به گزارش چهارشنبه شب ایرنا به نقل از "الجزیره"، زلنسکی گفت: در مورد عضویت ما در اتحادیه اروپا باید بگویم که این مساله یک اولویت برای اوکراین، مردم آن و کسانی است که آماده دفاع از سرزمین خود در برابر مهاجمان روس حتی با دست خالی هستند.
زلنسکی در بخش دیگری از اظهارات خود از کشورهای اروپایی خواست تا از فشار حداکثری بر روسیه اطمینان حاصل کنند.
وی گفت که اتحادیه اروپا باید تمام تلاش خود را برای محروم کردن روسیه از تامین مالی جنگ انجام دهد.
رئیس جمهور اوکراین ادعا کرد: روسیه تا زمانی که به خواسته خود یعنی تخریب اوکراین دست نیابد، متوقف نخواهد شد.
در حالی که اتحادیه اروپا در حال آماده شدن برای ششمین بسته تحریمی علیه کرملین است، زلنسکی گفت امیدوار است این بسته "تحریم کامل انرژی" روسیه را در خود جای دهد. .
او گفت که ممنوعیت خرید نفت روسیه باید بخشی از این بسته باشد، در غیر این صورت این دور از تحریمهای اروپایی "پوچ" خواهد بود و "قدرت کافی" برای توقف تامین مالی جنگ روسیه را نخواهد داشت.
به گزارش ایرنا، کشورهای اروپایی در اجرای پنجمین بسته تحریمی علیه مسکو بنادر خود را به روی کشتیهای روسی بستنداما محمولههای نفت و گاز از این قاعده مستثنی شدند
اتحادیه اروپا پنجمین بسته تحریمی خود را در ۵ آوریل اعلام کرد که در حال حاضر توسط بلغارستان، رومانی، استونی، بلژیک، ایتالیا و یونان اجرا میشود.
به عنوان بخشی از این تحریمها، اتحادیه همچنین دستورالعملی برای ممنوعیت ورود کشتیهای تحت مالکیت دولت روسیه به بنادر اتحادیه اروپا صادر کرد.
از زمانی که روسیه در ۲۴ فوریه نیروهای خود را به اوکراین اعزام کرد و آن را «عملیات نظامی ویژه» خواند، کشورهای غربی تحریمهای بیسابقهای را علیه سیستم مالی و شرکتهای روسیه اعمال کردهاند.
با این حال ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه اعلام کرد که "روسیه در برابر فشار بیسابقه مقاومت کرده است" و اینطور استدلال کرد که روبل تقویت شده است و این کشور رکورد مازاد تجاری ۵۸ میلیارد دلاری را در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۲ ثبت کرده است.
وابستگی شدید اروپا به انرژی روسیه، اتحادیه را در شرایط کنونی در یک وضعیت شکننده قرار داده است؛ از نگاه ناظران، تامین ۴۰ درصد از واردات گاز طبیعی و یک چهارم نفت از سوی مسکو سبب شده جایگزین کردن منابع انرژی روسیه در کوتاهمدت کاری بسیار دشوار و حتی غیرممکن برای اروپاییها باشد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. جنگ در اوکراین و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ - ۲۲:۴۶
تهران-ایرنا- ولودیمیر زلنسکی در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با چارلز میشل رئیس اتحادیه اروپا در کی یف گفت که عضویت در اتحادیه اروپا یک "اولویت" برای اوکراین است.