زاهدان- ایرنا- در بیست و یکمین شب ماه مبارک رمضان و مقارن با شهادت مولای متقیان حضرت علی(ع) مردم سیستان و بلوچستان همانند هموطنان سراسر کشورمان شب را تا سحر به نجوا با خالق یکتا گذراندند.

به گزارش ایرنا، رسید آن شب سخت بر یتیمان کوفه، آن شب که عزیزترین مردان خدا دست مهربانی به جور جاهلان و سطحی‌بینان از زمین شست، رسید آن شب قدری که از هزار ماه برتر بوده و هست آن شبی که مصداق عدالت شهید شد مردی به نام علی، مردی بزرگ که تا تاریخ، تاریخ است و تا روزها می‌گذرد در غم از دست دادنش همه یتیم‌ایم...

در دومین شب قدر سیستان و بلوچستان هم مثل سایر نقاط کشورمان آسمانش از نجواهای یارب یارب، از علی‌گویان و فاطمه‌گویان، از قصه‌ها و غصه‌ها، از نجواها و التماس‌ها، از سرنوشت‌ها و تقاضاها از نیازها و رازها پر بود.
 اینکه چه گذشت در این شب عزیز بر لحظه لحظه‌ی ما، شاهدش تنها خدایی است که  این روز را در تاریخ بندگی‌مان ثبت کرد که بگذرد و بگذریم که بشنود و بشنویم که حقیقت ببینیم و بفهمیم آن جهانی را که به انتظار نشسته، انتظار مردی دیگر چون علی تا بیاید و پرچمی از عدالت برافراشته کند.

در آیین احیا شب بیست و یکم رمضان مومنان در سراسر سیستان و بلوچستان پس از دعا، نیایش و قرائت دعای پرفیض جوشن کبیر، قرآن به سر گرفتند.

شب قدر به نوشته ویکی شیعه دانشنامه مجازی مکتب اهل بیت ، شب قَدر یا لَیلَةُ القَدر شب نزول قرآن و مقدّر شدن امور یک‌ساله انسان‌هاست. قرآن در سوره‌های قدر و دخان از این شب سخن گفته است. در قرآن و روایات ارزش شب قدر بیش از هزار ماه دانسته شده است. این شب بافضیلت‌ترین شبِ سال و شب رحمت الهی و آمرزش گناهان است و در آن، فرشتگان به زمین می‌آیند و بنابر برخی از احادیث شیعه، مقدرات سال آینده بندگان را بر امام عرضه می‌کنند.

زمان دقیق شب قدر، روشن نیست، ولی بر اساس بسیاری از روایات، در ماه رمضان واقع شده و به احتمال زیاد یکی از شب‌های ۱۹، ۲۱ و یا ۲۳ این ماه است. شیعیان بر شب ۲۳ رمضان و اهل سنت بر شب ۲۷ رمضان تاکید بیشتری دارند.

شیعیان در این شب‌ها با الگوگیری از معصومان(ع)، به شب‌زنده‌داری، خواندن قرآن، دعا و دیگر آیین‌ها و اعمال این شب می‌پردازند. ضربت خوردن و شهادت امام علی(ع) در این شب‌ها نیز به اهمیت آن‌ افزوده و سوگواری برای آن امام با آیین‌های شب قدر همراه است.