به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی این ادره کل، احمد حمزه زاده روز سهشنبه افزود: در این راستا اقدامات بیشماری طی سالهای اخیر توسط کارشناسان این ادارهکل انجامشده است که به دنبال تداوم این اقدامات و تسهیل دسترسی گردشگران و کوهنوردان به این قلعه تاریخی، اصلاح و هدایت آب باران بنای پاویون و اصلاح پوشش حفاظتی موجود انجام خواهد شد.
وی گفت: همچنین پیبندی پایههای سنگی پاویون مطابق مصالح موجود، مرمت دیوارهای سنگی برج بارو قسمت ورودی قلعه و خوانا سازی و حفاظت از آثار کاوش شده با آجرفرش طی این مرحله اجرا خواهند شد.
قلعه تاریخی ضحاک در محلی با عنوان «نارین قلعه» شهرستان هشترود قرار دارد و با بیش از سههزار سال قدمت بر فراز کوهی منفرد واقع شده که روزگاری از مراکز مهم اقوام مانایی، مادها٬ اشکانی و ساسانی بوده است.
این مجموعه تاریخی با شماره ۴۲۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده و در حقیقت یک شهر قلعه محسوب میشود.
افتتاح رستوران سنتی میرزا مجید در محور تبریز-تهران
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی همچنین از افتتاح رستوران سنتی میرزا مجید در محور تبریز - تهران خبر داد.
حمزه زاده گفت: توسعه و تسهیل فعالیت سرمایهگذاران حوزه گردشگری و صنایعدستی یکی از مهمترین رویکردهای این اداره کل است و دستاور آن افزایش میزان حجم سرمایهگذاریها در استان بوده است.
وی با اشاره به اینکه رستوران سنتی میرزا مجید یکی از طرحهای سرمایهگذاری گردشگری استان است که توسط یکی از هنرمندان بنام آذربایجان راهاندازی شده است، افزود: مساحت کلی این پروژه دو هزار و ۲۰۰ مترمربع است و حجم سرمایهگذاری این مجموعه ۱۵ میلیارد تومان برآورد شده است.
وی گفت: عملیات تکمیل فاز دوم این رستوران سنتی در حال انجام است و تا پایان سال جاری به اتمام خواهد رسید.
بررسی گمانهزنیها و تعیین حریم ۴ محوطه تاریخی آذربایجان شرقی
معاون میراثفرهنگی آذربایجان شرقی نیز از بررسی گمانهزنیها و تعیین حریم ۴ محوطه تاریخی استان خبر داد.
علیرضاقوچی گفت: به مناسبت روز جهانی بناها و محوطههای تاریخی، نشست تخصصی و علمی با محوریت بررسی عملیات باستانشناختی و محوطههای شاخص شهرستانهای تبریز، اهر، ملکان و مراغه با حضور متخصصان و کارشناسان حوزه میراثفرهنگی استان برگزار شد.
وی ادامه داد: در این نشست برنامههای گمانهزنی و تعیین حریم تپه الله قلی شهرستان ملکان و همچنین بقعه شیخ شهابالدین اهری توسط اکبر عبادی و مهدی کاظم پور از اساتید برجسته حوزه میراثفرهنگی ارائه و موردبررسی قرار گرفت.
قوچی اظهار کرد: همچنین در این نشست گزارشهای دستاوردهای فصل نخست پروژه باستانشناختی تاروئی - تارماکیس - محل دژ تاریخی تبریز و پژوهشهای پیش رو تحت سرپرستی قادر ابراهیمی و گمانهزنیها و تعیین حریم محوطه دو برادران کهن شهر مراغه ارائه و بررسی شد.