تهران- ایرنا- رسانه آمریکایی با هشدار در مورد احتمال پیروزی «مارین لو پن» نامزد حزب راست افراطی «مجمع ملی» در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، این پیروزی را عامل تلاطم اروپا خواند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، مردم فرانسه امروز برای دومین بار در دو هفته اخیر پای صندوق رای می روند تا از میان امانوئل مکرون رئیس جمهوری کنونی فرانسه و مارین لو پن یکی را برای دوره ای پنج ساله به عنوان رئیس جمهوری انتخاب کنند.

رادیو صدای آمریکا در گزارشی پیروزی لو پن را عامل تلاطم اروپا خواند و چند مورد از تبعات این پیروزی را برشمرد.

ارتباط با پوتین

در مناظره داغ تلویزیونی روز چهارشنبه میان مکرون و لوپن، رئیس جمهوری فرانسه ارتباطات رقیب راست‌گرای خود و حزبش با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه را برجسته کرد. لوپن و حزب مجمع ملی در سال ۲۰۱۴ چند بار از روسیه وام گرفته‌اند. مکرون این مساله را در مناظره مطرح کرد و لوپن دلیل آن را خودداری بانک‌های فرانسه از دادن وام به وی و حزبش اعلام کرد.

تغییرات ناتو

مارین لوپن اوایل ماه جاری میلادی در ارتباط با ناتو و روسیه گفت: به محض پایان یافتن جنگ روسیه و اوکراین و حل و فصل آن با یک معاهده، خواستار روابط حسنه راهبردی میان ناتو و روسیه خواهم شد.

در حالیکه لوپن تهاجم روسیه به اوکراین را محکوم کرده، لبه تیغ انتقادات رهبر ۵۳ ساله راست‌گرای حزب مجمع ملی از ولادیمیر پوتین چندان تیز نبوده است. او منتقد ارائه تسلیحات سنگین به اوکراین از سوی اعضای ناتو است و قصد دارد پیوندهای فرانسه با این پیمان راهبردی نظامی را تضعیف کند.

اتحاد غرب

یک تحلیلگر فرانسوی در گفت‌وگویی با صدای آمریکا عنوان کرد پیروزی لوپن سبب تضعیف شدید اتحاد غربی‌ها در برابر روسیه خواهد شد. به گفته وی، مارین لوپن از نخستین کسانی بود که حاکمیت روسیه بر شبه‌جزیره کریمه را به رسمیت شناخت و علنا با تحریم سوخت‌های فسیلی و گاز و نفت روسیه مخالفت کرده است.

با این همه، نظرسنجی‌های اخیر از افزایش آرای او حکایت دارد.

مارین لوپن تمرکز کارزارهای انتخاباتی‌اش را بر روی هزینه‌های فزاینده زندگی فرانسویان گذاشته و از مکرون به عنوان رئیس جمهوری منزوی یاد کرده که به جای فرانسه نسبت به اروپا وسواس دارد. نظرسنجی‌ها حاکی از افزایش محبوبیت لوپن در مناطق روستایی و نیز نسل‌های جوان‌تر فرانسوی است که از کمبود شغل و فرصت‌ها سرخورده شده‌اند.

فرگزیت

مارین لوپن اگرچه سال‌ها خواستار خروج فرانسه از اتحادیه اروپا بود اکنون می‌گوید به دنبال «فرگزیت» نیست.

وی طی سخنانی در ١٣ آوریل در این ارتباط گفت: این پروژه ما نیست. ما می‌خواهیم اتحادیه اروپا را از درون اصلاح کنیم. هرچه بیشتر خود را از حاکمیت بروکسل رها کنیم و در عین حال در اتحادیه اروپا باقی بمانیم، به همان میزان روی بازتری به روی جهان خواهیم داشت. به نظر من این چیزی است که انگلیسی‌ها به خوبی درک کردند.

واکنش جهانی

رهبران اروپایی عمدتا از اظهارنظر درباره انتخابات فرانسه خودداری کرده‌اند. با این حال جاستین ترودو نخست‌وزیر کانادا روز پنجشنبه گفت انتخاب مجدد مکرون «یک اتفاق خوب برای جهان» خواهد بود.

برخی از تحلیلگران معتقدند انتخاب مجدد مکرون سبب تعمیق هرچه بیشتر شکاف طبقاتی میان داراها و ندارها در فرانسه و در نتیجه موجب بروز مشکلات بیشتری در سال‌های آینده خواهد شد.

به گزارش ایرنا، در نخستین دور انتخابات ریاست جمهوری فرانسه که دو هفته پیش (یکشنبه ۱۰ آوریل/ ۲۱ فروردین) برگزار شد، مکرون با کسب ۲۷.۸ و لو پن با ۲۳.۱  درصد آرا به دور دوم راه یافتند.