به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، در این نمایشگاه که در گالری هنری شورای فرهنگی و هنری پنجاب برپا شد، بیش از ۶۰ قطعه از آثار هنری متعلق به "عظیم اقبال" هنرمند سرشناس پاکستانی و "خواجه محمد حسین" استاد خوشنویس مقیم شهر راولپندی و همچنین صنایع دستی ایران به نمایش گذاشته شد.
در مراسم افتتاحیه نمایشگاه «فرامرز رحمان زاد» رئیس خانه فرهنگ ایران، "وقار احمد" مدیر شورای هنری پنجاب، خانم "ناهید منظور" فیلم نامه نویس و کارگردان پاکستانی و "مسعود خواجه" کمدین مشهور حضور داشتند.
رئیس خانه فرهنگ کشورمان گفت: هنر اسلامی که بعد از ظهور اسلام روندی سریع و پرشتاب داشت از سوی مسلمانان بویژه ایرانیان گسترش یافت؛ و یکی از ارزشمندترین دستاوردهای بشری در عرصه هنر به حساب می آید.
وی با بیان اینکه برخی از ویژگی های هنر اسلامی مانند معماری در مساجد، خوشنویسی قرآنی توحیدی اند و انسان را متوجه خدا می کند، خاطرنشان کرد: خود هنرمند نیز مسیر تکامل و رشد به سمت خداوند را طی می کند. از طرف دیگر مخاطب خود را نیز به سمت تفکر وکمال که همان قرب الهی است سوق می دهد و از این طریق هم هنرمند و هم مخاطب به سوی وحدت گام بر می دارند و چون از فطرت آدمی بر می آید حسی جز عبودیت و بندگی و شناخت خداوند ندارد.
وابسته فرهنگی ایران در شهر راولپندی در ادامه افزود: هنر اسلامی مخالف لذت های نامشروع است یعنی لذت های دیداری و شنیداری بایستی در چارچوب دین خدا باشد و هنرهای اسلامی باید متعهدانه در خدمت نیازهای جامعه و امت اسلامی باشد.
رحمان زاد با اشاره به اهمیت روز جهانی قدس گفت: درحال حاضر که در ماه مبارک رمضان قرار داریم باید به موضوع فلسطین توجه بیشتری کنیم. مردم فلسطین بیش از ۷۰ سال است که با توطئه استکبار جهانی سرزمینشان از سوی یک رژیم جعلی غصب شده و آواره شده اند بدون آنکه جرمی مرتکب شده باشند. لذا آثار هنری فرد مسلمان باید به این موضوع حساس باشد و در هر یک از رشته های هنری بتواند مظلومیت مردم فلسطین را نشان دهند.
مدیر شورای هنری پنجاب نیز با اشاره به جایگاه هنر ایرانیان در جهان اسلام گفت: هنر اسلامی وجه اشتراک جهان اسلام و عامل مهم در تقویت اتحاد و یگانگی است.
وی افزود: شورای هنری پنجاب در شهر راولپندی از هنرمندان ایرانی در حوزه های مختلف هنری دعوت می کند تا به پاکستان سفر کنند و آثار هنری خود را در مراکز هنری از جمله شورای هنری پنجاب به نمایش بگذارند.