سیدمحمدبافقی زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال های اخیر با متکدیان، باندهای تکدیگری و کودکان کار در شهر روبرو هستیم که این موضوع باعث ایجاد مشکلات اجتماعی در جامعه می شود.
وی متکدیان را عمدتا غیربومی خواند و بیان کرد: تکدی گری از جمله آسیب های اجتماعی است که چهره شهر را به هم می ریزد و احتمال وجود شبکه های انسانی برای گسترش این معضل وجود دارد و ما وظیفه داریم تاحد امکان از فعالیت این گونه افراد جلوگیری کنیم.
این مسوول اظهار کرد:حضور کودکان کار نیز در شهرستان تاثیر منفی برجای می گذارد،باید این موضوع که بعضا با پنهان کاری صورت می گیرد، مرتب رصدشود تا در صورت بروز و مشاهده، تدابیر پیشگیرانه و اقدامات لازم صورت پذیرد.
به گفته وی،اکثر این افراد از گدایی به عنوان فرصتی برای کارهای خلاف بهره می گیرند و در بسیاری موارد نیز با استفاده از ترفندهای مختلف مشکلاتی برای مردم فراهم می کنند.
معاون سیاسی فرماندار بافق ، شناسایی سرشاخه های تکدی گری، برخورد قانونی با آنان و ریشه کنی عوامل تکدی گری، جمع آوری و ارجاع آنان به اردوگاه مربوطه و ساماندهی در مرکز استان را از جمله تصمیمات فرمانداری در این خصوص اعلام کرد.
وی تصریح کرد: در تصمیمات اتخاذ شده مقرر شد با همکاری شهرداری، بهزیستی، نیروی های نظامی و انتظامی، متکدیان و باندهای آن ها در سطح شهرستان شناسایی و ضمن جمع آوری و ارجاع به اردوگاه مرکز استان، با سوء استفاده کنندگان این پدیده نیز برخورد قاطع شود.
وی با بیان اینکه تکدی گری آسیب های جبران ناپذیر به جامعه وارد می کند خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین مشکلات تکدیگری وجود مجموعههای سازمان یافته برای ایجاد درآمد از این طریق است که لازم است نهادهای نظاراتی، افراد متکدی را شناسایی و برخورد جدی کنند.
معاون فرماندار دلایل متعدد را در شکلگیری پدیده تکدیگری مؤثر دانست و افزود: اصلیترین آن کسب درآمد از روشهای بدون دردسر است زیرا بسیاری از متکدیان از نظر مالی با مشکل چندانی مواجه نیستند، بلکه تنها به دلیل کسب درآمدِ بدون دردسر و زحمت به این کار روی میآورند.
وی خطاب به شهروندان بافقی از آن ها خواست اجازه ندهند احساسات و دلسوزی شان بازیچه و مورد سوء استفاده این افراد سودجو قرار گیرد.
باقی زاده اعلام کرد: تکدی گری طبق قانون جرم است و پروسه جمع آوری متکدیان در بافق و بازگشت دوباره آنها به سطح شهر تکراری شده است، بنابراین باید اطلاعات افراد تهیه و گردآوری شود تا اگر فردی تکدی گری را تکرار کرد، با او برخورد جدی و قانونی صورت گیرد.
شمار متکدیان بومی بافق تقریبا « صفر» است و لباس محلی این افراد نشان می دهد آن ها عمدتا از شهرهای جنوبی کشور به این منطقه سفر می کنند.
مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق شهر یزد قرار دارد.