استانها - ایرنا -خبرنگاران ایرنا ۲۹ فروردین ماه نسبت به پوشش رویدادها و تولید محتوا اقدام کردند که از مهمترین آنها می‌توان به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج، راه اندازی سامانه پایش هوشمند سلامت دانش‌آموزان، اجرای طرح هادی در روستاها، پرداخت تسهیلات به واحدهای صنعتی کوچک اشاره کرد.

به گزارش گروه اخبار استانهای ایرنا، امروز خبرنگاران ایرنا در استانهای مختلف سوژه های مهمی را به عنوان مطالبات مردم و در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پیگیری کردند که "تداوم مرگ در جاده‌های غفلت/ مگر عامل انسانی دست به کار شود"، "روی خوش زندگی در روستای اسلام آباد غورک باشت با تولید طلای ترش"،  "چرم‌دوزی چهارمحال و بختیاری؛ صنعتی پرکاربرد اما با هزینه تولید بالا"، "آغاز کوچ عشایر و لزوم رفع نگرانی از تامین آب و علوفه" و " تهدید ساخت و سازهای غیرمجاز برای تالاب بین‌المللی قوری‌گول" از جمله این گزارش‌ها بود.

امروز گروه استانها هم در گزارشی به بیان آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا در ایران پرداخت که در مقدمه این گزارش آمده است: بازگشت نقاط قرمز و نارنجی روی نقشه کشور به خوبی نشان می دهد که خطر کووید ۱۹ هنوز در کمین است و عادی انگاری و رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی می تواند عامل اصلی روند صعودی این بیماری باشد .

این گروه همچنین در گزارش دیگری با عنوان ۲۹ فروردین تجلی گاه اوج اقتدار نظام جمهوری اسلامی/ در بزرگداشت روز ارتش در استانها چه گذشت؟، به بررسی مراسم رژه نیروهای مسلح به مناسبت ۲۹ فروردین روز ارتش جمهوری اسلامی با حضور مقامات استانی لشکری همزمان در سراسر کشور و مراکز استانها پرداخت.

مدیر شعب بانک کشاورزی ایلام هم گفت که بانک کشاورزی ایلام ۶۱۰ میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه ازدواج پرداخت کرد. به گفته بهزاد عزت پناه، این منابع مالی در راستای تسهیل و ترویج سنت حسنه ازدواج در بین جوانان متقاضی پرداخت شده‌ است.

رییس اداره نظارت بر ساخت و توسعه راه‌های روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان‌غربی نیز اعلام کرد که ۱۵۰۰ میلیارد ریال برای راه‌های روستایی در آذربایجان‌غربی هزینه شد. علی صادقی پور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در ارومیه افزود: این تعداد شامل روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان بوده که آسفالت شده و ایمنی تردد وسایل نقلیه در این مسیرها ارتقا یافته است.

امروز همچنین از ساری خبر رسید که نخستین سامانه پایش هوشمند سلامت دانش آموزان کشور در مازندران فعال شد. این سامانه در نظر دارد علاوه بر مهیا ساختن بسترهای لازم برای همزیستی دانش آموزان با کرونا در مدارس و کاهش خطرپذیری ابتلا به این بیماری با نظارت دقیق بر روند واکسیناسیون ، در کاهش میزان تلفات کرونایی و بازگشت به روال عادی تحصیل دانش آموزان بعد از ۲ سال آموزش مجازی نقش‌آفرینی کند.

طرح هادی امسال در ۳۰۰ روستای کردستان اجرا می‌شود. این عنوان خبری بود که مرکز ایرنا در سنندج به نقل از مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کردستان منتشر کرد. رضا قادری خاطرنشان کرد: یک هزار و ۳۱۵ روستای استان بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارند که برای همه این روستاها نقشه طرح هادی تهیه و تصویب شده است.

معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در قزوین هم گفت که ۱۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات به واحدهای صنعتی کوچک کشور پرداخت می‌شود. عزیزالله قربانی تصریح کرد: برای تخصیص این اعتبارات به منظور پرداخت به صنایع کوچک و متوسط در قالب تسهیلات حمایت از تولید با یکی از بانک ها در حال توافق هستیم.

مدیر گمرک خوی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در ارومیه نیز خبر داد که طی ۱۰ روز گذشته، ۳۵۰ هزار دلار صادرات هندوانه از مرز رازی خوی ثبت شد. حجت چاووشی یادآور شد: صادرت هندوانه از این مبدا تا ۱۵ اردیبهشت ادامه خواهد داشت و پیش بینی می‌شود در این مدت نزدیک به هفت هزارتن هنداونه به ارزش بیش از ۲ ونیم میلیون دلار به کشور ترکیه صادر شود.

