به گزارش ایرنا، سورنا ستاری روز یکشنبه در بازدید از کارخانه سیمان شهرری افزود: زمینهها برای بازآفرینی یکی از اماکن تاریخی و نخستین کارخانه سیمان کشور به بستری برای استقرار شرکتهای فناور و خلاق و شکوفایی ایدههای نوآورانه، فراهم است.
وی ادامه داد: نقش آفرینی و سرمایهگذاری بخش خصوصی برای بازآفرینی و توسعه این نوع اماکن ضروری است و معاونت علمی و فناوری از این روند حمایت میکند تا تحولات در این زیرساختها و توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری محقق شود.
ستاری با بیان اینکه این فضای تاریخی که نخستین کارخانه سیمان کشور و نمادی از صنعتی شدن ایران به شمار می رود، خاطرنشان کرد: در فرآیند انجام مطالعات احیا و بازآفرینی قرار گرفته است و به یک مرکز نوآوری و صنایع خلاق برای خلق ایدههای جدید و حل مسائل و مشکلات شهری تبدیل میشود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور افزود: شهر هوشمند جایی است که شهرداری به عنوان یک شتاب دهنده کسب و کار در آن عمل میکند؛ این فضاهای بالقوه و استثنایی که در شهر بی استفاده مانده و برای شهروندان پیرامونی آن بودهاند باعث دردسر و مزاحمت است و می تواند به مراکزی برای کسب و کار جوانان خلاق تبدیل شود.
ستاری گفت: میتوان با برنامهریزی دقیق متناسب با قابلیتها، محیط و شرایط، شهر را تغییر داد و مشکلات را با ایجاد شرکتهای دانش بنیان و خلاق در قالب نوآوریهای شهری برطرف کرد.
وی با اشاره به انجام مطالعات و آغاز مقدمات بازسازیها اظهار کرد: مهمترین موضوع، تثبیت مالکیت شهرداری بر روی این فضا است که خوشبختانه انجام شده است؛ با توجه به الزامات و ویژگیهای جغرافیایی، فرهنگی، تاریخی و صنعتی، بازآفرینی در اینجا نیازمند برنامهریزی خاص خود است؛ این مکان به یکی از فضاهای درخشان و پروژهای نمونه در زیست بوم فناوری و نوآوری و صنایع خلاق تبدیل خواهد شد.
توسعه فضاهای کارآفرینی شهری با حمایت معاونت علمی و فناوری
معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران نیز با اشاره به رویکرد جدید شهرداری تهران به زیرساختهای شهری و امروزی شدن آنها گفت: شرکتهای دانش بنیان و خلاق یکی از ظرفیتهایی هستند که در سالهای گذشته با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری رشد قابل توجهی داشته است.
حمیدرضا صارمی افزود: شهرداری تهران امید دارد فاز نخست در شهریورماه راه اندازی و تحولی در شهر هوشمند در شهرری و تهران انجام شود.
به گزارش ابرنا، در فاز نخست احیای کارخانه سیمان ری، یک هزار و ۱۰۰ متر مربع از آن بازآفرینی خواهد شد که شامل فضای کار اشتراکی، فبلب (آزمایشگاه کوچک ساخت دیجیتال) خواهد بود.
در طول مدت انجام مطالعات، ایمن سازی، تفکیک تجهیزات و ضایعات و ذخیره آنها، جمع آوری اسناد، نورپردازی و ایجاد مقدمات راه اندازی موزه در دستور کار قرار دارد؛ در بازآفرینی فاز اول محیطهای کار و خط فضای کار اشتراکی به گونهای باید منعطف و متناسب با شرایط و تقاضا و آماده برای برای سرمایهگذاری بخش خصوصی و بازآفرینی شود.
کارخانه سیمان ری اولین کارخانه سیمان ایران و از اصلی های صنایع در دوره معاصر است که در ابتدای قرن چهاردهم شمسی و همزمان با آغاز ساخت و سازهای صنعتی در ایران ساخته شد و در شمال شرقی شهر ری و در منطقه ۲۰ شهرداری شهر تهران قرار دارد.
این کارخانه تا اواخر سال ۱۳۶۲ فعال بود و در اسفند همان سال به دنبال توسعه شهر تهران و پیدایش فناوری ها و شیوه های جدید تولید از سویی و انتشار آلودگی فعالیت واحدهای این کارخانه از سوی دیگر، متوقف شد. با تلاش های انجام شده در سال ۹۷ در زمره آثار ملی قرار گرفت و به عنوان یکی از میراث صنعتی تهران شناخته شد.