شیراز-ایرنا-روزنامه‌های شیراز روز یکشنبه ۴اردیبهشت ماه در سرمقاله‌ها، یادداشت‌ها و گزارش‌های خود به بررسی برخی مسائل روز استان فارس و مشکلات مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و شهری پرداختند.

روزنامه خبر جنوب در شماره ۱۲۰۷۶ عنوان  نخست خود را با نوشتار  «نسل‌های جدید مدیریتی، اشتباهات ما را تکرار نکنند» به سخنان دبیرکل جامعه روحانیت مبارز اختصاص داده است. این روزنامه‌ همچنین گزارشی با عنوان «درد گران» منتشر کرده که در این گزارش به چندوچون جدول افزایش ۱۲۰ درصدی تعرفه‌های پزشکی پرداخته و در گزارشی با عنوان «دلخوشی‌های کاغذی»، نیز موضوع اعطای وام از سوی دولت به مردم را بررسی کرده است.

در بخشی از این گزارش نوشته شده: راهکار پرداخت وام‌های آسان به مردم گویی به یکی از متداول‌ترین شیوه‌های دولت برای کاهش بار منفی اخبار نگران‌کننده هر روز گرانی است. روزی خبر از وام‌های ۳۹۹ میلیونی ازدواج در بوق و کرنا است و روز دیگر خبر وام‌های بدون ضامن، مردمی را دلخوش می‌کند که دنبال ریسمانی هرچند نازک برای رهایی نصفه نیمه از مشکلات خود باشند.

آثار ادبی شب‌های قدر؛ روزنامه عصر مردم
روزنامه عصرمردم در شماره ۷۴۶۱ سرمقاله‌ای با عنوان «آثار ادبی شب‌های قدر» منتشر کرده است. بخشی از این مطلب به قلم محمد عسلی سردبیر این روزنامه بدین شرح است: ادبیات، برآمده از رفتارها، گفتارها و پندارهای انسان‌هاست. به هر میزان که انسان‌ها صاحب تفکر و اندیشه والا باشند و تمدن‌ساز، ادبیات آنها نیز متعالی تر و ماندگارتر است، انقلاب‌ها، دین، آب و هوا، موقعیت‌های جغرافیایی، سابقه تاریخی، جنگ، شکست و پیروزی و هوشمندی نژادی در آثار ادبی و هنری تاثیر گذارند. این روزنامه همچنین تیتر نخست خود را به «مناصب باید به شایستگان برسد»  اختصاص داده است.

معضلات نقاط حادثه‌خیز فارس؛ روزنامه شیراز نوین
روزنامه شیراز نوین نیز در شماره ۱۵۳۰ گزارشی با عنوان «مرگ، پرونده همیشه مفتوح» با هدف بررسی «معضلات نقاط حادثه‌خیز فارس» منتشر کرد که بخش آغازین این گزارش بدین شرح است: برخی از معضلات کشور هیچ‌گاه به اندازه آثار مخرب آن جدی گرفته نمی‌شود و برای همیشه کهنه می‌مانند و با آمدن مدیری به جای مدیر قبلی نه تنها رفع نمی‌شوند که به عنوان یک پرونده همیشه مفتوح روی میز مدیر جدید قرار می‌گیرند. این روزنامه همچنین در تیتری از قول استاندار فارس آورده است: « توقف موازی کاری در روستاها»

«آب» اولویت اول فارس؛ روزنامه تماشا 
 تماشا دیگر روزنامه چاپ شیراز نیز در شماره ۲۶۳۳ «آب، اولویت اول فارس است» را به عنوان تیتر نخست خود انتخاب کرده است که این موضوع از قول استاندار فارس در نشست با اعضای بسیج دانشجویی استان بیان شده است. در این نشست از قول هادی ایمانیه اعلام شده است که: شبکه‌های فاضلاب شهرها و استفاده از پساب آن برای صنعت یکی از راهکارهای مقابله با کم‌آبی بود؛ بنابراین قرارداد صنایع استان با شهرداری‌ها توسط آبفا در حال پیگیری است. این روزنامه تیتر اول صفحه ورزشی خود را  با عنوان «مأموریت سخت سرآسیایی برای آسانسوری نشدن فجر» به بررسی شرایط تیم‌های در منطقه سقوط اختصاص داده است.


احیای تالاب‌ها؛ روزنامه افسانه
روزنامه افسانه هم در شماره ۴۶۹۷ تیتر اول را با عنوان « پریشان خشکید بختگان می‌خشکد» منتشر کرده است. این روزنامه در یادداشتی تحت عنوان «فصل بهار نارنج» به آسیب‌هایی که شهرنشینان  به درختان و طبیعت وارد می‌کنند پرداخته است. در این یادداشت به قلم حمید مقدس‌فرد آمده است: آویختن برخی از مردم به درختان نارنج و کندن بهار نارنج و سپس تکاندن خشن درختان توت خیابان‌ها، منظره همیشگی و بدی است که در هر بهار تکرار می‌شود. ولی این تنها آسیب شهرنشینان به درختان نیست که ثابت کند ساکنان شهرها دشمنان درجه یک درختان هستند. با هر ساختمان چند درخت کناری آن نابود و برای هر پل گاهی همه درختان یک پارک قطع می‌شوند.

کار شایسته؛ روزنامه طلوع

روزنامه طلوع نیز در شماره ۳۳۳۹ خود با انتشار تیتر «۱۴ میلیون نفر در کشور نیاز به شغل شایسته دارند» به تحلیل این خبر پرداخت.
در این مطلب که با پرسشی مبنی بر اینکه «کار شایسته چیست؟» آغاز شده به قلم رییس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی آمده است: کسانی که متخصص حوزه کار و تجارت هستند، می‌دانند که مفهوم کار شایسته از مفاهیمی است که به تازگی وارد ادبیات بین‌المللی بازار کار شده است و برخی از صاحب‌نظران، آن را یکی از ابعاد و پایه‌های توسعه پایدار می‌دانند.

در ادامه این مطلب بیان شده است: کار شایسته نظام شایسته سالار را می‌طلبد و با انسان‌های فاقد سواد علمی، مهارت عملی و نگرش سیستمی، نمی‌توان به آن دست یافت.

تورم؛ روزنامه سبحان 

روزنامه سبحان در شماره ۵۷۰۱؛ گزارشی با عنوان «تورم همراه ثابت دهک‌های پایین جامعه» منتشر کرده که در این گزارش آمده: ۱۴۰۱ از همان روزهای نخست، خود را متفاوت از چند سال قبل نشان داد و این تفاوت از میزان سفرها بعد از ۳ سال محدودیت‌های کرونا آغاز شد تا شروع یکباره چندین برابری قیمت‌ها؛ قیمت‌هایی که تنها بعد از گذشت یک ماه از آخرین تولید خود حداقل ۲برابر بودن را تجربه کردند؛ قیمت‌هایی که بعد از درج قیمت تولیدکننده با افزایش ۳۰درصدی روبه رو شدند.