استانها - ایرنا -خبرنگاران ایرنا ۳۱ فروردین ماه نسبت به پوشش رویدادها و تولید محتوا اقدام کردند که از مهمترین آنها می‌توان به اعتبار ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی برای حمایت از تولید، مراودات تجاری ایران و ترکیه، ایجاد ۳۰ درصدی اشتغال توسط صندوق کارآفرینی و ارتقاء سهم دانش بنیان‌ها اشاره کرد.

به گزارش گروه اخبار استانهای ایرنا، امروز خبرنگاران ایرنا در استانهای مختلف سوژه های مهمی را به عنوان مطالبات مردم و در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پیگیری کردند که "وضع عوارض و قوانین بدون کسب نظر تجار دو مانع اصلی توسعه صادرات"، "پاشنه این روستا روی سنگ پا می‌چرخد"،  "آفت پروانه برگ خوار و جنگل‌های بلوطی که ایستاده جان می‌دهند" و "مشق مردمی؛ خطای معلم و دلجویی وزیر" از جمله این گزارش‌ها بود.

گروه استانها هم در گزارشی به بیان آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا در ایران پرداخت که در مقدمه این گزارش آمده است: آخرین روز فروردین‌ماه را در حالی سپری می‌کنیم که وضعیت مبتلایان و فوتی‌های کرونا با وجود انجام سفرهای نوروزی و رعایت نکردن مسائل بهداشتی از سوی بسیاری از مردم چندان نگران کننده نیست و آمارها نشان می‌دهد این ویروس مجالی برای خودنمایی دوباره پیدا نکرده است.

امروز همچنین معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای وزیر کشور در کرج گفت که امسال ۴۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای حمایت از صنایع کشور پیش بینی شده است. به گفته محسن کوشش تبار افزون بر این بودجه ۱۴۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات در قالب تبصره ۱۸ و ۱۴۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات نیز از طریق  منابع بانکی برای صنایع استان ها پیش بینی شده است و  درصدد هستیم فضای مطلوبی برای حمایت از تولید و دانش بنیان ها در کشور ایجاد کنیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان هم اعلام کرد که فاز نخست خط انتقال آب از سد کینه ورس به اراضی کشاورزی امسال بهره داری می‌شود. اسماعیل افشاری با بیان اینکه هدف از احداث سد کینه ورس تامین آب شرب شهرهای ابهر و خرمدره و نیز تامین کمبود آب بخشی از اراضی کشاورزی منطقه است، افزود: البته اولویت این شرکت ابتدا تامین آب شرب است.  

مرکز ایرنا در ارومیه نیز در خبری به نقل از استاندار آذربایجان غربی اعلام کرد که آذربایجان‌غربی نقشی موثر در ارتقای مراودات ایران و ترکیه به ۳۰ میلیارد دلار داراست. محمدصادق معتمدیان در دیدار با سرکنسول جدید ترکیه در ارومیه با اشاره به هدف گذاری ۲ کشور ایران و ترکیه برای افزایش مبادلات تجاری تا سقف ۳۰ میلیارد دلار، ادامه داد: استفاده از ظرفیت های مختلف تجاری و اقتصادی و بازگشایی مرزها و پایانه های جدید از جمله در شهرستانهای سلماس و چالدران می تواند در رسیدن به این هدف مهم موثر باشد.

همچنین مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری ایلام از گشایش مرز هلاله شمالی ایلام با ارسال اولین محموله صادراتی خبر داد. تقی منصوریان خاطرنشان کرد: با پیگیری‌ها و رایزنی‌های فشرده حسن بهرام‌نیا استاندار ایلام با همتای عراقی در استان دیاله، سرانجام با ارسال اولین محموله‌های صادراتی مرز هلاله شمالی گشایش یافت.

۴۰۰ رشته قنات سیستان و بلوچستان امسال در اولویت بازسازی قرار دارد. این عنوان خبری بود که مرکز ایرنا در زاهدان به نقل از سرپرست مدیریت آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان منتشر کرد. حسینعلی رمرودی یادآور شد: سال گذشته مرمت و بازسازی ٢٠٨ رشته قنات با اعتبار بیش‌از ۵٨٠ میلیارد ریال در تعهد این مدیریت بوده که تاکنون مرمت و بازسازی ١٠٠ رشته به اتمام رسیده است.

کنسول قزاقستان در بندرعباس هم اعلام کرد که شرکت‌های بازرگانی قزاقستانی مایل به حضور در هرمزگان هستند. بریک سادیکوف همچنین گفت: قزاقستان آماده همکاری دانشگاهی با استان هرمزگان است و مایلیم دانشگاه‌های کشور ما و استان هرمزگان روابط علمی خود را گسترده‌تر کنند.

