یزد- ایرنا- معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری گفت: یزد جزو استان‌های موفق در اجرای طرح بین‌المللی منارید و ترسیب کربن در کشور است .

به گزارش خبرنگار ایرنا، پرویز گرشاسبی روز سه‌شنبه در آیین تکریم و معارفه مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری یزد افزود:  هدف از اجرای این طرح، توسعه مدیریت یکپارچه منابع طبیعی تجدید شونده با توجه به سازگاری با شرایط اقلیمی و منافع محیط زیست جهانی است.

وی با بیان اینکه یزد از استان‌های پیشرو در حفاظت از منابع طبیعی و اجرای طرح‌های مرتبط به خصوص منارید است و تاکنون با همت مسئولان و همراهی مردم اقدامات صورت خوبی گرفته از تمامی تلاش‌ها قدردانی کرد و پیگیری طرح‌ها و حراست از منابع طبیعی را خواستار شد. 

این مسئول، حفاظت از عرصه‌های طبیعی را به عنوان سرمایه‌ای ارزشمند یک رسالت ملی همگانی ذکر کرد که باید با اقدام‌های فرهنگی، اجتماعی و اطلاع‌رسانی بیش از گذشته در سطح  استان‌های مکشور همه مردم، نهادها و تشکل‌ها ماموریت خود را به جد انجام دهند.

گرشاسبی با اشاره به اینکه طی سال‌های گذشته با کار فرهنگی و پیگیری‌های مناسب شاهد تلاش‌های خوبی در راستای اجرای مسئولیت اجتماعی توسط صنایع و معادن برای حفاظت از منابع طبیعی در یزد هستیم بر همکاری تمامی فعالان این بخش در استان تاکید کرد.

همچنین معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد به اهمیت حفظ منابع طبیعی اشاره کرد و با قدردانی از تمامی تلاش‌ها و فعالیت‌های خوبی که تاکنون در استان با همکاری مردم و پیگیری مسئولان صورت گرفته گفت: باید همه افراد خود را در قبال حراست از منابع طبیعی مسئول بدانند.

محمدجواد ابوالحسنی افزود: توجه به امور فرهنگی و فرهنگ‌سازی در کنار سایر امور برای حفظ منابع طبیعی و اجرای طرح‌های مهم کشوری با همکاری تمامی دستگاه‌ها و مشارکت مردم احساس می‌شود و امیدواریم همه در کنار هم وظایف خود را در این بخش مهم انجام دهند.

در این مراسم با قدردانی از محمدرضا آخوندی به جای وی کمال کریمی به عنوان سرپرست اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد معرفی شد.  

هفت میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار مساحت یزد را عرصه‌های منابع طبیعی تشکیل می‌دهد که چهار میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار آن برابر ۶۰ درصد عمدتا از نوع مراتع متوسط و ضعیف است.

زندگی پنج هزار خانوار روستایی استان یزد به مراتع وابسته است و ۴۰۰ خانوار بهره‌بردار گیاهان دارویی و صنعتی در استان  فعالیت دارند.

مراتع استان هرچند به لحاظ پوشش گیاهی بیشتر در رده متوسط و ضعیف قرار دارد نقش مهمی در حفظ خاک و ارزش‌های اکولوژیکی دارد که مهمترین گونه‌های موجود مراتع درمنه دشتی، قیچ، گون و علف است که دارای خواص دارویی و صنعتی مهمی است.

تعداد واحدهای دامی استان یزد حدود چهار میلیون است و هم‌اکنون ۸۷ درصد از یک میلیون و ۲۳۶ هزار نفر جمعیت استان  در ۲۴ شهر و بقیه در روستاها و آبادی ها زندگی می‌کنند.