به گزارش خبرنگار ایرنا، علی شعبانی روز پنجشنبه در همایش صلح یاران شوراهای حل اختلاف قزوین با بیان اینکه صلح و سازش آثار و برکات زیادی در جامعه دارد، تصریح کرد: در رسیدگی های قضایی، همکاران ما تلاش دارند تا قوانین و مقررات به شکل عادلانه پیاده شود و در نهایت نیز هدف غایی قضاوت شکل گیری فصل خصومت و یا همان صدور حکم است اما در صلح و سازش این مساله وجود ندارد.
وی با اشاره به آثار برکات صلح و سازش در جامعه، اظهار داشت: صدور حکم قضایی علی رغم عادلانه بودن آن، ارزش و قداست صلح و سازش را ندارد تا جایی که اگر همکاران قضایی در یک سو و همکاران صلح یاران را در سوی دیگر قرار دهیم، بدون شک تاثیرگذاری کار طلایه داران صلح بیش از همکاران قضایی ما خواهد بود.
رییس کل دادگستری استان قزوین اضافه کرد: متاسفانه کشور ما در مقایسه با سایر کشورهای منطقه و جهان از آمار بالایی در حوزه تجمیع پرونده های قضایی برخوردار بوده که البته در سند تحول کارهایی در زمینه اصلاح قوانین در حال انجام است اما سطح دعاوی و شکایت ها بسیار بالا بوده تا جایی که در استان قزوین به طور متوسط هر قاضی در ماه رسیدگی به ۲۰۰ پرونده را برعهده دارد و در برخی از استان ها نیز این میزان به ۴۰۰ پرونده می رسد.
وی قضاوت را حرفه ای بسیار تخصصی و فنی دانست و گفت: فعالیت در این بخش نیاز به آرامش خاصی دارد تا یک قاضی بتواند کار احقاق حق را با کیفیت بالا به انجام برساند و این در حالی است که برخی بخش ها از جمله شوراهای حل اختلاف و صلح یاران باید کمک کنند تا پرونده های کمتری به دستگاه قضایی ارسال شود.
شعبانی خاطرنشان کرد: در واقع تلاش صلح یاران در حل و فصل و صلح و سازش دعاوی بسیار قابل تقدیر بوده و خوشبختانه در این زمینه آمار استان قزوین قابل قبول نیز می باشد تا جایی که به عنوان مثال صلح و سازشی ۷۰ درصدی که در مجموعه شعبات اصناف به عنوان یکی از حوزه های اثرگذار در جامعه به وقوع پیوسته، قابل تعمق است.
وی خاطرنشان کرد: این در حالی است که بعضی افراد در برخی صنوف تخلفاتشان نه به صورت تصادفی،بلکه عادی صورت می گیرد که برای جلوگیری از تضییع حقوق شهروندان باید در این زمینه با افراد متخلف برخورد جدی صورت بگیرد تا مردم دچار مشکل نشوند.
در پایان این مراسم تعدادی از صلح یاران شهرستان قزوین مورد تقدیر قرار گرفتند.