نوید رضا فرهانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: سرمایهگذاری برای ایجاد گلخانه کشاورزی، راهکار پایدار تولید محصولات کشاورزی، صرفه جویی در مصرف آب زراعی و ایجاد فرصتهای شغلی مطمئن است که طی سالهای اخیر توجه مسوولان گلستان را برای برنامهریزی و جذب سرمایهگذاران بخش خصوصی به خود جلب کرده است.
وی بیان کرد: برای گلستان در مسیر دستیابی به اهداف برنامه پنجم توسعه و سطح ابلاغی، هزار هکتاری ایجاد گلخانه پیش بینی شده که با توجه به هماهنگی دستگاه های مرتبط استانی و استقبال متقاضیان برای سرمایه گذاری، ایجاد و بهره برداری گلخانه در استان دارای سرعت خوبی است.
معاون مدیریت باغبانی سازمان جهادکشاورزی گلستان افزود: سهمیه امسال استان، ایجاد و بهره برداری ۳۵ هکتار گلخانه است در حالی که با برنامه ریزی صورت گرفته ۷۰ هکتار گلخانه با پیشرفت ۱۰ تا ۹۰ مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
وی خاطرنشان کرد: برای بهره برداری هر هکتار گلخانه با توجه به شرایط اقتصادی فعلی کشور به ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
فرهانی ادامه داد: مشکلی برای پرداخت تسهیلات بانکی برای متقاضیان ایجاد گلخانه در استان مشکل وجود ندارد و سرمایه گذاران می توانند از تسهیلات اعطای برابر ۸۰ درصد سرمایه گذاری با نرخ سود ۱۰ تا ۱۲ درصد و باز پرداخت پنج ساله با یک سال تنفس استفاده کنند.
به گفته وی سازمان جهادکشاورزی گلستان برای ایجاد ۵۴۰ هکتار گلخانه پروانه صادر کرده که تا پایان سال قبل ۸۰ هکتار آن مورد بهره برداری قرار گرفت.
مطابق گزارش سازمان جهادکشاورزی گلستان سالانه در شرایط عادی پنج میلیون و ۴۰۳ هزار تن انواع محصول کشاورزی در این استان تولید می شود.
گلستان در تولید ۱۵ محصول شامل دانههای روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک(برنج)، پیله تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را دارد.
تولیدات سالانه کشاورزی گلستان از ظرفیت ۶۶۷ هزار زمین کشاورزی، چهار میلیون واحد دامی، ۴۵۲ هزار و ۱۸۵ هکتار جنگل، ۸۶۲ هزار و ۸۲۵ هکتار عرصه مرتعی، بیش از هزار واحد مرغداری و دسترسی به ۱۱۰ کیلومتر از ساحل دریای خزر به دست می آید.
استان گلستان با ۲ میلیون نفر جمعیت در شمال کشور قرار دارد و اقتصاد اصلی ساکنان آن بر پایه کشاورزی استوار است.