به گزارش ایرنا، « بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس روز سهشنبه با مسرور بارزانی همتای خود از اقلیم کردستان عراق در لندن دیدار و دو طرف آخرین اوضاع منطقه خاورمیانه و جهان را بررسی کردند.
این سفر بلافاصله بعد از دیدار بارزانی با اردوغان در استانبول انجام شد؛ دیداری که هدف اصلی آن در بیانیه دولت انگلیس به طور خاص بر آن تاکید شده است؛ «صادرات انرژی به اروپا و کاهش تکیه آن بر نفت و گاز روسیه».
در این بیانیه آمده که جانسون از تلاش های مسرور بارزانی برای کمک به منظور کاهش تکیه غرب بر نفت و گاز روسیه تقدیر کرد و دو طرف «نیاز جامعه جهانی برای ادامه مقابله با جنگ روسیه علیه اوکراین» را مورد بحث و بررسی قرار دادند؛ جنگی که به گفته آنان «بدون توجیه» است.
برخی ناظران نیز این موضوع را مطرح کردند که «بارزانی به دنبال تضمینی است که پس از افزایش صادرات گاز، به عنوان فشارشکن مقابل ایران در بحبوحه نیاز جهان به انرژی عمل کند».
این دسته از تحلیلگران استناد می کنند که «ایده صادرات گاز طبیعی از کردستان عراق با موانع متعددی روبرو است، اما ترکیه پس از مشکلات گاز طبیعی ایران در ابتدای سال جاری، پیشران این طرح است؛ پروژه ای که درگیری روسیه با اوکراین و تشدید بحران انرژی، آن را برای اروپایی ها جذاب کرده است.»
به این ترتیب، اقلیم کردستان قرار است گاز عراقی ها را به اروپا صادر کند و ترکیه نیز نقش حلقه وصل این مسیر جدید انرژی را بازی خواهد کرد.
پیش از این «فائق یزیدی» عضو اتحادیه میهنی کردستان عراق گفته بود که بارزانی به لندن می رود تا روند صادرات گاز را تکمیل کند اما رای دادگاه فدرال عراق درباره ممنوعیت صادرات انرژی بدون هماهنگی با دولت مرکزی عراق، بارزانی ها را در موضع دشواری قرار داده و برنامه های آنها را در حزب دموکرات کردستان عراق به هم ریخته است.
او این دیدار مسرور بارزانی را «حزبی» نه کردی و نه عراقی خواند و گفت: باندی فاسد در اقلیم کردستان بر ثروت های شهروندان عراقی چنبره زده و زمان متوقف کردن این تیم فرا رسیده است.
او تصریح کرد: نفت و گاز ثروت همه ملت است نه در انحصار بارزانی و خانواده او....
«جولی اسعد» عضو جنبش تغییر اقلیم کردستان عراق نیز گفت: توافقاتی که مسرور بارزانی با ترکیه و کشورهای دیگر می کند صرفا حزبی و در راستای تقویت منافع حزب دموکرات کردستان از جیب شهروندان اقلیم و دولت مرکزی عراق است.
البته سفرهای مسرور بارزانی به آنکارا و لندن، یک ملاحظه دیگری هم داشت و اینکه به محض دیدار با اردوغان اوضاع شمال عراق به هم ریخت و نظامیان ترکیه از زمین و هوا مناطقی از کردستان عراق را هدف قرار دادند؛ موضوعی که با اعتراضات گسترده رهبران عراق و جریان های سیاسی و اجتماعی این کشور روبه رو شد.