دکتر سیامک اسدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص چگونگی اهدای خون زنجانی ها در ماه رمضان و شبهای قدر افزود: امسال شمار مراجعه کنندگان به مراکز انتقال خون برای اهدای خون در دهه اول ماه رمضان بیش از سالهای قبل بود که این موضوع موجب خرسندی و مایه دلگرمی است.
این مسوول با اشاره به مدیریت اهدای خون به ویژه در شبهای قدر اضافه کرد: موکول کردن این کار ارزشمند به پس از شبهای قدر می تواند از ازدحام و شلوغی این مراکز جلوگیری کرده و خدمت رسانی هم به نحو مطلوبی انجام بگیرد چرا که این فرآوردههای خونی در شبکه درمانی استفاده می شود و لذا توصیه بر مراجعه مستمر و ممتد است.
وی با بیان اینکه انتظار بر این است افرادی که تا کنون سابقه اهدای خون نداشتند، به ویژه نسل جوان که از شرایط لازم برخوردار هستند، بیش از گذشته یاریگر انتقال خون استان و نیازمندان به این مایه حیاتی باشند اظهار داشت: این مهم در تحقق اهداف ترسیم شده انتقال خون نقش اثرگذاری دارد.
مدیرکل انتقال خون استان زنجان ادامه داد: بر این اساس از بانوان زنجانی نیز درخواست می شود در امر اهدای خون مشارکت فعالانه ای داشته و رشد قابل توجهی در این خصوص داشته باشند که این مهم از دیگر اهداف انتقال خون محسوب می شود.
وی یادآورشد: تحقق اهداف ترسیم شده در گرو مشارکت و همکاری هم استانی ها به ویژه همشهریان زنجانی است.
به گفته اسدی، حداقل سن اهداکنندگان خانم و آقا ۱۸ سال تمام است و افراد تا ۶۵ سال می توانند برای اهدای خون مراجعه کنند.
به گزارش ایرنا، سالانه بیش از ۶۰ هزار واحد فرآورده خونی در این استان اهدا و در مراکز بیمارستانی استفاده میشود که بیش از ۶۲ درصد اهدا کنندگان خون مستمر هستند و ۹۴ درصد اهدا کنندگان خون را مردان و بقیه را زنان تشکیل می دهند.
گفتنی است سالانه در ایران بیش از ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر به صورت کاملا داوطلبانه برای نجات جان بیماران نیازمند به خون و فرآروده های آن، خون اهدا میکنند.