به گزارش ایرنا اعضای شورای اسلامی شهر تهران روز یکشنبه در جریان شصتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران میزبان علیرضا زاکانی شهردار تهران بودند.
پس از سخنرانی و گزارش علیرضا زاکانی اعضای شورای شهر موارد و نکات را مطرح کردند.
در ابتدا مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری تهران خطاب به شهردار تهران، از اهتمام شهرداری تهران برای تجلیل از پاکبانان در ماه مبارک رمضان تقدیر کرد.
وی با اشاره به شروع به فعالیت در بوستان ولایت در منطقه ۱۹ نیز گفت: در چند سال گذشته این بوستان از حیث برنامههای فرهنگی و اجتماعی رها شده بود اما با برنامهریزی جامع، این بوستان میتواند به قطب فرهنگی، اجتماعی و ورزشی تهران تبدیل شود.
پیرهادی افزود: زیرساختی در زمان قالیباف در این بوستان آماده شده که امیدواریم این ظرفیت برای بهرهبرداری مردم کامل شود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت ایجاد تصفیه خانه منطقه ۱۹ عنوان کرد: تصفیه خانه میدان مرکزی میوه و تره بار مشکلاتی دارد که نیازمند دستور سریع شهردار تهران و تامین اعتبار لازم است.
رئیس کمیسیون سلامت شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: احداث تصفیهخانه بین سازمان میادین و شهرداری منطقه ۱۹ در کش و قوس است و مشکل آن تأمین نقدینگی است.
وی، میزان نقدینگی مورد نیاز برای این تصفیه خانه را کم عنوان کرد و از شهردار خواست دستور لازم و تأمین اعتبار را مورد توجه قرار دهد.
پیرهادی با بیان اینکه سلامت مردم در این منطقه دچار مشکل شده است، ادامه داد: در منطقه ۱۹ بیمارستان وجود ندارد و زمینی از سوی شهرداری برای این امر اختصاص داده شده است که باید برای تحویل آن به وزارت بهداشت تسریع شود.
به گفته وی، وزارت بهداشت اعلام کرده است که به محض دریافت زمین ساخت بیمارستان را آغاز میکند.
پیرهادی ادامه داد: در این منطقه یک درمانگاه خصوصی فعالیت دارد که ویزیت بالایی را اخذ میکند و ایجاد بیمارستان ضروری است.
رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به وجود ورزشگاه شهید باکری در محله دولتخواه منطقه ۱۹ تهران نیز گفت: این مجموعه ساله ها است که رها شده و برای راهاندازی نیازمند تجهیزات مختصری است.
به گفته وی، این مجموعه بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان ابنیه دارد و به خاطر هزینه چند میلیارد رها شده است.
بیمارستانی برای کارکنان شهرداری احداث شود
مهدی اقراریان دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در واکنش به گزارش علیرضا زاکانی گفت: شرکت شهر سالم با تعرفه مناسب به شهروندان ارائه خدمات میکند و در ایام کرونا نیز درمانگاه های شهرداری خدمات خوبی را ارائه کردند.
وی، خواستار اهتمام ویژه برای بازسازی و نوسازی ظرفیت این شرکت شد و گفت: در دوره چهارم و زمان فعالیت محمدباقر قالیباف در شهرداری تهران ایجاد بیمارستان پیگیری شد اما شورای پنجم که این موارد برایشان اولویت نداشت، کار را رها کردند.
به گفته وی، شهرداری تهران با اولویت مناطق جنوبی امکان ایجاد بیمارستان برای پرسنل شهرداری را پیگیری کند.
در بخش دیگری از سخنان خود شهرداری تهران خواستار رعایت پیوست ترافیکی و تقویت فضای سبز و سرانه ها در توافقات شهرداری با ارتش در حوزه پادگان ۰۶ شد.
از شرکت شهر سالم رضایت نداریم
میثم مظفر دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه از عملکرد شرکت شهر سالم رضایت نداریم، اظهار داشت: چندین نوبت در جلسات رسمی و غیررسمی به عملکرد شرکت شهر سالم تذکراتی را مطرح کردم.
وی ادامه داد: این شرکت هزینه درمان پرسنل را زمانی پرداخت میکند که به پزشک متخصص مراجعه کرده باشند و اگر اسناد مراجعه به پزشک عمومی به شرکت ارائه شود هزینههای درمان پرداخت نمیشود.
