به گزارش خبرنگار ایرنا مردم مومن و ولایتمدار سیستان و بلوچستان شامگاه چهارشنبه با حضور در مساجد، مصلی و حسینه ها و تلاوت قرآن اشک ریزان و «الغوث الغوث» گویان، دعای جوشن کبیر را زمزمه کردند و سپس با انجام آیین بر سر گرفتن قرآن با خدای خود به راز و نیاز پرداختند و در این شب نزول کتاب آسمانی، طلب مغفرت کردند.
مردم خداجوی زاهدان نیز با حضور در مصلای قدس و مساجد مختلف این شهر به عزاداری در سوگ سالروز ضربت خوردن مولای متقیان حضرت علی (ع) و شب زنده داری و راز و نیاز با معبود خویش پرداختند.
مداحان خاندان عصمت و طهارت (ع) در این آیین اشعار و مرثیه هایی در غم شهادت نخستین امام شیعیان، مولی الموحدین و پدر یتیمان حضرت علی (ع) قرائت کردند و شرکت کنندگان در سوگ شهادت آن امام همام اشک ماتم ریختند.
مراسم احیا نخستین شب قدر در مصلای قدس زاهدان با حضور آیتالله محامی نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان و خیل عظیمی از مردم با رعایت نکات بهداشتی برگزار شد.
در آیین احیا نخستین شب قدر مومنان پس از دعا، نیایش و قرائت دعای پرفیض جوشن کبیر، قرآن به سر گرفتند.
شب قدر به نوشته ویکی شیعه دانشنامه مجازی مکتب اهل بیت ، شب قَدر یا لَیلَةُ القَدر شب نزول قرآن و مقدّر شدن امور یکساله انسانهاست. قرآن در سورههای قدر و دخان از این شب سخن گفته است. در قرآن و روایات ارزش شب قدر بیش از هزار ماه دانسته شده است. این شب بافضیلتترین شبِ سال و شب رحمت الهی و آمرزش گناهان است و در آن، فرشتگان به زمین میآیند و بنابر برخی از احادیث شیعه، مقدرات سال آینده بندگان را بر امام عرضه میکنند.
زمان دقیق شب قدر، روشن نیست، ولی بر اساس بسیاری از روایات، در ماه رمضان واقع شده و به احتمال زیاد یکی از شبهای ۱۹، ۲۱ و یا ۲۳ این ماه است. شیعیان بر شب ۲۳ رمضان و اهل سنت بر شب ۲۷ رمضان تاکید بیشتری دارند.
شیعیان در این شبها با الگوگیری از معصومان(ع)، به شبزندهداری، خواندن قرآن، دعا و دیگر آیینها و اعمال این شب میپردازند. ضربت خوردن و شهادت امام علی(ع) در این شبها نیز به اهمیت آن افزوده و سوگواری برای آن امام با آیینهای شب قدر همراه است.