مشهد- ایرنا- مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: سطح زیر کشت این محصول در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ در استان هزار و ۷۰۰ هکتار بود که متاسفانه به دلیل تشدید خشکسالی سطح زیرکشت این گل در سال زراعی جاری هشت درصد کاهش یافته و به هزار و ۵۶۰ هکتار رسیده است.

محمد میری دیسفانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: عملیات برداشت در سال جاری به دلیل مساعد بودن شرایط آب و هوایی زودتر در استان آغاز شده  است و پیش بینی می‌شود تا خرداد ماه ادامه داشته باشد.

وی با اشاره به این که میانگین تولید این محصول ۲ هزار و ۲۴۰ کیلوگرم گل تَر در هر هکتار است افزود: عملیات برداشت این محصول در طول دوره برداشت برای بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر اشتغالزایی ثابت در بر دارد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: پیش بینی می‌شود امسال بیش از سه هزار و ۵۰۰ تُن محصول گل از مزارع استان برداشت شود که شهرستان‌های تایباد، مشهد و زاوه به ترتیب دارای بیشترین سطح زیرکشت گل محمدی در استان خراسان رضوی هستند.

میری به کشاورزان توصیه کرد که اگر در فروش گل محمدی با مشکلی مواجه شدند، غنچه و گلبرگ‌های محصول را خشک کنند تا در فرصت مناسب و با قیمت بهتر به فروش برسانند.

وی ادامه داد: یکی از سیاستهای مهم جهاد کشاورزی به منظور حمایت از صنعت گیاهان دارویی، پرداخت تسهیلات ارزان قیمت با بازپرداخت پنج ساله، توسعه کشت قراردادی به منظور حذف واسطه‌ها، معرفی متقاضیان صنایع تبدیلی فراوری گیاهان دارویی از جمله گل محمدی برای اخذ تسهیلات و توسعه کشت در اراضی شیب‌دار مستعد به صورت دیم به منظور احیای پوشش گیاهی، ایجاد و تثبیت اشتغال، رونق اقتصادی مناطق و پیشگیری از فرسایش خاک است.

خراسان رضوی یکی از استانهای برتر و پیشرو در زمینه تولید گل محمدی است.

سالانه برای تولید هشت میلیون تُن انواع محصولات باغی، زراعی و دامی در خراسان رضوی یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین زیر کشت ۸۳ نوع محصول می‌رود. بخش کشاورزی ۲۸ درصد اشتغال و ۳۰ درصد صادرات غیرنفتی خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.

۱۴۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان خراسان رضوی امسال به کشت دیم و ۱۲۶ هزار هکتار نیز به کشت آبی گندم اختصاص یافته است.