آزاد حکمت روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این میزان سرمایهگذاری در قالب ۸۳۰ پروژه مخابراتی در نقاط مختلف استان انجام شده است.
وی اضافه کرد: پارسال پروژه حذف کابل های اقماری در ۶۶ نقطه، تعویض سوئیچ در ۲۰ نقطه و توسعه ADSL، VDSL و سوئیچ در ۱۳۴ نقطه استان با سرمایه گذاری ۱۷۲ میلیارد ریال اجرا شد.
مدیر مخابرات منطقه کردستان یادآور شد: در ۲۵۰ نقطه، پروژه ارتقا uplink و در سه شهرستان ایجاد ظرفیت ۱۰G با سرمایه گذاری ۵۷ میلیارد ریال به اجرا در آمده است.
حکمت به پروژه های اجرا شده به منظور ارتقا سطح کیفی سرویس های اینترنت همراه و ثابت در استان در حوزه انتقال اشاره داشت و گفت: در سال گذشته با سرمایه گذاری ۲۵۷ میلیارد ریال تجهیزات cwdm در ۱۵۸نقطه، تامین امکانات و تجهیزات رادیو در۵۰ نقطه نصب شد و در۷۰ نقطه نیز افزایش ظرفیت یافت.
وی با اشاره به اینکه فیبرنوری یکی از بسترهای امن در حوزه تلفن ثابت است، اضافه کرد: اجرا و کابلکشی ۳۵ کیلومتر فیبرنوری در نقاط شهری و ۸۲ کیلومتر در نقاط روستایی بر اساس استانداردهای موجود، از استراتژی های منطقه در راستای توسعه پایدار و کاهش آسیب های احتمالی به سیستم های مخابراتی با سرمایه گذاری ۶۶ میلیار ریال در سال ۱۴۰۰ تلقی می شود.
مدیر مخابرات منطقه کردستان به توسعه و ارتقا زیرساخت های شبکه ارتباطات سیار در سال گذشته با اجرای پروژه های مختلف و سرمایه گذاری ۷۶۷ میلیارد ریالی در استان اشاره کرد و اظهار داشت: ایجاد ۱۲ سایت جدید تلفن همراه در نقاط شهری و روستایی، ارتقا تکنولوژی ۲۹ سایت به ۳G و ۳۶ سایت به ۴G از جمله برنامه های اجرا شده منطقه استان به منظور پاسخگویی به نیازها و ارائه خدمات مطلوب تر به مشتریان تلفن همراه است.
حکمت همچنین با اشاره به اولویت بندی برنامه ها و پروژه های مخابراتی در راستای بهبود عملکرد و ارتقای سطح کیفی و کمی خدمات و سرویس های مخابراتی، گفت: در سال گذشته بیشترین سرمایه گذاری به حوزه ارتباطات سیار به میزان ۶۰ درصد اختصاص یافته است.
وی تاکید کرد: مخابرات آمادگی دارد در صورت اعلام نیاز سازمانها و یا شرکتهای متقاضی، زیرساختهای ارتباطی بر بستر فیبرنوری را در تمام نقاط داخل شهری استان ایجاد کند.
مدیر مخابرات منطقه کردستان ادامه داد: در صورت وجود امکانات در نقاط مختلف و بر اساس زیرساختهای موجود، واگذاری امتیاز تلفن ثابت بر بستر فیبر نوری صورت خواهد گرفت و در سایر نقاط نیز بر اساس امکانات کابل مسی، امتیاز تلفن ثابت واگذار می شود.
استان کردستان با یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت، ۱۰ شهرستان، ۳۲ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۷۷ روستای دارای سکنه دارد.