لندن – ایرنا – یک وزیر دولت بوریس جانسون احتمال کمک این کشور به تبادل دو نظامی انگلیسی که اخیرا در جریان جنگ اوکراین از سوی نیروهای روسیه دستگیر شدند با «ویکتور مدودچوک» سیاستمدار اوکراینی طرفدار دولت مسکو را رد کرد.

به گزارش ایرنا، «برندون لوئیس» وزیر ایرلند شمالی دولت انگلیس در گفت‌وگو با شبکه خبری اسکای تصریح کرد: "ما در واقع در حال گذراندن فرآیند تحریم افرادی هستیم که به رژیم پوتین نزدیک هستند و به دنبال این نیستیم که چگونه می توانیم به روسیه کمک کنیم."

وی با این حال خاطر نشان کرد که نمی خواهد در مورد وضعیت دو نظامی انگلیسی که در روسیه اسیر هستند، اظهار نظر کند.

رسانه‌های انگلیسی دیروز گزارش دادند که «شان پینر» و «آیدن آسلین» در شبکه تلویزیونی دولت مسکو موسوم به «روسیه 24 » ظاهر شده و خواستار مبادله خود با «ویکتور مدودچوک» شده‌اند.

آن‌ها از بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس خواستند تا به آزادی آن ها در ازای رهایی الیگارش اسیر شده توسط اوکراین، کمک کند. این درحالیست که آقای مدودچوک نیز در ویدیویی که از سوی سرویس اطلاعاتی اوکراین منتشر شد اظهار نظر متقابلی را مطرح و خواستار مبادله خود با مدافعان شهر ماریوپل و غیرنظامیان شد.

گفته می‌شود که مدودچوک از نزدیکان ولادیمیر پوتین و یکی از گزینه‌های اصلی مسکو برای ریاست بر اوکراین بشمار می‌رود. اوکراین برای تبادل مدودچوک با اسرای اوکراینی اعلام آمادگی اما کرملین قبلا این پیشنهاد را رد کرده بود.

مدودچوک سال گذشته به اتهام خیانت و تامین مالی تروریسم در حصر خانگی قرار گرفت. او چند روز پس از آغاز جنگ در اوکراین فرار کرد، اما دوباره توسط نیروهای اوکراین دستگیر شد.

وزیر ایرلندشمالی انگلیس گفت: "ما همیشه در قبال شهروندان بریتانیایی مسئولیت داریم و آن را جدی می گیریم. ما باید تعادل را در ماجرای اوکراین رعایت کنیم و به همین دلیل است که من به هر کس می گویم: به طور غیرقانونی به اوکراین سفر نکنید."

وی اضافه کرد: نیروهای مسلح اوکراین از حمایت بریتانیا برخوردارند. ما به این حمایت ادامه می دهیم و این راه درستی برای انجام آن است.

به گزارش ایرنا، "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۵ اسفند نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو- کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیری‌ها در اوکراین و واکنش‌ها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.

تاکنون بسیاری از کشورهای جهان با عملیات ویژه روسیه در اوکراین، تحریم‌های سنگینی در حوزه‌های مالی علیه مسکو وضع کرده‌ و این تحریم‌ها را بتدریج به بخش انرژی روسیه گسترش می‌دهند.