سنندج- ایرنا- معاون سلامت اداره کل دامپزشکی کردستان گفت: سال گذشته ۴۶۸ هزار و ۶۲۰ راس دام سنگین و سبک در استان به صورت رایگان علیه تب مالت واکسینه شدند که تاثیر زیادی در کنترل این بیماری داشت.

دکتر ناصر مخدوم روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پارسال تعداد ۶۱ هزار و ۵۵۵ راس دام سنگین طی یک هزار و ۶۷۲ نوبت مراجعه و ۴۰۷ هزار و ۶۵ راس دام سبک با مراجعه به یک هزار و ۷۸۳ واحد اپیدمیولوژیک در سطح دامداری های روستایی و صنعتی استان علیه بیماری تب مالت واکسینه شد.

وی از کاهش محسوس تعداد نفرات مبتلا به تب مالت در استان در پی اقدامات چند سال گذشته دامپزشکی خبر داد و افزود: با اجرای اقدامات بهداشتی و پیشگیری یاد شده در سال ۱۴۰۰ در سطح استان، موارد انسانی بیماری تب مالت نسبت به سال قبل از آن به میزان قابل توجهی کاهش یافته، به طوری که تعداد کل مبتلایان تب مالت انسانی در کردستان از ۹۰۹ نفر در سال ۱۳۹۹ به ۶۳۳ نفر در سال گذشته کاهش یافته است.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی کردستان از آموزش بهره برداران به عنوان یکی دیگر از راه های پیشگیری از بیماری اشاره کرد و ادامه داد: برگزاری کلاس های آموزشی ترویجی برای دامداران واحدهای روستایی، نیمه صنعتی و صنعتی با اولویت مناطق کانون بیماری و دارای تجمع دامی بالا به تعداد ۲ هزار و ۳۰۹ نفر در قالب ۶۸ کلاس صورت گرفته است.

مخدوم یادآور شد: بیماری بروسلوز یا تب مالت که از مهمترین بیماری های قابل انتقل بین انسان و دام است در کشور ایران به عنوان یک بیماری بومی محسبوب می شود و می تواند خسارت های اقتصادی و بهداشتی زیادی به جامعه وارد کند که با آگاه سازی مردم و مصرف فرآوده های خام دامی بهداشتی و انجام واکسیناسیون سالانه دام ها، بیماری تب مالت قابل کنترل است.

وی افزود: انجام نمونه برداری های مورد لزوم جهت آزمایش بروسلوز در سطح کلیه واحدهای دامداری صنعتی و نیمه صنعتی استان به تعداد ۱۰ هزار و ۸۰۷ نوبت که منتج به شناسایی و حذف ۱۷ راس دام آلوده و ضد عفونی جایگاه نگهداری دام های بیمار شد از دیگر اقدامات کنترلی و مراقبت فعال بیماری بروسلوز است.

مخدوم ابراز امیدواری کرد با عنایت پروردگار متعال و همکاری مردم شریف استان با تداوم اقدامات آموزشی و بهداشتی پیشگیری، شاهد کنترل بیماری در سطح استان کردستان باشیم.

 بروسلوز یا تب مالت بیماری مهم مشترک و قابل انتقال بین انسان و دام است که از ۲ جنبه اقتصادی و بهداشت عمومی هزینه‌های فراوانی به کشور و دامداران وارد می‌کند.

بیماری‌ تب‌ مالت‌ که‌ در حیوانات ‌به‌ نام‌ سقط جنین‌ واگیر مرسوم‌ است‌ یکی از بیماری‌هایی عفونی قابل‌ انتقال‌ بین‌ انسان‌ و حیوان‌ است و اگر دام‌های مبتلا از گله حذف نشوند، باعث انتشار بیماری و کاهش تولید شیر می‌شود.