به گزارش خبرنگار ایرنا از روابط عمومی پلیس انزلی ، سرهنگ سید جعفر جوانمردی در رابطه نحوه این دستگیری گفت: پس از اعلام خبری مبنی بر وقوع حادثه حریق در تالاب بندرانزلی موضوع به صورت ویژه در دستور کار پلیس قرار گرفت و پس از آغاز تحقیقات اولیه پلیس پیرامون موضوع در محل حریق ، گمان برعمدی بودن حادثه تقویت شد.
وی تصریح کرد : ماموران آگاهی با حضور در صحنه و تحقیقات محلی به شخصی ساکن کپورچال مظنون شدند و با تکمیل تحقیقات وبررسی اظهارات اولیه ، متهم ۵۵ساله به عمدی بودن آتش سوزی تالاب اعتراف کرد.
وی از شهروندان خواست تا ضمن رعایت حریم قانونی این سرمایه ملی ، هرگونه تخلف را به نهادهای ذی ربط اطلاع دهند.
تالاب بین المللی انزلی در سال ۱۴۰۰ شاهد چندین مورد آتش سوزی بزرگ بود که اولین آتش سوزی در سوم شهریورماه امسال اتفاق افتاد و پنج هکتار از نیزارهای روستای شانگهای پرده انزلی در آتش سوخت . حریق بعدی تالاب در هشتم شهریور ماه صورت گرفت و در آن ۱۲ هکتار از نیزارهای منطقه چراغ پشتان انزلی طعمه حریق شد . حدود ۷۰ هکتار نیز در ۱۵ اسفند ماه در محدوده روستاهای طالب آباد ، لیجارکی و شانگهای پرده اتفاق افتاد که همه این حریق ها به قصد تصرف اراضی و توسط سودجویان انجام شد.
در سال ۹۸ نیز حدود ۱۰ هکتار از نیزار های تالاب بین المللی انزلی توسط سودجویان به آتش کشیده شد. این تالاب بین المللی با مساحتی حدود ۲۰ هزار هکتار که از شمال به انزلی، از جنوب به صومعهسرا، از شرق خمام، از جنوب شرقی به رشت و از غرب به کپورچال و آبکنار انزلی محدود است.
تالاب انزلی سال ۱۳۵۴ در فهرست تالاب های بینالمللی کنوانسیون رامسر به ثبت رسید. همچنین سازمان بینالمللی حیات پرندگان، این تالاب را به عنوان زیستگاه با اهمیت برای پرندگان تشخیص داده و جزو تالابهای طبیعی و آب شیرین کشور و از جمله زیباترین مناظر آبی منطقه است.
تالاب انزلی محل تخم ریزی آبزیان و پناهگاه و مامن پرندگان بومی و مهاجر است، این تالاب که با بیش از ۱۰۰ گونه پرنده، ۵۰ گونه ماهی و صدها گونه موجودات گیاهی اکوسیستم کمنظیری دارد، از سال ۱۳۵۴ جزو تالابهای بینالمللی تحت حفاظت شناخته شد و مهمترین منبع تکثیر و تولید ماهیان خاویاری و استخوانی دریای خزر و سالانه پذیرای مسافران بیشمار داخلی و جهانگردان خارجی است.