ارومیه - ایرنا - افزایش تولید مرغ و کاهش قیمت عرضه گوشت مرغ در استان آذربایجان غربی این روزها باعث بازگشت آرامش و ثبات به بازار و افزایش رضایتمندی مردم از نحوه تهیه تا توزیع این فرآورده پروتئینی پر مصرف شده است.

حضور میدانی خبرنگار ایرنا در مراکز عمده فروش گوشت قرمز و مرغ شهر ارومیه و پیگیری از دیگر شهرهای استان به وضوح ثبات و پایداری قیمت مرغ را نشان می‌دهد بطوریکه هم فروشندگان و هم مصرف کنندگان از این رویه ابراز رضایت کرده و علت این موضوع را کنترل مستمر بازار، وضعیت مناسب تولید مرغ در کنار آن رغبت بالا برای مصرف سبزیجات بهاری و غذاهای محلی بیان کردند.

مریم عبدالعلی پور از شهروندان ارومیه‌ای با اعلام رضایت از ثبات قیمت در بازار مرغ معتقد است کاهش قیمت‌ کالاهای اساسی انتظار اصلی شهروندان از دولت است تا با آرامش خاطر نسبت به تهیه اقلام پر مصرف خود بویژه در ماه مبارک رمضان اقدام کنند.

وی بر این باور است که در هنگام کاهش تولید و کمبود در بازار تمایل شهروندان برای خرید افزایش می‌یابد و این موضوع موجب ازدحام جمعیت در مراکز عرضه و ظهور جلوه ناخوشایند از تشکیل صف برای خرید برخی اقلام اساسی از جمله مرغ می‌شود.

عسگر جوانی از فروشندگان گوشت مرغ در خیابان ولیعصر ارومیه که از مراکز عمده عرضه گوشت در استان آذربایجان غربی است بر این نکته که تلاطم بازار مرغ در استان کاهش یافته، تاکید دارد نظارت‌های مستمر و در کنار آن کاهش رغبت مردم برای خرید مازاد و ذخیره سازی گوشت مرغ و علاقه به مصرف غذاهای محلی و سبزیجات تازه کوهی در فصل بهار مهمترین دلایل کاهش قیمت این ماده غذایی است.

طبق گفته‌ این فروشنده، نگرانی مردم برای تهیه گوشت مرغ در دوران التهاب بازار بیشتر می‌شود هر چند شاید نیازی برای مصرف هم نداشته باشند ولی اقدام به خرید بسیار بیشتر از آنچه مصرف دارند، می‌کنند که این خود عاملی برای افزایش قیمت و کاهش میزان عرضه است.

ادامه توزیع گوشت منجمد وارداتی به نفع تولید کنندگان نیست

مدیر عامل اتحادیه مرغداران آذربایجان غربی نیز کاهش قیمت گوشت مرغ در استان را تایید کرده و معتقد است مردم دیگر مانند ایام تعطیلات نورزوی تمایلی به خرید و ذخیره سازی این فراورده ندارند و تب خرید فروکش کرده است.

کاظم سیف حقیقت در گفت وگو با خبرنگار ایرنا عرضه مرغ منجمد وارداتی را از جمله علل مهم کاهش قیمت می‌داند، می‌گوید: شهروندان در عید نوروز به مقدار کافی گوشت مرغ ذخیره سازی کردند هر چند عرضه گوشت منجمد وارداتی با قیمت پایین هم بر بازار کنونی تاثیر زیادی گذاشته است.

وی که از روند کاهش تقاضا چندان رضایتی ندارد، افزود: با کاهش قیمت مرغ و عرضه آن به کمتر از قیمت مصوب همچنان دولت اقدام به توزیع گوشت منجمد در بازار می‌کند که این کار به نفع مرغدار و اولید کننده نیست.

سیف حقیقت با بیان اینکه ۵۰ درصد گوشت مرغ مورد نیاز استان توسط این اتحادیه تولید می‌شود، گفت: زنجیره‌های تولید به علت دارا بودن کشتارگاه شاید چندان متضرر نشوند ولی ادامه این شرایط برای مرغداران به علت بستن قرارداد با کشتارگاه‌ها و افزایش هزینه‌های تولید و قیمت بالای نهاده دامی مقرون به صرفه نیست.

