تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۹

بوشهر- ایرنا- مراسم احیای شب گذشته برای جمعی از بوشهری‌ها قدری متفاوت بود، آنهایی که در میان گل واژه‌های الغوث، خود آمین دعاهای دیگرانی شده بودند که به سبب بیماری یا سانحه نیازمند دریافت خون هستند.

به گزارش ایرنا، عطر و طنین نیاز و نماز و عبادت شب گذشته همه شهر را پر کرده بود اما در این میان پایگاه انتقال خون بوشهر در نخستین قدر امسال هوایی دیگر داشت و در حالی که عقربه‌های ساعت نیمه شب را نشان می‌داد، احیایی از جنس انسان دوستی و احسان در خیابان امام خمینی(ره) برپا بود.

 تخت‌های خونگیری این مرکز که به گفته مدیرکل انتقال خون استان بوشهر، ماه رمضان روزهایی نه چندان شلوغ را به خود دیده بود حالا در شب نوزدهم مملو از مراجعه کننده‌هایی بود که راز و نیاز نیمه شب خود را به رفع نیاز خونی بیمارستان‌های استان پیوند زده بودند.

تخت‌های این مرکز مدام خالی و پر می‌شد و بسیاری نیز برای "نذر خون" خود به انتظار نشسته بودند؛ دعای جوشن پخش می‌شد و اهدا کننده‌ها گوش به این نوای روحانی، دل به یاری هم‌نوع نیازمند خود سپرده بودند.

کلید واژه‌های اهدا کننده‌های نیمه شب

در همه گفت‌وگوهای کوتاهی که با اهدا کننده‌های خون داشتیم؛ کمک به هم نوع، عهد و پیمان با خداوند و اهدا به عنوان نوعی حمد و عبادت کلید واژه‌هایی مشترک بود.

علی پیروزفر که با لباس عزای مولای مهر و احسان به پویش نذر خون آمده بود، گفت: اهدای خون هم نوعی راز و نیاز با خداوند است؛ هر بنده‌ای به گونه‌ای با پروردگارش عهد و پیمان دارد و هر کسی نوعی کار خیر را بر می‌گزیند.

او که اهدا کننده مستمر خون نیز هست، گفت: اگر خون من می‌تواند قطره‌ای از نیاز نیازمند را پاسخ دهد دریغ ندارم تا کادر درمان بتوانند بدون دغدغه کمبود خون به مداوای بیماران بپردازند.

به اعتقاد پیروز فر اهدای خود علاوه بر شکر و سپاس خداوند، نوعی ادای دین به جامعه  است و علاوه بر بعد انسان دوستانه‌ای که دارد، نتیجه آن در زندگی فرد جاری می‌شود.

فریاد رسی از دردمندان را مسلمانان شیعه بیش از همه از مولای خود، در نیمه شب‌های کوفه سراغ دارند و پیوند شب‌های قدر با سوگ علی (ع)، کمک به نیازمندان را از آیین‌های این ایام کرده است.

روز گذشته که علیرضا باستین مدیرکل پایگاه انتقال خون استان بوشهر خبر از نامطلوب بودن ذخایر خونی استان بوشهر داد، از خیران نیک اندیش دعوت کرد تا به پویش نذر خون بیایند زیرا چشم امید نیازمندانِ دریافت خون به این شب‌ها است.

دیدن شلوغی راهرو پایگاه انتقال خون بوشهر و استقبال شب زنده داران از تیم سیاری که به مصلی آمده بود، در همان قدم نخستین، مایه امیدواری برای پاسخگویی به این نیاز همیشگی استان شد.

برادران ۵۶ و ۴۵ ساله جوکار که با نیتی هر ساله، به این پویش پیوسته بودند، در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا گفتند: اگر از دستان ما بر آید که در این شب دست نیازمندی را بگیریم، نیازمندان واقعی همان کسانی هستند که برای سلامت جانشان چشم امید به خون من و شما بسته‌اند.

جوکار ۵۶ ساله گفت: پس از مدت‌ها، ‌توفیق اهدا یافتم و این برای من مایه خرسندی است که در این شب برای خود باقیات و صالحاتی ثبت می‌کنم.

هر چند به گفته کارشناس این پایگاه انتقال خون، فراوانی کم‌خونی و مسائلی دیگر، بسیاری از بانوان را در شرایط اهدا قرار نمی‌دهد، اما شور نوع دوستیِ خداپسندانه در بخش بانوان مرکز انتقال خون بوشهر نیز هوای غالب بود.

