بهگزارش ایرنا نمایشگاهی شامل ۴۰ نسخه از نفیسترین آثار قرآنی، ادعیه و احادیث شامل ۱۰ قرن هنر خوشنویسی از قرن چهارم هجری قمری تاکنون، روز دوشنبه در مراسمی با حضور استادان برجسته هنر خوشنویسی ایران و مدرسان و هنرجویان انجمن خوشنویسان ایران و تعدادی از مدیران ارشد وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، افتتاح شد.
این آثار دربرگیرنده نمونههای ممتازی از خطوط کوفی، ثلث، نسخ، توقیع رقاع، ریحان، محقق و نستعلیق، به رقم خوشنویسان صاحب نامی چون یاقوت مستعصمی، احمد نیریزی، احمد شاملو، عبدالغفار، محمد هاشم، سید عباس سید احمدیان و میرعماد حسنی سیفی قزوینی است.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در این مراسم ضمن برشمردن برکات و ثمرات بیبدیل آیات الهی در رشد و شکوفایی اندیشه والای انسانی گفت: تقارن برگزاری این نمایشگاه با لیالی قدر در پیش رو را به فال نیک میگیریم و بیتردید جمع هنرمندان خوشنویس در این مراسم ارزشمند، اهمیت هنر خوشنویسی در کتابت این اوراق نفیس انسانساز را بیش از پیش به ما یادآوری میکند که ارزش این هنر را بیشتر بدانیم.
سعید اوحدی ابراز امیدواری کرد در آینده شاهد برگزاری نمایشگاههایی بیشتر با محوریت قرآن کریم در این مجموعه باشیم.
استاد محمدجلیل رسولی از متخصصان هنر خوشنویسی معاصر ایران نیز ضمن ابراز خرسندی از برپایی این نمایشگاه، گفت: هنر خوشنویسی هنری مقدس و در خدمت حق و حقیقت است از این رو هنری ماندگار محسوب میشود که در خدمت قرآن کریم قرار میگیرد. ایران در عرصه هنر خوشنویسی پیشتاز است و امیدوارم برای هنرمندان گمنام این رشته نیز مسیری هموار در جهت رشد و شکوفایی ایجاد شود.
این نمایشگاه حاصل عشق و ایمان است
استاد یدالله کابلی از پیشکسوتان هنر شکسته نستعلیق نیز گفت: مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد گوشهای از تمدن گسترده ایران را به نمایش گذاشته و این اوراق با شکوه به این نمایشگاه زیبایی بخشیده است. این مجموعه آثار نفیس کوششی است که حاصل عشق و ایمان و سالها رنج و ریاضت تاریخ خوشنویسی پیشکسوتان است و بیتردید وقتی این هنر به خدمت کتاب قرآن در میآید اعتلا می یابد.
وی افزود: امروزه این نمایشگاه از برکات هنر محسوب میشود و جوانان ایرانی عالیترین رتبهها را در این رشته دارند و این موضوع موجب شده هنر ملی این سرزمین مورد توجه جهانیان قرار گیرد برای مثال وقتی کوچکترین ابیات نظامی را قرائت میکنید قطعا میتوانید نشانههایی از نور و تجلی قرآن را در اندیشههای ادبی بیابید.
عطایی هنرمند پیشکسوت خوشنویسی ایران نیز در این مراسم گفت: در دوران مختلف این هنر در پرتو توجه استادان سختکوش در انجمن خوشنویسان ایران قرار گرفته و خوشحالیم آثار هنرمندان قدیمی در این نمایشگاه به نمایش درآمده است. علاوه بر اینکه هدف از نگارش قرآن میتواند قرائتی دلنشین باشد به همان میزان کتابت خوشنویسان همدلنشین بوده و به آن ارزش و قدمت میبخشد. امیدوارم در آینده کتابت قرآن کریم به خط شکسته نستعلیق هم مورد عنایت و توجه مسئولان مربوطه قرار بگیرد.
هنرها در سایه سار قرآن تکمیل میشود
وی با تاکید بر اهمیت صحت و عاری از اشتباه بودن آثار قرآنی افزود: از آنجا که کتابت آیات و احادیث ارزشی و ماندگار است باید نسبت به بالا بردن دانش و سواد قرآنی به خوشنویسان توصیه اکید شود.
ایرج نعیمایی هنرپژوه عرصه خوشنویسی، در زمینه خط «محقق» و «ریحان» نیز گفت: به اعتقاد من اکثر هنرها در سایهسار قرآن تکامل و تحول مییابند. از این رو رشتههای خوشنویسی در دوره تکامل، مدیون قرآن هستند و ایرانیان در این مسیر هنری بیشترین همت و دخالت را داشتند.
این نمایشگاه از ۲۹ فروردین به مدت دو هفته در موزه خط و کتابت میرعماد دایر است و علاقهمندان میتوانند همه روزه (به غیر از ایام سوگواری) از ساعت ۹ تا ۱۸ به مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد مراجعه کنند.