حمید حسینپور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تنوع منابع آبی از جمله رودخانههای دائمی، چشمه ها، دریاچه های پشت سدها، قنوات، چاههای کشاورزی در کردستان از مهمترین مزایای توسعه شیلات و آبزیپروری در این استان است.
وی اضافه کرد: طی سال گذشته ۱۰ هزار و ۷۰۰ تن انواع ماهی خوراکی در استان تولید شده که از این میزان چهار هزار و ۶۰۰ تن آن ماهی قزل آلا بوده است.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: در صورت استفاده از ۱۰ درصد از منابع آبی خُرد( چشمهها، چاههای کشاورزی و قنوات) و استخرهای ذخیره آب کشاورزی امکان افزایش یک هزار تن ماهی وجود دارد.
حسینپور با اشاره به اینکه پنج درصد تولید قزل آلای استان که معادل ۲۳۰ تن می شود در ۳۰ استخر ذخیره آب کشاورزی تولید شده است، یادآور شد: در ۱۰ شهرستان استان ۲ هزار و ۷۷۰ باب استخر ذخیره آب کشاورزی وجود دارد که اگر از این ظرفیت برای تولید ماهی استفاده شود هم درآمد کشاورزان و هم میزان تولید ماهی در استان افزایش می یابد.
وی اظهار داشت: در صورت داشتن شرایط آبزی پروری، در اجرای تبصره چهار ماده پنج قانون نظام جامع دامپروری کشور متقاضی مجوز آبزی پروری می تواند به سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان محل سکونت خود مراجعه کند.
در حال حاضر شیلات استان کردستان در بخش تکثیر و تولید ماهیان سردابی، صید و صیادی در منابع آبی(دریاچه های طبیعی و پشت سدها)، تکثیر و پرورش ماهیان زینتی، تکثیر و پرورش زالو فعالیت دارد.
تولید آبزیان در این استان به ۲ صورت گرم آبی و سردآبی است که تولید ماهیان گرم آبی در ۶ منبع آبی در قالب ۶ تعاونی صیادی انجام می شود و در این بخش برای بیش از ۴۰۰ نفر به طور مستقیم ایجاد اشتغال کرده است.