با بانوی ۴۵ ساله‌ای که حتی نخواست نامی از او برده شود، هم کلام شدیم، او معتقد بود: در این دنیا غیر از مهر و محبت به هم نوع چیزی پایدار نیست، پس توصیه می‌کنم هر کسی که شرایط اهدای خون دارد خالصانه قدمی برای خدا بردارند تا خداوند صدها قدم به سوی آنها بیاید.

او نیز چون بسیاری دیگر بر سر قرار معنوی آمده بود که نذر خون خوانده می‌شود؛ می‌گفت: وعده همه ساله من با پروردگارم، اهدای خون در شب ولادت امام حسن مجتبی است، اما امسال موفق نشدم و حالا زمانی را مناسبتر از شب قدر ندیدم.

این بانوی بوشهری که از ۱۸ سالگی اهدای کننده مستمر خون است گفت: اگر امشب اینجا هستم همه از برکت قرآنی است که قاری آن هستم، اگر فردی می‌تواند با کمک مالی یا دیگری با حرفی شایسته، نیازی را از بنده‌ای برطرف کند، خوشحالم که خداوند به من توفیق داد تا با اهدای خون خود عامل خیر باشم.

مصلای بوشهر؛ نذر خون زیر باران الغوث‌های جوشن

علیرضا باستین روز گذشته گفت که امسال در قالب پویش نذر خون تیم سیار خونگیری هم فعال شده و نخستین شب قدر در مصلای نماز جمعه مستقر است؛ پس از مرکز انتقال خون، به مصلی رفتیم تا برش‌هایی را از حال و هوای بکر یک راز و نیاز توامان در لنز دوربین ثبت کنیم.

در مصلای بوشهر طنین الغوث و ابوحمزه با شمیم همدلی و دگر دوستی به هم آمیخته بود، دستی بر کتابچه دعا و قرآن و دستی کشیده برای یاری دیگری، گوش به صوت دعا و قرآن و غرق در آرامش معنوی؛ صحنه‌هایی بود در انتهای سالن مصلا نقش بسته بود.

 ساعت از ۱۲ نیمه شب قدر گذشته بود، ۶ تخت مستقر پر بود و بسیاری نیز با نام نویسی در بخش انتظار، آماده بودند تا شریان را برای پاسخ به نیازمندی بیمار پیش کش کنند.

غلامعلی علی مددی جهرمی ۵۲ ساله از آن بوشهری‌هایی بود که به گفته خود اهدای خون را عبادت هر ساله شب قدر خود قرار داده است، او می‌گفت: اهدای خون یکی از بهترین خیرها در ماه رمضان است و به عنوان کسی که معنویت آن را تجربه کرده، به همگان توصیه می‌کنم.

مددی جهرمی معتقد بود که اهدای خون اگر برای رضامندی خداوند باشد، یقینا آثار آن در زندگی فرد ماندگار است.

قدری متفاوت؛ نیازی که رفع صد بلا می‌کند

پویش خون شب‌های بیست و یکم و بیست و سوم هم در پایگاه انتقال خون بوشهر، برازجان و گناوه تا ساعت یک نیمه شب بر پا است و آنطور که باستین گفت: تیم سیار خونگیری هم دومین شب قدر به تنگستان می‌رود و باز در سومین شب به مصلای بوشهر باز می‌گردد.

او از بوشهری‌ها خواست تا به شکرانه سلامت خود، اگر شرایط اهدای خون دارند تردید نکنند و به یاری نیازمندی همچون بیماران تالاسمی و سرطانی بشتابند.

مدیرکل انتقال خون استان بوشهر گفت: نیاز بیمارستانی به خون همیشگی‌ است و در گروه‌های خونی منفی ذخیره استان کمتر و نیاز بیشتر است.

به استناد آنچه حال و هوای پایگاه انتقال خون بوشهر و مصلای بوشهر شب گذشته روایت کرد، اهدای خون حیات بخش به عنوان نوعی خیر انسان دوستانه در قاب نخستین شب قدر بوشهر بسیار خوش نشسته بود، تصویری که در قاب پویش نذر خون تا بیست و سوم رمضان نیز امتداد می‌یابد.

حجت‌الاسلام رضا خدری مدیر حوزه علمیه استان بوشهر می‌گفت: همان‌گونه که عبادت و تلاوت قرآن در رمضان و بویژه شب قدر ارزش چند برابری دارد، ارزش اهدای خون نیز به عنوان کمک مومنانه در این ماه بسیار بیشتر است.