازمند سیاست های حمایتی برای حفظ و ماندگاری در بازارهای هدف است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس گفت: برخی از مشکلات در حوزه صادرات مانند برگشت ارز صادراتی ملی است اما برخی از مشکلات صادرات صنایع دستی ما از جمله مسائل گمرکی و تسهیل قوانین سلیقه‌ای استانی است و می توان با رصد و شفاف سازی استانی شرایط صادرات این محصولات را تسهیل کرد.

تنوع، مشخصه بازار صنایع دستی فارس
سرپرست معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس هم گفت: مشخصه اصلی صنایع دستی فارس تنوع محصولات آن است و فارس از این بایت از سایر استان‌های کشور متمایز است.
مجید سلیمی افزود: هم اینک در استان فارس حدود ۸۰ رشته صنایع دستی فعال است که بیانگر شهرت فارس و شیراز در حوزه صنایع دستی بین المللی است و هنرمندان فارس در این عرصه چه در داخل و چه خارج از کشور سرآمد هستند.
وی، ضمن تاکید بر لزوم تقویت و حمایت از صنایع دستی استان به ویژه در حوزه صادرات ادامه داد: باید تمام دستگاه‌های اجرایی در کنار هم باشند تا بازوی صنایع دستی فارس فعال شود.
او گفت: برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی نیز فرصت‌های اقتصادی مناسبی برای تقویت بُعد اقتصادی و رونق صنایع دستی ایجاد می کنند که امروز جای خالی این نمایشگاه ها در فارس احساس می شود.
سلیمی بیان کرد: معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان امسال اجرای سه طرح پژوهشی در حوزه صنایع دستی را با هدف حمایت از این بخش در دستور کار دارد که نخستین آن در جهت ارتقاء جایگاه برند شیراز است.
او افزود: در قالب طرح دوم نیز بنا داریم به مردم مناطقی که دچار خشکسالی و بی آبی شده‌اند یک رشته صنایع دستی آموزش دهیم تا با جایگزین کردن آن به جای کشاورزی به کسب درآمد بپردازند.
وی ادامه داد: در طرح سوم نیز با توجه به کمرنگ شدن هنر خاتم شیراز، مستندنگاری این هنر صنایع دستی در شیراز را دنبال خواهیم کرد که امیدواریم با اجرای این طرح هدف مورد نظر که احیا و ماندگاری هنر خاتم کاری است محقق شود.
سرپرست معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس گفت: طراحی روز بازارهای دستبافت های خانگی نیز از دیگر برنامه‌های امسال این اداره کل است تا صنعتگران بتوانند محصولات خود را برای فروش به این بازارها بیاورند.
سلیمی گفت: امیدواریم در کنار هویت‌بخشی به جمعیت عشایری و روستایی و هنرمندان فعال در حوزه بافت فرش، بتوانیم زمینه صادرات این محصول را در استان فراهم کنیم.