به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا از رسانه صهیونیستی "تایمز اسرائیل"، این مقام صهیونیستی مدعی شد که آمریکا به اروپاییها گفته است قصد ندارد سپاه را از فهرست موسوم به سازمانهای تروریستی خارجی خارج کند.
مقام صهیونیستی در ادامه ادعاهای خود گفت که مذاکرات وین عمدتا به خاطر خواسته ایران از آمریکا برای خروج سپاه از این فهرست متوقف شده است.
وی در عین حال گفت با وجود ارسال این پیام به کشورهای اروپایی، واشنگتن همچنان قصد دارد بخشی از سپاه را از فهرست موسوم به «سازمانهای تروریستی» خارج کرده درحالی که سپاه قدس را در آن حفظ کند.
به گزارش ایرنا، نشریه راستگرای واشنگتن فری بیکن روز چهارشنبه در گزارشی درباره پیشنهاد دولت بایدن درباره رفع تحریمهای سپاه به طرحهای ضد ایرانی جمهوریخواهان پرداخته و در عین حال به نقل از یک مقام وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده است: دولت بایدن برای احیای توافق هستهای سال ۲۰۱۵ (برجام) "آماده اتخاذ تصمیمات دشوار" است.
نشریه راستگرای واشنگتن فری بیکن در گزارشی درباره آنچه آخرین پیشنهاد دولت بایدن خوانده، ادعاهایی را مطرح کرده و نوشته است این پیشنهاد میتواند تحریم ها علیه دستکم ۸۰ هزار عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را رفع کند.
این رسانه آمریکایی به نقل از مقامات کنگره آمریکا ادعا کرد: این پیشنهاد سپاه را از فهرست موسوم به سازمانهای تروریستی خارجی حذف میکند و ورود آنها را به آمریکا آسانتر میکند.
واشنگتن فری بیکن ادامه داد: با این حال، نیروی قدس سپاه پاسداران در این فهرست باقی میماند تا خروج سپاه از این فهرست جبران شود. بر اساس تخمینهای مقامات آمریکایی، (در این پیشنهاد) تحریمها علیه ۸۰ تا ۱۸۰ هزار عضو سپاه رفع خواهند شد اما علیه حدود ۲۰ هزار عضو نیروی قدس سپاه همچنان باقی خواهند ماند.
این رسانه راستگرای آمریکایی اضافه کرد: اعضای کمیته مطالعات جمهوری خواهان، بزرگترین گروه کنگره آمریکا، در حال آمادهسازی قانونی برای حفظ تحریمها علیه سپاه و افراد وابسته به آن هستند. با نزدیک شدن انتخابات میان دورهای، در صورتی که جمهوریخواهان بتوانند اکثریت را در کنگره بدست آورند، به صورت یکجانبه هرگونه کاهش تحریمها علیه ایران از سوی دولت بایدن را به عنوان بخشی از یک توافق جدید با تهران را لغو خواهند کرد.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم عصر دوشنبه به وقت محلی در نشستی با خبرنگاران گفت: ما در مورد این مسائل علنی صحبت نمیکنیم. اگر ایران میخواهد لغو تحریمها فراتر از برجام باشد، باید به نگرانیهای ما نیز که فراتر از برجام است، رسیدگی کند. اگر آنها نمیخواهند از این مذاکرات برای حل سایر مسائل دوجانبه استفاده کنند، ما اطمینان داریم که میتوانیم به سرعت به یک درک مشترک در خصوص برجام برسیم و اجرایی کردن آن را آغاز کنیم.
ترامپ در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ به طور یکجانبه از توافق هستهای ایران که مورد تایید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد بود، خارج شد.
دور هشتم مذاکرات رفع تحریمها که از ششم دیماه سال گذشته آغاز شد، ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ به پیشنهاد مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وارد یک دوره تنفس شد و مذاکره کنندگان برای مشورتهای سیاسی به پایتختهای خود بازگشتند.
قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت وگوها، خواهان جمعبندی سریعتر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقیمانده مهم و کلیدی است.
جمهوری اسلامی ایران میگوید که اگر طرف آمریکایی واقعبینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق در وین وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که تحریمها به صورت حداکثری رفع شود و منطقه هم از اجرای آن بهرهمند شود.
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه ایران هم به تازگی در سخنانی اظهار داشت: در حال حاضر جو وین منفی نیست، چراکه ایران و ۱+۴ همه کارهای خود را انجام دادهاند و منتظر پاسخ مناسب از سمت واشنگتن هستند تا نگرانیها را برطرف کنند، واشنگتن سیاست تاخیر را در پیش گرفته است و وین همچنان جو مناسبی برای احیای برجام است.