به گزارش خبرنگار ایرنا؛ این روز هر ساله دوم اردیبهشت ماه به عنوان روز جهانی زمین پاک همراه با آیین هایی د ر کشورما هم برگزار می شود تا همگان از اهمیت زمین و مزایای بی بدیل آن و گامهایی که میتوانند برای حفظ آن بردارند، آگاه شوند.
البته مردم دیگر نقاط جهان این روز را هر ساله در ۲۲ آوریل گرامی می دارند. این روز، روزی برای ارتقاء آگاهی و آموزش در مورد مسایل زیستمحیطی و ترویج فرهنگ حفاظت و پاسداری از زمین است. در حقیقت یکی از دلایل نامگذاری چنین روزی پاسخ به بحران محیط زیست است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری جوانرود با گرامیداشت روز زمین پاک گفت: روز زمین پاک فرصتی برای یادآوری احترام مردم به زمین به عنوان مادر هستی و تقویت فرهنگ سازی در بین مردم برای تمیز نگه داشتن محیط زیست است.
«مصطفی رجبی» افزود: به منظور ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست، نهادهای فرهنگی باید موضوع ارایه آموزشهای لازم به شهروندان به ویژه کودکان را جدی را بگیرند.
رییس اداره محیط زیست شهرستان جوانرود نیز گفت: روز زمین پاک نمادی از ترویج فرهنگ پاسداری از محیط زیست است.
«عطا الله قادری» بر ضرورت استفاده درست از طبیعت و محیطزیست تاکید کرد و افزود: متاسفانه برخی از شهروندان و گردشگران با رها کردن زباله و قطع درختان به تفرجگاهها و محیط زیست آسیب جدی وارد می کنند در این راستا نیاز است همه ما با احساس مسئولیت برای حفظ محیط زیست تلاش کنیم.
وی اظهار داشت: زیبایی و گردشگر پذیری منطقه اورامانات به خاطر طبیعت جنگل ها و طبیعت بکر آن است که نباید با تبر به جان این درختان افتاد چرا که درختان ضامن سلامتی محیط زیست هستند.
یکی از دانش آموزان جوانرودی نیز گفت: ما دانش آموزان در آیین روز زمین پاک شرکت می کنیم تا فرهنگ احترام به طبیعت را به دیگران یادآور شویم چرا که محیط زیست سالم بزرگ ترین دارایی ما انسانهاست.
«محمد عبدی» می گوید: نه تنها در روز زمین پاک بلکه باید همیشه به زمین و محیط زیست خود احترام بگذاریم.
یکی از شهروندان جوانرودی نیز گفت: احترام به طبیعت ارزش گذاشتن برای زندگی بشریت است که بایستی این فرهنگ را در زندگیمان نهادینه کنیم.
«عزیز رحمانی» می گوید: در اسلام بسیار به محیط زیست توجه شده است و اگر به آموزه های دینی به دقت عمل کنیم نه تنها از آسیب زدن به محیط زیست خودداری میکنیم بلکه با کاشت درخت، توسعه جنگلها و جلوگیری از اسراف، کمک زیادی به حفظ محیط زیست خواهیم کرد.
یکی از فعالان زیست محیطی جوانرود نیز به نقش فرهنگ سازی در کاهش آسیب های زیست محیطی اشاره کرد و گفت: امروز، نقش فرهنگ سازی در کاهش آسیب های حاصل از تخریب ها و آلاینده های رو به گسترش در شهرها بسیار مهم است و می تواند در نهادینه ساختن باور، پاک بودن و پاک زیستن نقشی انکار ناپذیر ایفا کند.
وی می گوید: باید در این شهرستان که شهرت فرهنگی دارد احترام به طبیعت را نهادینه کنیم و برای پاسداشت، نکوداشت و حفاظت از درختان و محیطزیست همواره پیشگام باشیم.
شهرستان جوانرود با بیش از ۷۵ هزارنفر جمعیت در ۸۶ کیلومتری شمال غرب کرمانشاه واقع شده است.