سنندج- ایرنا- فرماندار بیجار گفت: نیاز است آمادگی لازم و تمهیدات مورد نیاز و جدی ستاد بحران و دستگاه های خدمات رسان و امدادی، بروزرسانی و بازنگری شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، احمدرضا قاسمی روز یکشنبه در اولین جلسه ستاد بحران شهرستان بیجار گفت: پیش بینی حوادث بر اساس اتفاقات سال گذشته، توسط مدیر بحران هر اداره و نهاد باید مورد بررسی قرار گیرد.

وی افزود: در مرحله اول بحران، سیستم های ارتباطی حرف اول را می زنند و سپس آمادگی خدمت رسانی و پاسخگویی مورد توجه است.

فرماندار بیجار گفت: ارتقای توان نیروی انسانی، تقویت ابزارهای امدادی و خدماتی، برگزاری مانورهای متنوع با دید باز و سختگیری های بیشتر با در نظر گرفتن پشتیبانی به موقع در دستور کار قرارگیرد.

وی با اشاره به اینکه عملکرد مناسب با نوع حادثه باید بکارگیری شود تصریح کرد: تشکیل ستادهای مردمی خیلی زودتر از رسیدن نیروهای اصلی، کمک رسان خواهد بود.

قاسمی ادامه داد: جمع آوری اطلاعات و بازدیدهای میدانی دقیق از محل وقوع حادثه مورد اهمیت است و در جایگاه بعدی قرار دارد.

وی داشتن اطلاعات خانوارهای ساکن در یک منطقه را  در امداد رسانی و نجات جان افراد امری اساسی برشمرد و یادآور شد: در بحث بانک اطلاعاتی، میزان تجهیزات و امکانات شهرستان مشکلاتی وجود دارد که باید بازنگری شود و همچنین امکانات و تجهیزات بخش خصوصی در ستاد بحران مورد توجه قرار نگرفته است.

معاون شبکه توزیع برق کردستان هم در این جلسه گفت: شهرستان بیجار، ۴۴ هزار مشترک برق دارد که ۸۱ درصد آن خانگی هستند که سهم ۳۸ درصدی در مصرف انرژی دارند.

سید محمد فتحی با اشاره به اینکه انرژی های نو فقط یک درصد تولید برق را برعهده دارند تصریح کرد: از سال ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ چهار درصد در مصرف رشد داشته ایم اما در سال ۱۴۰۰ به ۱۴ درصد افزایش یافته است که جای نگرانی دارد.

وی با بیان اینکه یک دستگاه ماینر به اندازه یک سال یک مشترک خانگی مصرف دارد، گفت: ایران یک درصد جمعیت جهان و ۲ درصد مصرف انرژب را به خود اختصاص داده است.

معاون شبکه توزیع برق کردستان تصریح کرد: ۲۹۳ میلیون ریال پاداش به مشترکینی که در ساعات پیک با شبکه توزیع همکاری داشته اند پرداخت شده است.

وی یادآور شد: دیزل مولد برق نیاز جدی ادارات خدمات رسان است، ۷۶۶ دفعه قطعی برق در سال ۱۳۹۹ و هفت هزار و ۶۵۱ دفعه قطعی برق در ۱۴۰۰ رخ داده است.

فتحی گفت: سال ۱۴۰۰ در شهرستان بیجار ۶۱۳ بار قطعی رخ داد که ۶۲ هزار و ۴۸۳ دقیقه مشترکین بیجار از نعمت برق محروم بودند که این عدد در سال ۱۳۹۹،  ۴۰ بار به مدت ۳ هزار و ۸۱۹ دقیقه بود.

وی با اشاره به اینکه قطع برق در اوج مصرف توسط مدیریت ملی اقدام خواهد شد و استان هیچ نقشی در آن نخواهد داشت افزود: برنامه های خاموشی در فضای مجازی، سامانه قبض من، وب سایت شرکت توزیع برق، پیامک هوشمند برای مشترکین حساس و سامانه ۱۲۱، به مشترکین اعلام می شود.

معاون شبکه توزیع کردستان ادامه داد: تغییر دادن خاموشی یه منطقه، برنامه ریزی چندین خانوار را به هم خواهد زد و مشکلات بیشتری برای مشترکین ایجاد میک ند.

شهرستان ۸۹ هزار نفری بیجار در ۱۴۲ کیلومتری شرق شهر سنندج مرکز استان کردستان قرار دارد.