گوشت مرغ کمتر از قیمت مصوب عرضه می‌شود

طبق گفته مسوول قرارگاه امنیت غذایی جهاد کشاورزی ارومیه هم اکنون قیمت هر کیلوگرم مرغ گرم در بازار این شهرستان بین ۲۴۰ تا ۲۸۰ هزار ریال متغیر است یعنی عرضه گوشت مرغ کمتر از قیمت مصوب (۳۱۰ هزار ریال در ازای هر کیلوگرم) صورت می‌گیرد.

پرویز امجد با بیان اینکه میزان مصرف مرغ در ارومیه روزانه بین ۸۰ تا ۹۰ تُن متغیر است، گفت: رصد و پایش و کنترل مستمر بازار به صورت جدی انجام می‌شود ضمن اینکه از مردم درخواست داریم به اندازه مصرف خود اقدام به خرید این فرآورده کنند.

نایب رییس قرارگاه تامین امنیت غذایی آذربایجان غربی هم در این زمینه اظهار کرد: با در نظر گرفتن جوانب تولید و بازار داخل و بازارهای صادراتی، شرکت پشتیبانی امور دام استان، در چند روز اخیر اقدام به خرید و ذخیره سازی گوشت مرغ مازاد تولید در قالب انعقاد قرارداد با تولید کنندگان کرده است.

احمد رحیمی ادامه داد: به صورت مستمر و روزانه اکیب‌های نظارتی و بازرسی کالاهای اساسی استان، به صورت سر زده از واحدهای آرد و نانوایی و مراکز توزیع اقلام اساسی از جمله گوشت قرمز و مرغ بازدید و تخلفات را گزارش و به مراجع قضایی (تعزیرات حکومتی) ارسال می‌کنند.

مرغداران نگران مازاد تولید نباشند

رییس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان غربی نیز با بیان اینکه مرغداران نباید نگران مازاد تولید خود باشند، گفت: در راستای حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان و با در نظر گرفتن جوانب تولید و بازار داخل و بازارهای صادراتی، شرکت پشتیبانی امور دام استان، خرید و ذخیره سازی گوشت مرغ منجمد به میزان ۵۰۰ تُن را آغاز کرده است.

اکبر کرامتی با بیان اینکه مرغداران در صورت آمادگی جهت انعقاد قرارداد می‌توانند به شرکت پشتیبانی امور دام استان مراجعه کنند، افزود: محصولات خریداری شده در سردخانه‌های استان نگهداری و در زمان کمبود گوشت مرغ گرم و برای حمایت از مصرف کنندگان و تنظیم قیمت در بازار توزیع خواهد شد.

به گزارش ایرنا، آذربایجان غربی با دارا بودن بیش از ۷۶۵ واحد مرغداری اعم از گوشتی، تخم گذار، مرغ مادر و اجداد و چندین زنجیره تولیدی از مهمترین قطب‌های تولید گوشت مرغ و تخم مرغ در کشور است، میزان مصرف روزانه گوشت مرغ در این استان ۲۱۰ تا ۲۳۰ تُن است در حالیکه میزان تولید بیش از ۳۰۰ تن است لذا مازاد آن ذخیره سازی و یا به استان‌های همجوار ارسال می‌شود.

در سال‌های گذشته به علت تلاطم بالای بازار گوشت بویژه گوشت مرغ، شهروندان نگران تهیه این ماده غذایی برای ایام ماه مبارک رمضان بودند که این امر در برخی ایام موجب افزایش تقاضای کاذب و تشکیل صف‌های طویل برای خرید و در نتیجه گرانی این ماده پروتئینی می‌شد که امسال با تدبیر دستگاه‌های متولی از جمله جهاد کشاورزی، تعاون روستایی و سازمان صمت، هیچ مشکلی بابت تهیه و عرضه مرغ در استان وجود ندارد و قیمت این فرآورده حداقل ۳۰ تا ۴۰ هزار ریال کمتر از نرخ مصوب (کیلویی ۳۱۰ هزار ریال) در بازار عرضه می‌شود.

این موضوع امسال با افزایش اقدامات پیشگیرانه و تشکیل قرار گاه امنیت غذایی و نظارت های مستمر تا کنون در استان مدیریت و کنترل شده است.