سعید کریمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت ایرنا افزود: بیش از ۹۰ درصد برنامه نسخهنویسی الکترونیک (نسخهنویسی آنلاین) پیشرفت داشته و کاری که در ۱۶ سال گذشته بر زمین مانده بود در چهار ماه اخیر به این میزان پیشرفت کرده است.
وی درباره یکسانسازی درگاهها و وارد کردن بیمههای تجاری و تکمیلی به برنامه نسخهنویسی الکترونیک، اظهار داشت: این برنامه از طرحهای ملی و افتخارآمیز کشور است و وزارت بهداشت باید در این زمینه سیاستگذار باشد و اپراتوری طرح را به شرکتهای دانش بنیان واگذار کند. رقابت این شرکتها باعث می شود که پنلهای مورد پسند کاربران ارائه شود. اکنون برخی از این درگاهها، صوت را به نسخه تبدیل میکنند که کار با آنها ساده است.
کریمی اضافه کرد: قانون بودجه ۱۴۰۱ نیز به طور شفاف وظایف و بودجه دستگاههایی مانند بیمه و سازمان نظام پزشکی را در زمینه اجرای طرح نسخه الکترونیک معین کرده است.
به گفته وی، پزشکان عمومی هم به دلایلی از جمله تمدید پروانه مطب وارد برنامه میشوند. در زمینه ارز ترجیحی دارو نیز قانون معین کرده است که اگر نسخه الکترونیک نباشد، مابهالتفاوت ارز پرداخت نمیشود بنابراین همه پای کار خواهند آمد و برنامه نسخه الکترونیک طرحی است که به تدریج بالغ خواهد شد.
معاون درمان خاطرنشان کرد: با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت اطلاعات و بیمهها این برنامه به جز موارد استثنایی که قانون برای نسخهنویسی غیرالکترونیک معین کرده به طور کامل تا پایان سال جاری اجرایی خواهد شد.
به گزارش ایرنا، نسخه الکترونیک بخشی از پرونده الکترونیک سلامت بود که با همکاری دولت، مجلس و سازمان های بیمهگر بر اساس مصوبات قانونی نهاد قانونگذاری کشور به اجرا درآمده است.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی ۱۷ اسفند سال گذشته برای فراهم کردن زیرساخت های لازم در بهبود اجرای نسخه نویسی الکترونیک با هزینههای لازم برای تحقق آن موافقت کردند.
برنامه نسخه نویسی الکترونیک تاکنون در ۲۲ استان کشور، ۹۸ درصد محقق شده و استانهای یزد، کهگیلویه و بویراحمد و ایلام اکنون در اجرای نسخه الکترونیک هستند و به تحقق صد درصدی این برنامه دست یافتند.