به گزارش ایرنا ، علی رحیمی آذر روز سهشنبه در بازدید از مراکز فروش لوازم یدکی خودرو گفت: تمامی لوازم یدکی عرضه شده به مردم باید کد شناسه و کد رهگیری داشته باشند.
وی با بیان اینکه تمامی تولید کنندگان و عرضهکنندگان لوازم یدکی موظف به نصب این کدها برروی کالا هستند، افزود: در غیر این صورت طبق ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز تخلف محسوب شده و برابر قانون مبارزه با قاچاق با متخلفان به شدت برخورد خواهد شد.
وی با اشاره به جمعآوری لوازم یدکی قاچاق و تقلبی خودرو از بازار بیان کرد: خرید و فروش و حمل یا نگهداری کالا خارج از ضوابط تعیینی دولت تخلف محسوب میشود و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان اردبیل اظهار کرد: تمامی واحدهای تولیدی، خدماتی و توزیعی و اصناف در استان زیر ذرهبین تعزیرات هستند و به صورت مداوم بر نحوه عملکرد آنها نظارت میشود.
رحیمی آذر پدیده قاچاق و هرگونه فعالیتهای اقتصادی غیرقانونی را موجب اخلال در نظام اقتصادی کشور دانست و ادامه داد: برخورد با فرصتطلبان و سوءاستفادهکنندگان و مفسدان اقتصادی از اولویتهای دستگاه قضایی است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل نیز در این بازدید گفت: اجرای طرح مقابله و جمعآوری لوازم یدکی قاچاق، تقلبی و بی کیفیت خودرو همزمان با سراسر کشور در اردبیل نیز آغاز شده است.
رامین صادقی افزود: در مرحله نخست این طرح ۲ قلم کالا شامل باتری و کمک فنر قاچاق و تقلبی از بازار جمعآوری و در ادامه سایر لوازم یدکی قاچاق ، تقلبی و بیکیفیت خودرو از بازار جمعآوری خواهد شد.
وی اظهار کرد: در اجرای این طرح فقط موضوع قاچاق مطرح نیست؛ بلکه همه لوازم یدکی خودرو که در سطح عرضه وجود دارد از لحاظ تقلبی بودن هم بررسی میشود و چنانچه تقلبی بودن کالا برای بازرسان محرز شود، جمعآوری و با متصدیان واحد صنفی برابر قانون نظام صنفی برخورد خواهد شد.
او بیان کرد: کلیه لوازم یدکی خودرو در مراحل تولید دارای کد شناسنامه ۱۳ رقمی هستند که از طریق سامانه مخابراتی و یا ارسال کد دستوری #۴۱۰۷۷۷۷* میتوان از اصالت کالای تولید شده اطمینان حاصل کرد.
وی وجود کد رهگیری را در مبارزه با قاچاق و تقلب موثر دانست و اضافه کرد: کد رهگیری برای مصرف کننده بسیار مفید است، چون مصرفکننده لوازم یدکی خودرو، میتواند شناسه کالا را به سامانه پیامکی ارسال و از اصالت آن اطلاع یابد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل ادامه داد: تمامی لوازم یدکی دارای شناسه اختصاصی است که هر کدام از این شناسهها مربوط به یک نوع کالا میباشد و هر کالا با سطوح کیفی مختلف، شناسههای متفاوت دارد.
صادقی از عموم شهروندان خواست، سازمان صمت را در اجرای بهینه این طرح همراهی کرده و هر گونه گزارش خود در رابطه با احتکار، قاچاق و تقلبی بودن کالا، غیر استاندارد بودن کالا، گرانفروشی و کمفروشی و عرضه کالا خارج از شبکه توزیع را از طریق سامانه ارتباطی ۱۲۴ سازمان صنعت، معدن و تجارت اطلاع دهند.
به گزارش ایرنا، در حال حاضر ۵۰ هزار واحد صنفی در قالب ۱۱۶ اتحادیه صنفی و ۶ اتاق اصناف در نقاط مختلف استان اردبیل فعالیت دارند.