تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۰۰:۴۲

کیش - ایرنا - مراسم احیا و شب زنده‌داری دومین شب قدر ماه مبارک رمضان با حضور کیشوندان و برخی مسافران در کیش برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، کیشوندان و مسافران جمعه شب همزمان با شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان با رعایت پروتکل های بهداشتی مقابله با کرونا، امسال در مصلا و برخی مساجد این جزیره دومین شب از لیالی قدر را احیا کردند.

در این مراسم مردم نوای "الغوث الغوث خلصنا من النار یا رب" سر داده و آیین عزاداری شب شهادت اولین امام شیعیان حضرت علی (ع) را به جا آوردند.

آیین مذهبی ویژه شب قدر همراه با مداحی مداحان اهل بیت عصمت و طهارت (ع)، تلاوت قرآن، ذکر دعا، استغفار، اقامه نماز و بر سرگذاشتن قرآن مجید برگزار شد.

همچنین قبل از شروع مراسم در برخی از این مجالس معنوی، تعدادی از کارشناسان مذهبی در سخنانی به اهمیت رمضان، لیالی قدر و ضرورت استفاده از لحظه های آن به تفصیل سخن گفتند.

لیله‌القدر شب نزول قرآن و مقدر شدن امور یک ساله انسان‌هاست، قرآن در سوره‌های قدر و دخان از این شب سخن گفته و ارزش شب قدر بیش از هزار ماه توصیف شده است.

به نوشته ویکی شیعه دانشنامه مجازی مکتب اهل بیت ، شب قَدر یا لَیلَةُ القَدر شب نزول قرآن و مقدّر شدن امور یک‌ساله انسان‌هاست. قرآن در سوره‌های قدر و دخان از این شب سخن گفته است. در قرآن و روایات ارزش شب قدر بیش از هزار ماه دانسته شد. این شب بافضیلت‌ترین شبِ سال و شب رحمت الهی و آمرزش گناهان است و در آن، فرشتگان به زمین می‌آیند و بنابر برخی از احادیث شیعه، مقدرات سال آینده بندگان را بر امام عرضه می‌کنند.

زمان دقیق شب قدر، روشن نیست، ولی بر اساس بسیاری از روایات، در ماه رمضان واقع شده و به احتمال زیاد یکی از شب‌های ۱۹، ۲۱ و یا ۲۳ این ماه است. شیعیان بر شب ۲۳ رمضان و اهل سنت بر شب ۲۷ رمضان تاکید بیشتری دارند.

شیعیان در این شب‌ها با الگوگیری از معصومان(ع)، به شب‌زنده‌داری، خواندن قرآن، دعا و دیگر آیین‌ها و اعمال این شب می‌پردازند. ضربت خوردن و شهادت امام علی(ع) در این شب‌ها نیز به اهمیت آن‌ نزد شیعیان افزوده و سوگواری برای آن امام با آیین‌های شب قدر همراه است.