به گزارش خبرنگار ایرنا، سید حسین حسینی روز چهارشنبه در نشست بررسی وضعیت منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهر افزود: در ششمین سفر استانی رئیس جمهور به بوشهر در مهرماه سال گذشته موضوع توسعه زیرساختهای منطقه مطرح شد که در این زمینه اقدامهای خوبی به اجرا درآمده است.
وی بیان کرد: با پیگیریهای صورت گرفته علاوه بر این اعتبار وزارت نیرو موظف شد ۵۰ مگاوات برق و ۶۰ لیتر بر ثانیه آب برای منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهر تامین کند.
حسینی ادامه داد: در روزهای پایانی سال، بخش اول سهم اعتبارات استانی تخصیص یافت که بلافاصله پروژههایی برای تامین آب، برق و فضاسازی فاز عملیاتی منطقه تعریف شد.
وی گفت: در همین راستا پروژه حصار کشی محدوده اطراف منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهر به طول پنج کیلومتر و ۱۷ متر تعریف شد که فاز نخست آن ۶۷۰ هکتار برای ایجاد زیرساختهای اولیه شامل جاده سازی معابر و احداث شبکه آب و برق در دستور کار قرار گرفته و احداث ساختمان گمرک و سردر منطقه از پروژههای اولویتدار است.
حسینی افزود: امیدواریم با حمایت و کمک مسئولان شهرستان دیلم و سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران منابع لازم برای اجرای پروژهها تا پایان سال تامین شود.
فرماندار دیلم نیز با اشاره به اینکه منطقه ویژه شمال استان بوشهر یک ظرفیت بسیار قوی برای شهرستان است گفت: حضور گروههای بزرگ سرمایه گذاری کمک زیادی به اشتغال شهرستان می کند و در این ارتباط مدیران شهرستان باید بجا مطالبه گری کنند تا نتیجه درست حاصل شود.
ناصر کشاورزی افزود: استان بوشهر ۹۲۵ کیلو متر مرز مشترک با خلیج فارس دارد و این سرمایه بزرگی است از این فرصت بویژه در شمال استان بدرستی استفاده نشده است.
وی با اشاره به لزوم توجه به محیط پیرامونی منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهر افزود: پیمانکارانی که برای این منطقه انتخاب میشوند باید از ظرفیت شهرستان اعم از نیروی کار و تجهیزات لجستیکی استفاده و مسئولیتهای اجتماعی را بپذیرند.
در ششمین سفر استانی آیت الله سید ابراهم رئیسی رئیس جمهوری و اعضای هیات دولت سیزدهم که در ۱۶ مهرماه سال ۱۴۰۰ به استان بوشهر انجام شد ۹۳ مصوبه برای محرومیت زدایی، توسعه زیرساختی و رونق اقتصادی این استان به تصویب رسید.
منطقه ویژه انرژی اقتصادی شمال استان بوشهر در اراضی ملی شهرستان دیلم با رویکرد تخصصی نفت و گاز و پتروشیمی به مساحت بیش از سه هزار و ۹۰۰ هکتار جانمایی شده است که موافقت مصوبه مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان را در سال ۱۳۸۹ اخذ کرده و امکان سرمایه گذاری احداث واحدهای پالایشگاهی و پتروشیمی در آن فراهم شده است.
این منطقه به دلیل موقعیت جغرافیایی دارای مزیت های بسیاری از جمله ایجاد زنجیره ارزش از طریق استقرار مجموعه ای از صنایع مرتبط با نفت، گاز و پتروشیمی، دسترسی و نزدیکی به آب های آزاد، همجواری با منطقه نفتی بهرگان و تاسیسات نفتی گوره و امکان اتصال به خطوط سراسری ششم و نهم انتقال گاز، منابع انسانی ماهر باتوجه به سابقه استقرار صنایع نفت و گاز در منطقه ، امکان استقرار صنایع آب بر در منطقه و بازارهای خارجی از طریق مسیر های دریایی است.
برخی از زیرساختهای اساسی منطقه مذکور در قالب امکان فعالیتهای کارگاهی فراهم شده و ضرورت توسعه و تکمیل زیرساختهای منطقه ویژه شمال استان وجود دارد.
مراسم کلنگ زنی احداث پتروشیمی سراج گستران در منطقه ویژه اقتصادی شمال استان ( واقع در شهرستان دیلم ) با حضور نعمت زاده وزیر اسبق صنعت، معدن و تجارت در مرداد ماه سال ۱۳۹۶ انجام گرفت.