رئیس مرکز ارتباط علمی با جامعه و کارآفرینی دانشگاه محقق اردبیلی نیز گفت که ۱۰۰ دانش‌آموخته دانشگاه محقق اردبیلی در واحدهای صنعتی جذب شدند. مهدی داوری عنوان کرد: این افراد در واحدهای صنعتی استان از جمله آرتاویل‌ تایر، گروه صنعتی آرتا، آرتا جوجه سبلان، امید فارمد پارسیان و الکترونیک پردازش سبلان مشغول کار شدند.

امروز همچنین عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی خبر داد که صادرات محصولات کشاورزی در مرزهای عراق و جمهوری آذربایجان جریان دارد. ذبیح الله اعظمی به نامه وزیر جهاد کشاورزی به گمرک در زمینه ممنوعیت صادرات گوجه فرنگی، سیب زمینی، بادمجان و پیاز تا اطلاع ثانوی اشاره کرد و ادامه داد: بلافاصله پس از اطلاع از این بخشنامه موضوع را از طریق کمیسیون کشاورزی، وزیر و معاونان وزارت جهاد کشاورزی پیگیری کردم.

۱۰۹ هزار واحد روستایی در آذربایجان‌غربی متقاضی مقاوم سازی است. این عنوان خبری بود که مرکز ایرنا در ارومیه به نقل از مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌غربی منتشر کرد. به گفته محمود بدلی، در مجموع از این تعداد متقاضی مقاوم سازی مسکن در روستاهای استان، صاحبان ۱۰۰ هزار  و ۲۷۹ واحد به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند که از این تعداد نیز ۹۳ هزار و ۷۲۵ واحد عملیات مقاوم سازی خود را آغاز کرده اند.

مرکز ایرنا در یاسوج هم با انتشار فیلمی با عنوان تاراج طبیعت در کهگیلویه و بویراحمد، به برداشت بی رویه و غیر اصولی گیاهان کوهی در طبیعت این استان پرداخت. بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ گونه گیاه دارویی و خوراکی در استان وجود دارد که از این تعداد بیش از ۴۰۰ گونه آن گیاهان دارویی کمیاب است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان نیز گفت که ۲۷ بادگیر در بافت‌های تاریخی بندر کنگ و لافت پارسال مرمت شد. سهراب بناوند خاطرنشان کرد: مرمت باهدف حفظ نمادهای محلی با اعتباری افزون‌بر ۱۰ میلیارد ریال انجام‌شد.

همچنین رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رزن اعلام کرد که کشت‌های زیر پلاستیکی در رزن به آفتی برای محیط زیست تبدیل شده است. محمد گیلانه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در همدان توضیح داد: پرورش انواع صیفی از جمله گوجه فرنگی و هندوانه با شیوه کشت زیر پلاستیک از روش های مرسوم در شهرستانهای رزن و درگزین بوده اما همه ساله به علت بی توجهی کشاورزان بخش زیادی از این پلاستیک ها در اراضی باقی می ماند.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید هم که به قم سفر کرده است در دیدار با استاندار این استان تاکید کرد که ایجاد ۳۰ درصد اشتغال کشور توسط صندوق کارآفرینی امید دنبال می‌شود. نعمت الله رضایی افزود: سهم استان قم از تسهیلات صندوق کارآفرینی امید در سالجاری درمقایسه با سال گذشته ۶.۵ برابر بیشتر شده‌است.

از اهواز نیز خبر رسید که خرید گندم و کلزا در خوزستان از ۱۰۵ هزار تن گذشت. مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان با اعلام این خبر، تصریح کرد: از این میزان خرید ۹۰هزار تن گندم و۱۵هزار تن دانه روغنی کلزا بوده است.

امروز همچنین رییس پارک علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی کشور در قزوین تصریح کرد که سهم دانش بنیان‌ها در بخش کشاورزی باید به بیش از ۱۵ درصد برسد. مجید ولدان خاطرنشان کرد: بخش کشاورزی ۱۸ درصد سهم تولید ناخالص ملی را برعهده دارد، درحالی که سهم آن در پارک‌های علم و فناوری پنج درصد است که این میزان باید به بیش از ۱۵ تا ۱۸ درصد افزایش یابد.  

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب هم تاکید کرد که مناطق نفتخیز جنوب در بالاترین سطح آمادگی برای تولید نفت قرار دارد. علیرضا دانشی با اشاره به اینکه اولین گام صنعت نفت بعد از استقرار دولت سیزدهم، انجام برنامه ریزی برای آمادگی جهت پایداری و افزایش تولید نفت بود، تصریح کرد: فروش نفت کشور در دولت گذشته به شدت کاهش یافته بود اما با اقدامات صورت گرفت، رسیدن به سقف تولید پیش از تحریم‌ها هدفگذاری و برنامه ریزی شد.

مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان بوشهر نیز اعلام کرد که از محل سفر استانی رئیس جمهور ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار به توسعه منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهر اختصاص یافت. سید حسین حسینی افزود: در ششمین سفر استانی رئیس جمهور به بوشهر در مهرماه سال گذشته موضوع توسعه زیرساخت‌های منطقه مطرح شد که در این زمینه اقدام‎های خوبی به اجرا درآمده است.

همچنین معاون آبزی پروری اداره کل شیلات استان بوشهر عنوان کرد که ذخیره سازی بچه میگو در سایت های پرورشی بوشهر آغاز شد. به گفته صغری اشرف،  براساس برنامه‌ریزی انجام شده قرار است از ۲۶ هزار جفت مولد میگو ۲میلیارد و ۶۰۰ میلیون قطعه بچه میگو در ۲۱ مرکز تکثیر در این استان تولید شود.

از گچساران هم خبر رسید که ۳۰ هزار میلیارد ریال طرح آبی در کهگیلویه و بویراحمد در دست اجراست. مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویر احمد با تایید این خبر، توضیح داد: ۳۰ هزار میلیارد ریال طرح آبی در مناطق مختلف این استان هم اکنون در دست اجراست که با بهره برداری از این طرح ها آبی مشکلات تنش آبی در کهگیلویه و بویراحمد برطرف خواهد شد.

سفیر جمهوری کوبا در کشورمان که در تبریز نیز به سر می‌برد، گفت که همکاری‌های اقتصادی و تجاری کوبا و ایران افزایش می‌یابد. آلبرتو گونزالس کاسالس اضافه کرد: این اولین سفر من به عنوان سفیر در ایران است و برای همکاری جدی و ایجاد روابط تجاری به تبریز آمده‌ام.

همچنین مدیرعامل سازمان منطقه ازاد انزلی اعلام کرد که صادرات کالا از منطقه آزاد انزلی به ۲۸۰ میلیون دلار رسید. علی‌اوسط اکبری‌مقدم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در انزلی توضیح داد: صادرات کالاهای تولیدی توسط شرکت ها و کارخانجات فعال در منطقه آزاد انزلی به ۲۰ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار رسید.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی هم خبر داد که ۲۰ هزار تُن کالای اساسی در خراسان شمالی توزیع شد. محمود قنبری یاد آور شد: ۲ هزار و ۹۰ تن برنج پاکستانی،  یکهزار و ۱۷۵ تن شکر و ۹ تن گوشت قرمز و مابقی نیز دیگر کالاهای اساسی در طی سه ماهه اخیر همزمان با عید نوروز و ماه مبارک رمضان در بازار این استان توزیع شد.

صندوق بیمه کشاورزی سبزوار نیز عنوان کرد که ۱۰۰ میلیارد ریال غرامت به خسارت‌دیدگان پرداخت کرد. مهشید راهبر تاکید کرد: غرامت انواع محصولات از سوی صندوق بیمه کشاورزی مربوط به بیمه نامه‌ها تا پایان اسفند ماه ۱۴۰۰ به حساب بیمه‌گذاران واریز شد.

مدیر کل بیمه سلامت استان اصفهان هم گفت که ۲۴ هزار نفر در مناطق کم برخوردار اصفهان تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتند. به گفته محمدحسین صفاری، ۶ میلیون نفر در کشور بدون  پوشش بیمه هستند، که براساس بند "د" تبصره ۱۴۰ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ مقرر است به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت ایران قرار گیرند.

امروز همچنین گزارش‌های تهیه شده توسط مراکز ایرنا در ۳۱ استان کشور هم مورد بررسی قرار گرفت که بر اساس آن، گزارش‌ کلثوم مومنی خبرنگار مرکز سنندج با تیتر "پاشنه این روستا روی سنگ پا می‌چرخد"، محمد رضا یوسف نژاد خبرنگار مرکز ساری با عنوان "گلایه‌های ناتمام ناجیان غریق سواحل در مازندران"، مونا عیدان خبرنگار مرکز بوشهر با تیتر "پرورش ماهی در قفس بوشهر، پر سود اما گرفتار در مشکلات"، رضا غلامی رییس مرکز گیلان با عنوان "مشق مردمی؛ خطای معلم و دلجویی وزیر" و فرهاد شرف پور رییس دفتر قشم با تیتر "مساجد قشم سرزمین آب و آفتاب مهیای شب های قدر" به عنوان مطالب برتر یا شایسته تقدیر انتخاب شدند.