تهران - ایرنا - روسیه به دنبال تحریم ۲۹ مقام آمریکایی از ورود به خاک آن کشور، اعلام کرده که آماده گفت و گو با واشنگتن است.

به گزارش ایرنا به نقل از بلومبرگ، مسکو روز پنجشنبه در واکنش به فشارها و تحریم‌های تازه واشنگتن، ورود «کامالا هریس» معاون جو بایدن رئیس حمهوری آمریکا و ۲۸ مقام دیگر را به همراه شماری از صاحبان کسب و کار و روزنامه نگاران این کشور، به خاک روسیه ممنوع اعلام کرد.

این تصمیم مسکو بعد از آن اتخاذ شد که رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه اختصاص کمک جدید نظامی و تسلیحاتی واشنگتن به ارزش ۸۰۰ میلیون دلار به اوکراین برای جنگ دونباس و ممنوعیت ورود کشتی‌های وابسته به روسیه به بندرهای آمریکا را اعلام کرد.

این بسته شامل تسلیحات سنگین توپخانه از جمله ۱۲ قبضه توپ هویتزر ۱۵۵ میلیمتری و همچنین ۱۴۴ هزار گلوله این توپ‌ها در کنار پهپادهای تاکتیکی است.

فهرست به روز شده تحریم‌های روسیه که در تارنمای وزارت امور خارجه این کشور انتشار می‌یابد، شامل «مارک زاکربرگ» بنیانگذار شبکه اجتماعی فیسبوک، «کاتلین هیکس» معاون وزارت دفاع آمریکا، «جان کربی» سخنگوی پنتاگون و شماری دیگر از مقام‌های این کشور می‌شود.

بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه روسیه، ورود این افراد برای همیشه به خاک فدراسیون روسیه ممنوع اعلام می‌شود.

به دنبال این اقدام، وزارت خارجه روسیه روز جمعه اعلام کرد که که آماده گفت و گو با واشنگتن و حفظ کانال‌های ارتباطی است.



به نقل از الشرق قطر، مسکو می‌گوید آماده گفت و گوی صمیمانه و احترام متقابل با واشنگتن و حفظ کانال‌های ارتباطی است.

به دنبال تحریم مقام های آمریکایی از سوی روسیه، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به این اقدام، آن را افتخاری دانست. ند پرایس به خبرنگاران گفت: علاوه بر معاون رئیس جمهوری، بسته تحریم های امروز شامل خبرنگاران و سخنگویان دولت کنونی آمریکا از جمله من می شود. باید بگویم این یک افتخار است که باعث خشم دولتی شوم  که به مردم خود دروغ می گوید و با همسایگان خود با بی رحمی رفتار می کند و به دنبال نابودی آزادی در جهان است.

او گفته شریک شدن این دشمنی با دیگر گویندگان حقیقت، از جمله جان کربی و جن ساکی و همچنین تعدادی از روزنامه‌نگارانی که کارهای خارق‌العاده‌ای انجام داده‌اند و حقیقت تلخ و خونبار اقدامات روسیه در اوکراین را منتشر کرده اند، افتخار بزرگی است.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. جنگ در اوکراین و واکنش‌ها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.
براساس گزارش های منابع اوکراینی، حملات روسیه علیه اوکراین تاکنون به بی‌خانمانی حدود ۱۱ میلیون نفر (یک چهارم جمعیت اوکراین) منجر شده است.