مهاباد - ایرنا - مدیر پژوهش‌سرای دانش‌آموزی میاندوآب گفت: «سیدمحمد سیدی» دانش‌آموز پایه یازدهم رشته ریاضی از دبیرستان نمونه امام جعفر صادق (ع) این شهرستان، رتبه برتر کشوری در زمینه اختراع انرژی‌های نوین جشنواره علمی و پژوهشی را کسب کرد.

مدیر پژوه‌سرای دانش‌آموزی میاندوآب روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این دانش‌آموز در زمینه انرژی‌های نوین با اختراع دستگاهی بنام "سولار اسکنر" این عنوان را کسب کرده است.

وی اضافه کرد: طرح این دانش‌آموز ربات هوشمند است که در زمینه انرژی‌های نوین راندمان پنل‌های خورشیدی را افزایش می دهد که پنل خورشیدی بر روی آن سوار شده و می‌تواند با دنبال کردن جهت خورشید، چند برابر پنل‌های خورشیدی ثابت انرژی تولید کند.

وی گفت: همچنین این دانش‌آموز در زمینه آی‌یوتی نوآوری دارد که به صورت به‌روز راننده را از وضعیت پارکینگ‌ها جهت پارک خودرو به ویژه در پارکینگ‌های طبقاتی باخبر می‌کند.

مدیر پژوه‌سرای دانش‌آموزی میاندوآب با بیان اینکه طرح یکی‌از دانش‌آموزان حائز رتبه برتر استانی شد، افزود: طرح این دانش‌آموز ربات مسیریاب امدادگر ناجی توسط یکی از دانش‌آموزان دبیرستان نمونه امام جعفر صادق (ع) طراحی شده که وقتی تونل یا معدنی ریزش کرده و آتش‌نشانان در صدد ورود به محل حادثه بوده و بازهم احتمال ریزش وجود دارد، با ارسال این ربات مسیرهای باز را برای آتش‌نشانان نشان می‌دهد.

پوریوسف گفت: طرح "محمد جوان" دانش‌آموز کلاس دهم الکترونیک از هنرستان طالقانی با طراحی پروژه تشخیص هوشمند قطعه تسمه تایمر خودرو که می‌تواند از طریق سنسور خرابی تسمه تایمر را اطلاع دهد، حائز رتبه برتر استانی شد.

وی با بیان اینکه این طرح با قابلیت جلوگیری از هزینه های ناشی از خرابی موتور ساخته شده است، اظهار کرد: همچنین امیرحسین رایگان از مدرسه نمونه دولتی امام جعفر صادق میاندوآب به ابداع طرح ربات زباله جمع کن هوشمند اقدام کرده است.

وی با اشاره به اینکه این ربات قابلیت جمع‌آوری زباله از آب‌های سطحی و حتی اعماق آب‌ها به صورت هوشمند را جمع‌آوری می‌کند، افزود: همچنین پاکسازی آلودگی‌های نفتی سطح آب از دیگر ویژگی این طرح است.

مدیر پژوه‌سرای دانش‌آموزی میاندوآب با بیان این‌که در سال تحصیلی جاری، طرح ۲۰ دانش‌آموز منتخب جشنواره‌های استانی و کشوری شدند، گفت: پنج هزار دانش‌آموز در بستر شبکه شاد از آموزش‌های پژوهش‌سرای دانش‌آموزی میاندوآب برخوردار شدند.

پوریوسف اضافه کرد: دانش‌آموزان راه‌یافته به مسابقات استانی و جشنواره علمی و پژوهشی که مجری آن پژوهش سرای دانش‌آموزی میاندوآب است، در ۱۰ گرایش شامل انرژی‌های نوین، گیاهان دارویی، سلول‌های بنیادی و زیست فناوری با ثبت‌نام در سامانه مهگام و جذب و پرورش و پس از طی مرحله داوری به مرحله استانی راه یافتند و در صورت کسب رتبه استانی به مرحله کشوری راه می‌یابند.

وی افزود: در مرحله استانی دانش‌آموزان با گرایش نجوم، زیست فناوری، ادبیات، سلول‌های بنیادی، داستان نویسی و انرژی‌های نوین مقام‌های برتر را کسب کردند.

 در میاندوآب ۵۲ هزار دانش‌آموز در ۲ هزار و ۲۴۲ کلاس درس و با حضور سه هزار فرهنگی در حال تحصیل هستند.