داوود نور محمدی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میش وحشی با تلاش محیط بانان، نگهداری مناسب و با فراهم کردن علوفه کافی و شرایط زندگی، در سایت نگهداری گونههای شاخص جانوری سلامی و در منطقه شکار ممنوع سده شهرستان تحت نظر دامپزشکی برای دومین سال پیاپی زادآوری کرد.
وی ادامه داد: حدود سه سال قبل دو بره میش توسط دوستداران طبیعت، به اداره حفاظت محیط زیست شهرستان خواف تحویل شد و پس از انتقال آنها به سایت سلامی با تلاش محیطبانان این شهرستان و تیمار آنها در این مدت، امروز با تولد این دو بره شاهد ماندگاری گونه قوچ و میش در حیات وحش منطقه هستیم.
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست خواف گفت: منطقه شکار ممنوع سده با ۱۰۵ هزار هکتار وسعت، شامل ارتفاعات شمال و شمال غرب شهرستان خواف یکی از زیستگاه های قوچ و میش اوریال محسوب میشود.
نورمحمدی افزود: یکی از اهداف بلند مدت از راه اندازی سایت سلامی واقع در منطقه، کمک به ماندگاری این گونه جانوری است که با توجه به افزایش تعداد قوچ و میش در این واحد، تعدادی از جمعیت وحوش به منطقه انتقال خواهند یافت تا به صورت طبیعی در منطقه زیست کنند.
وی اضافه کرد: برقراری امنیت و رهاسازی بخشی از جمعیت تکثیر شده تحت نظر، میتواند به تقویت ژنتیکی قوچ و میشهای موجود در طبیعت و ماندگاری نسل این گونه ارزشمند در منطقه شکار ممنوع سده کمک شایانی کند.