شهرکرد- ایرنا- لزوم اقناع‌ خانواده‌های شهرستان سامان به‌ منظور واکسیناسیون گروه‌های سنی پنج تا ۱۲ سال علیه ویروس کرونا، وجود ۱۰۰ بقغه ثبتی امامزاده در استان و تقویت بازار کار حوزه نمد از مهمترین خبرهای چهارمحال و بختیاری در روز سه‌شنبه ۳۰ فروردین‌ماه است.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، سرپرست فرمانداری شهرستان سامان با اشاره به لزوم واکسیناسیون علیه ویروس کرونا گفت: اقناع‌سازی خانواده‌های این شهرستان برای واکسیناسیون گروه‌های سنی پنج تا ۱۲ سال در دستور کار قرار گیرد.

محمدتقی گنجعلی در ستاد شهرستانی مقابله با ویروس کرونا در سامان تاکید کرد: مسوولان آموزش و پرورش و مرکز بهداشت و درمان این شهرستان برای اقناع‌سازی، آگاه‌سازی و فرهنگ‌سازی خانواده‌ها به‌منظور واکسیناسیون گروه‌های سنی پنج تا ۱۲ سال به‌ویژه دانش‌آموزان تلاش کنند.

وی افزود: فعالیت در اتحادیه‌های زیرمجموعه اصناف، اماکن عمومی، فرهنگی، گردشگری و ورزشی همچنان موظف به رعایت پروتکل‌های بهداشتی، فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک هستند.

گنجعلی با اشاره به در پیش بودن شب‌های قدر تصریح کرد: رعایت پروتکل‌های بهداشتی، فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک در تمامی مساجد و محل‌های برگزاری مراسم قدر الزامی است.

وی یادآور شد: تاکنون بیش از ۷۰ درصد جمعیت هدف بالای ۱۲ سال در شهرستان سامان دوز سوم واکسن علیه ویروس کرونا را دریافت کرده‌اند.

به گزارش ایرنا، براساس جدیدترین رنگ‌بندی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرستان‌های بروجن، بن و فارسان در وضعیت قرمز (خیلی پُرخطر)، شهرستان‌های شهرکرد و کیار در وضعیت نارنجی (پُرخطر) و شهرستان‌های اردل، سامان، لردگان، خانمیرزا و کوهرنگ در وضعیت نارنجی (خطر متوسط) از نظر شیوع ویروس کرونا قرار دارند.

سامان در ۱۶ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.

تقویت زیرساخت‌های گردشگری مذهبی چهارمحال و بختیاری ضروری است

مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری با اشاره به وجود ۱۰۰ بقعه ثبتی امامزاده در این استان گفت: با توجه به این مزیت، تقویت زیرساخت‌های مذهبی در استان می‌تواند به افزایش جذب مسافران و رونق اقتصادی منطقه کمک کند.

حجت‌الاسلام حسن امیری در نشست با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: برای تقویت گردشگری مذهبی در استان یک کارگروه مشترک بین اوقاف و امور خیریه و میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان تشکیل و فعال شود.

وی افزود: اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان برای راه‌اندازی بازارهایی به‌منظور عرضه تولیدات صنایع‌دستی و هنرهای سنتی در جوار بقاع متبرکه همکاری می‌کند.

امیری تصریح کرد: درآمدزایی موقوفات چهارمحال و بختیاری و هزینه‌کرد آن در راستای نیت واقفان با جدیت در دستور کار اداره‌کل اوقاف و امور خیریه قرار دارد.

صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری ظرفیت قابل‌توجهی برای آموزش‌های فنی و حرفه‌ای دارد

سرپرست اداره‌کل فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری گفت: صنایع‌دستی و هنرهای سنتی این استان به‌ویژه در رشته‌های نمد و خاتم ظرفیت قابل‌توجهی برای آموزش‌های فنی و حرفه‌ای دارد.

علیرضا کریم‌زاده در نشست با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری به تهیه طرح نمد در بهمن‌ماه ۱۳۹۹ اشاره و تاکید کرد: تهیه طرح پژوهشی نمد با عنوان "کاربرد نانوذرات برای ارتقای نمد"، "استاندارد نمد"، "دوخت ملزومات نمدی کوهنوردی" و "دوخت ملزومات نمدی خودرو" در دستور کار اداره‌کل فنی و حرفه‌ای استان قرار دارد.

وی با اشاره به نامگذاری سال‌جاری از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به‌نام "تولید، دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین" یادآور شد: برای تحقق اهداف این شعار می‌توان آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مرتبط با رشته‌های صنایع‌دستی و هنرهای سنتی را تقویت کرد.

کریم‌زاده به نام‌گذاری شهرکرد به‌عنوان "شهر ملی نمد" اشاره و تصریح کرد: در این راستا سال گذشته ۳۰ نفر از جوانان استان آموزش‌های مرتبط با رشته نمددوزی را فرا گرفتند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: تقویت آموزش، بازار کار و تجارت محصولات نمدی به‌همراه راه‌اندازی موزه تولیدات این هنرصنعت در دستور کار قرار دارد.

علیرضا جیلان تاکید کرد: با توجه به بازار مناسب نمد، افزایش تولیدات محصولات نمدی می‌تواند به اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی در این بخش کمک کند.

وی اظهار داشت: تولیدات و محصولات نمدی چهارمحال و بختیاری هم‌اکنون دارای مشتری‌های ثابت و خاص در بازارهای ایران و جهان است.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری افزون‌بر ۱۲ هزار هنرمند شهری، روستایی و عشایری صنایع‌دستی و هنرهای سنتی دارد که از این تعداد پنج هزار و ۵۰۰ تا ۶ هزار نفر در فصل‌های مخلتف سال فعالیت می‌کنند.

بافته‌های داری مانند فرش‌بافی، گلیم‌بافی، جاجیم‌بافی و قالی‌بافی، چوخابافی، نمدمالی، کلاه‌مالی، گیوه‌دوزی، سرمه‌دوزی، منبت‌کاری، سفال‌گری، خورجین‌بافی، بافت سیاه چادر، قفل‌سازی، حجاری (سنگ‌تراشی)، گره‌چینی، احجام فلزی، خاتم، چرم‌دوزی و مشتقات آن‌ها از مهم‌ترین صنایع‌دستی و هنرهای سنتی شهری، روستایی و عشایری چهارمحال و بختیاری به‌شمار می‌رود.