بی اطلاعی شورای شهر از مفاد تفاهمنامههای شهرداری
ناصر امانی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران پس از سخنان زاکانی انتقاداتی را مطرح کرد و گفت: از شهردار تهران درخواست داریم تا مفاد تفاهمنامه ها را برای شورای شهر ارسال کنند تا نظرات تخصصی اعضا در آن لحاظ شود.
وی با بیان اینکه مدیریت شهری تهران مسئول کلان شهر تهران است و مسئولیت پایتخت جمهوری اسلامی بر عهده دولت است، گفت: اگر دولت مسئولیت خود را نپذیرد، مشکلات حل نخواهد شد.
اتوبوس های فعال در تهران به کمتر از ۱۵۰۰ دستگاه رسیده است
سید جعفر تشکری هاشمی دیگر عضو شورای شهر تهران نیز گفت: شرح وظایف تفاهم نامهها باید مشخص شود تا آنها بتوانند مشکل مردم را حل کنند.
وی ادامه داد: شهرداری تهران دارای وظایف ذاتی است و انجام تفاهم نامهها رافع مسئولیتها نمیشود.
این عضو شورای شهر با اشاره به وضعیت اتوبوسرانی تهران گفت: وضعیت اتوبوس ها به هیچ وجه مناسب نیست و متأسفانه اتوبوسهای فعال تهران به کمتر از ۱۵۰۰ عدد رسیده است.
وی با بیان اینکه آمار متروهای خراب تهران بسیار زیاد شده است و مسافران در ماه رمضان باید مدت زیادی را منتظر مترو بمانند، اظهار داشت: درست است که ۸۰۰ میلیارد تومان برای خرید لوازم یدکی مترو تخصیص داده شده اما هنوز خرابی مترو حل نشده است.
تشکری هاشمی افزود: در سیستم هوشمند ترافیک شهری نیز تقریباً تمامی جی پی اسهای اتوبوسها خراب شدهاند و بر همین اساس باید در این خصوص اهتمام ویژهای شود.
مدیریت شهری در صدد رفع مشکلاتی که کسی زیر بار آنها نرفته است
حبیب کاشانی دیگر عضو شورای شهر تهران نیز درباره تفاهم نامه های شهرداری با وزارتخانهها، این تفاهمنامه را مهم دانست و گفت: هر تفاهم نامه، شیوه نامه خاص خود را دارد.
وی افزود: حدود اختیارات طرفین تفاهم نامه باید مشخص باشد و تقاضای ما از شهرداری تهران این است که پیش از انعقاد تفاهم نامه ها با هیئت رئیسه شورای شهر مکاتبه انجام شود و نظرات تخصصی کمیسیون ها گرفته شود.
کاشانی تاکید کرد: مردم باید بدانند که شورا و شهرداری تصمیم گرفتند تا مشکلاتی که کسی زیر بار حل آنها نرفته است را رفع کنند.
عضو شورای شهر تهران در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تولی گری و بیمارستان داری کار مدیریت شهری نیست گفت: اگر می توانیم، با بیست بیمارستان در تهران وارد مذاکره شویم تا در آنها سهامدار بوده و مشکلات کارکنان شهرداری نیز رفع شود.
تفاهم نامه های شهرداری سه جانبه امضا شود
احمد صادقی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت: شهر تهران را باید مشارکت اداره کرد و اگر بار تنها بر دوش شهرداری باشد به نتیجه نمی رسد.
وی افزود: دولت نیز باید به این نتیجه برسد که شهر از دو مسیر پرداخت عوارض و همچنین پرداخت سهم دولت به عنوان پایتخت جمهوری اسلامی ایران اداره میشود.
صادقی، تفاهم نامه بین شهرداری و وزارت خانه ها را ستودنی عنوان کرد و گفت: فرایند نظارت بر اجرای تفاهمنامه را بر عهده شورای شهر است.
وی پیشنهاد کرد که سهم شهرداری و سایر دستگاهها برای اداره شهر مشخص باشد و این تفاهم نامه به صورت سه جانبه منعقد شود تا با استفاده از توان شورا خدمات بهتری ارائه شود.