محمد گیلانه روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: پرورش انواع صیفی از جمله گوجه فرنگی و هندوانه با شیوه کشت زیر پلاستیک از روش های مرسوم در شهرستانهای رزن و درگزین بوده اما همه ساله به علت بی توجهی کشاورزان بخش زیادی از این پلاستیک ها در اراضی باقی می ماند.
وی افزود: با توجه به زمانبر بودن حذف پلاستیک از طبیعت باید مدیریت پسماندهای کشاورزی به خصوص پلاستیک به جامانده از کشت های زیر پلاستیک با جدیت دنبال شود چرا که بی توجهی به این موضوع علاوه بر آلودگی محیط زیست باعث کاهش شدید کیفیت خاک کشاورزی نیز می شود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رزن خاطرنشان کرد: بی توجهی برخی کشاورزان به جمع آوری پلاستیک های به جامانده از کشت های زیر پلاستیکی پس از پایان کشت محصول موجب پیگیری قضایی این اداره و تشکیل پرونده برای متخلفان زیست محیطی شد.
گیلانه یادآوری کرد: پس از چندین نوبت بازدید و بررسی از اراضی کشاورزی و شناسایی متخلفان برای آنها اخطاریه زیست محیطی صادر و مهلتی برای جمع آوری پسماندها تعیین شد که به علت بی توجهی برخی از کشاورزان موضوع از طریق مراجع قضایی پیگیری شد.
وی تصریح کرد: در این راستا سال گذشته ۱۴ مورد اخطاریه زیست محیطی صادر که منجر به تشکیل پنج پرونده قضایی و ارجاع به دادگاه شد و با پیگیری های انجام شده توسط این اداره برای سه متخلف رای صادر شد.
گیلانه ادامه داد: ۲ نفر از کشاورزان به پرداخت ۱۶۰ میلیون ریال جریمه نقدی و یک کشاورز نیز به ۵۰۴ ساعت جمع آوری پسماند کشاورزی محکوم شدند همچنین ۲ پرونده در دادگاه در جریان است.