همچنین از دزفول خبر رسید که ۲ هزار و۹۰۰ تن محصول تولید دزفول به ۱۳ کشور صادر شد. مدیر غذای معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی دزفول با تایید این خبر اضافه کرد: این محصولات با صدور ۱۴۴ فقره گواهی صادرات در سال ۱۴۰۰ به کشورهای مختلف صادر شده‌اند.

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان طارم هم گفت که امسال سومین مورد حمله پلنگ به انسان در طارم ثبت شد. سید سعید موسوی توضیح داد: با وجود هشدارهای لازم برای خودداری از ورود افراد به حریم زیستگاه پلنگ و سایر حیوانات، بار دیگر چهار نفر در شهرستان طارم مورد حمله یک قلاده پلنگ  واقع شدند.

مدیرکل‌کمیته امداد امام خمینی(ره) کردستان نیز اعلام کرد که چهار هزار میلیارد ریال مستمری به مددجویان کمیته امداد کردستان پرداخت شد. رضا طوسی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در سنندج یادآور شد: در حال حاضر ۶۸ هزار خانوار مستمر بگیر در استان زیرپوشش کمیته امداد امام (ره) هستند و ماهیانه مستمری و کمک معیشت به حساب آنان واریز می شود.

سه هزار تن کالای اساسی در استان مرکزی توزیع شد. این عنوان خبری بود مرکز ایرنا در اراک به نقل از مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی منتشر کرد. غلامرضا ملکی ادامه داد: ۱۶۹ تن برنج هندی، یک هزار و ۱۲۰ تن برنج تایلندی و یک هزار و ۷۲۸ تن شکر از ابتدای ماه مبارک رمضان تاکنون در راستای جلوگیری از افزایش قیمت کالاهای اساسی با قیمت تنظیم بازار در استان مرکزی توزیع شده‌ است.

همچنین رییس گروه نظارت، برنامه‌ریزی و ارزیابی طرح‌های دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در شهر کرد خبر داد که ۶۰گروه بازرسی ثابت منابع طبیعی در مسیرهای کوچ عشایر استان‌های زاگرس‌نشین مستقر شدند. به گفته مهدی کمالی گروه‌های ثابت به صورت شبانه‌روزی از ۱۵ اسفندماه سال گذشته در گلوگاه‌های استان‌های زاگرس‌نشین به منظور جلوگیری از کوچ زودهنگام و نظارت بر کوچ عشایر مستقر شدند.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اردبیل هم گفت که مسکن ۲ هزار و ۷۰۰ خانوار زیرپوشش کمیته امداد اردبیل غیرمقاوم است. حسین دشتی افزود: از ۴۲ هزار خانوار بی‌بضاعت زیرپوشش کمیته امداد استان در مجموع ۶ هزار و ۴۰۰ خانوار نیازمند مسکن هستند که از این تعداد نیز مسکن ۲ هزار و ۷۰۰ خانوار غیرمقاوم است.

استاندار خراسان شمالی نیز عنوان کرد که امسال ۱۶ هزار فرصت شغلی برای خراسان شمالی پیش‌بینی شد. محمدرضا حسین نژاد خاطرنشان کرد: رشد اقتصادی توسط دولت برای استان ها هدفگذاری شده و سهم این استان از میزان اشتغالزایی در سالجاری ۱۶ هزار فرصت شغلی است.

امروز همچنین رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تفت خبر داد که ۱۲۰ میلیارد ریال از سوی بنیاد مسکن در روستاهای تفت هزینه شد. عباسعلی فرح بخش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در یزد افزود: محوطه سازی، جدول گذاری، تأمین قیر برای بهسازی معابر روستایی و زیباسازی روستاهای هدف گردشگری از جمله مهمترین اقدامات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در روستاها بوده است.

سرپرست اداره کل صنعت معدن و تجارت استان اصفهان هم گفت که ارائه بسته پیشنهادی برای ساماندهی صنعت ریخته‌گری اصفهان ضروریست. امیرحسین کمیلی توضیح داد: تصور  غالب این است که فعالیت صنعت ریخته‌گری مساوی با آلایندگی و تخریب محیط زیست است  اما این تصور غلطی بیش نیست لذا برای اصلاح این تصور اشتباه باید بسته پیشنهادی ارائه شود تا فعالان این صنعت بتوانند براحتی به فعالیت خود ادامه دهند.

رییس توسعه فناوری های مکانیزه جهاد همدان نیز عنوان کرد که ۲۱۲ میلیارد تومان اعتبار فناوری مکانیزه کشاورزی به استان همدان اختصاص یافت. مهدی جهانگیری صالح خاطرنشان کرد: این میزان اعتبار برای مکانیزاسیون کشاورزی در تمام زیر بخش‌های زراعت باغبانی، گلخانه،دام، طیور، شیلات، گیاهان دارویی و منابع طبیعی توزیع می شود.

همچنین معاون دبیرکل خانه کارگر کشور در ساوه گفت که ۲۵ درصد باقیمانده از طرح متناسب سازی حقوق بازنشستگان اعمال شود. حسن صادقی افزود: تکریم کارگران و بازنشستگان باید در اولویت قرار گیرد و مسئولان و نمایندگان جامعه کارگری که در خط مقدم تولید هستند نیز در راستای حفظ حقوق آنها کوشش کنند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان هم از کشف تقلب در خرید و فروش بیش از ۱۱ تن پلاستیک و پلی اتیلن در دورود خبر داد. بهمن جعفری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خرم‌آباد توضیح داد: در بازرسی های به عمل آمده از واحدهای تولیدی استان، این واحد به علت خرید و واگذاری خلاف ضوابط سه تن و ۷۵۰ کیلوگرم مواد اولیه پلی اتیلن سبک متخلف شناخته شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز اعلام کرد که طرح جهش تولید در ۲۹۶ هزار هکتار از دیم‌زارهای اردبیل اجرا می‌شود. به گفته نادر تقی‌زاده بر اساس برش‌های کشوری، استان اردبیل ملزم شده تا در سطح ۲۹۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان، این طرح را اجرا کند که در سایه اهتمام دست‌اندرکاران تولید و همکاری کشاورزان دیم‌کار عقد قرارداد اجرای این طرح به۲۹۶ هزار و ۵۰۰ هکتار رسید.

رییس سازمان امداد و نجات هلال احمر کشور هم در گرگان گفت: اتکا به واحدهای دانش‌بنیان برای بومی‌سازی تجهیزات هلال‌احمر اولویت است. مهدی ولی‌پور ادامه داد: یکی از اولویت های این جمعیت استفاده از توان دانشمندان داخلی  و شرکت های دانش بنیان برای بومی سازی تجهیزات تخصصی امداد و نجات از جمله ناوگان زمینی و هوایی و تجهیزات است.

فرمانده دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره ) نوشهر تاکید کرد که دانش‌بنیان‌ها جلودار ساخت تجهیزات نظامی برای نیروی دریایی هستند. امیردریادار دوم آریا شفقت رودسری یادآور شد: ناوشکن سهند با یک میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه از جمله دستاوردهای نیروی دریایی ارتش است که با دستان توانمند دانش آموختگان این دانشگاه ساخته شده است.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت سبزوار از رشد تولید با ۱۶ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری صنعتی در سبزوار خبر داد. شهرام طلوع فکور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در سبزوار خاطرنشان کرد: این میزان سرمایه‌گذاری در قالب ۴۷ فقره پروانه بهره‌برداری صنعتی با اشتغال یک هزار و ۵۹۸ در بخش‌های مختلف صنایع، واحدهای تکمیلی و فرآوری و غذایی در شهرستان سبزوار به ثمر نشسته است.

امروز همچنین گزارش‌های تهیه شده توسط مراکز ایرنا در ۳۱ استان کشور هم مورد بررسی قرار گرفت که بر اساس آن، گزارش‌ شادی خورشیدی سدهی خبرنگار مرکز رشت با عنوان "توقف یک هفته‌ای دفن زباله در سراوان رشت"، معصومه شهباز خبرنگار مرکز اصفهان با تیتر "تاراج کوهستان کرکس، مهمترین منبع آب شیرین مرکز اصفهان"، محمد عزیزی راد رییس مرکز آذربایجان شرقی با عنوان "تهدید ساخت و سازهای غیرمجاز برای تالاب بین‌المللی قوری‌گول" و سید احمد نجفی رییس مرکز فارس با تیتر "سد درودزن در فارس، آبی برای مصارف کشاورزی دارد؟" به عنوان مطالب برتر یا شایسته تقدیر انتخاب شدند.